Цените ще скачат, през лятото може да са съвсем други

Александър Димитров: Правителството трябва да вземе решения
1 апр 2022 19:22, Росен Стойчев
54
Цените ще скачат, през лятото може да са съвсем други
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството има много проблеми за решаване. Цените ще продължат да се вдигат. Това коментира пред БНР политологът и преподавател в Университета за национално и световно стопанство Александър Димитров.

"Общо взето не е въпросът до мораториума и въобще до мерки, когато ние не сме нетен ресурсен износител на енергийни ресурси, така че според мен ще продължат да се вдигат и с продължаване на международната обстановка такава, каквато е, имайки предвид изчерпаемото количество на горива, което е в България, може да имаме съвсем други цени лятото, ако тенденциите продължат.

Още по темата

Ако сега беше октомври месец, веднага щях да ви кажа, че тази работата с оставка на кабинета или тежка политическа обстановка вече е фиксирана. Сега сезонът може би ще благоприятства да не се стига до такива неща, но за бизнеса ще продължи да е тежко. За него няма значение сезонът, цените си растат, така че правителството не само по това направление, но и по редица други, има много проблеми да решава и според мен само си е заложило допълнителни капани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Продьлжаваме промяната
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС ще ни фалира. Вместо да си ползваме евтиния ток от Козлодуй.
39
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен45...Абе ти това шунката да го мислиш че с демокрацията е дошло ?
38
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен44....Според тебе ,ама според мене не беше така ,за съжаление/ама какво да се прави пораснах доста/ ,го помня онова време и то много добре го помня
37
0
 
10
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Най напред жа ви е кофти,после ша свикнете ! Кът сичко друго ! После жа дой гладъ ,ама на глад са ни свиква ! Та белким съ усетите дъ излейте по улиците със сопите !
36
2
 
20
 
! Отговори
аноним преди 2 години
Преди може да е имало само 5 вида хляб, но беше хляб. По два вида сирене и кашкавал, но вкусни и от мляко,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Малко на вид, но истински.Няма по-вкусни от българските зеленчуци и плодове,
35
6
 
3
 
! Отговори
Тоя сайт фъфли преди 2 години
Само глупости и всява паника . Според мен трябва да го свалят. Публикации на фалшиви новини....Манипулации....Що ще скачат цените след като се отърваваме от Русия
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще гладува бг сащ ще вземе от запасният си петрол всеки ден по 1 мил барала те ще се оправят да му мисли ес и бг за тези санкции
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не купувайте, нека всичко им мухляса по рафтовете и да го изхвърлят.
32
0
 
17
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Заплати растат на подмяната то Служебни автомобили то различни удобства то големи привилегии Нали затова превзеха властта КРИЗИ всякакви но правителството си прави своите врътки Искате промяна ЕТО ви промяна
31
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
А заплатите? Кога? На куково лято!
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес бях до магазина и се наредих пред наредените кашкавали имаше 3-4 човека охкат и пъшкат и аз се наредих и аз охках и пъшках и накрая си тръгнах с една бира и пакет семки.
29
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 2 години
Заплатите растат само на кърлежите на държавна хранилка. В частния сектор са замразени от години! А частния сектор вдига цените. Кога ще спре този порочен процес? Само реват, вдигат нон-стоп цените, а заплатите не!
28
1
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Тоя ай ти "спициалист" и той май парашутист ще излезе!*** имам един съученик гумаджия,на месец си докарва 30 хилки,да не говорим април-октомври в каква жътва е!Така че не се актуален
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарича се лавинообразен ефект, газ-храни-газ-грани и т.н.
26
1
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
АМАН ОТ ПРОГРАМИСТИ.
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Какво налага цените на хранителните стоки родно производство да са по високи отколкото в Западна Европа?"Няма родно производство, пич. Боко ги уби.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в къща, винаги съм се отоплявал на климатик, но за следващата зима май ще взема 10 кубика дърва и една камина. Не се знае дали увеличението ще е само с 30%.
23
3
 
8
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
Мда, а хигиенистите взимат по 5 бона чисто, при това в обществените, за сметка на това на половин ден... За рупии ли говориш през цялото време?
22
0
 
25
 
! Отговори
Ей програмиста преди 2 години
Ту си склададжия, ту си програмист, но май си обикновен тр.ол. Заплатите не растат, има масови съкращения, имай малко симпатия към гладните семейства.