Пакистанската Кардашиян убита... за едната чест

26-годишният модел е била удушена от собствения си брат
Обновена: 19 юли 2016 18:43 | 19 юли 2016 17:00, Петя Славова
54

Снимка: Facebook

Заловиха брата на модела Кандил Балоч, която бе намерена мъртва в дома си в провинцията Пенджаб. Момичето, наричано пакистанската Ким Кардашиян е била удушена от брат си Васим, съобщи Би Би Си.

Полицията е уверена, че 26-годишната знаменитост е станала жертва на убийство на честа, тъй като е публикувала свои "дръзки" публикации в местни медии и снимки в оскъдно облекло.

Родителите на Балоч обяснили пред разследващите, че Кандил сериозно се скарала с брат си Васим вечерта на 15 юли. Тялото на дъщеря им бе открито в утрото на 16 юли.

Майката и бащата на момичето са арестувани до изясняване на обстоятелствата около смъртта й. Затова пък Васим първоначално е успял да се укрие, но полицията го е заловила малко по-късно.

Както отбелязва Би Би Си, Балоч и семейството й са получавали заплахи и се наложило да се приберат в провинция Пенджаб от Карачи, където са живели по-рано. Момичето е молило правоохранителните органи да я защитят, но те отказали.

Причините за заплахите са били снимка на девойката с мюсюлмански мюфтия и твърдението й, че той е флиртувал с нея.

И докато едни сравняват свободното поведение на Балоч с това на Ким Кардашиян, други я считат за съвсем различна от реалити звездата. Според тях Кандил е имала доста поддръжници, заради свободните си възгледи. Считана е и за защитник на правата на жените.

Случаи на убийства на честта в Пакистан и други мюсюлмански страни не са рядкост. Обикновено те са извършвани от близки и роднини на "провинилите" се момичета, обвинени, че са опозорили семействата си.

В престъпленията са замесени и жени – майки, свекърви, сестри, които сами подтикват синовете си или племенниците си да мъстят за "поруганата" чест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неслучайно в цивилизовани и развити държави като Япония ислямът е забранен!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вести,браво за промяната.Какъв промит мозък...или по добре казано изобщо го няма трябва да имаш за да удушиш собствената си сестра.И сега да каже някой че не е намесена религията.Трудно е просто да го приемеш че е истина.И в 21 век стават такива неща....чакай прогрес от такива нации с такива закони....
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убийства на честта? Каква чест ти прави да убиеш собствената си сестра, защото не иска да живее както НА ТЕБ ти се харесва? Дори в каменната ера са били по-толерантни от мюсюлманите.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религията на любовта към хората...
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак за религията на мира и любовта става дума, ей!
31
1
 
6
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
до 26-ти - в моя случай продължавам да чета днеса на телефона , там са със стария формат до 33 - преди време четох статия за отвъд босфорските сериали и на кино са много модерни , но много от актьорите даже не живеят за постоянно в Турция ..
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що за вяра е това,що за правила,да убиваш заради вярата го няма от средните векове в европа,израснали сме го морално и еволюционно,тези колко назад вървят в развитието си
29
1
 
15
 
! Отговори
медико преди 7 години
От мюсулманските микроцефали какво да чакаш...
28
1
 
16
 
! Отговори
БГ-гражданин преди 7 години
Да, в Турция и мюсюлманските страни е така, убиват за чест. И по турските сериали даже съм виждал такива сцени. За тях е нормално да наръга с нож приятеля си или да рендоса жена си, в името на честта. Иначе съдейки по сериалите по родните канали, турците го раздават европейци. Някои да, но доста от тези мюсюлмани според мен си живеят преди 20 век. Поне мъжете им имат предимство - жените им са на реални километри, фабрично настроени :)
27
3
 
29
 
! Отговори
Лилко преди 7 години
Исляма е една мирна и благородна религия. В нея мъжете се гордеят с извършените убийства на жени и деца. Те са истински мъже и благородници.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе чест !
25
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПич, хиляди години именно ХОРАТА са имали чест за разлика от животните. Дори нашите предци - справка Балканджи Йово. Но ти явно си от тези с промитите мозъци и няма смисъл да ти се обяснява. Един път като се надупиш някъде и вече питаш какво лошо имало... И коментара не е дали е правилно от наша гледна точка убийство на честа, а по скоро размисли, че при нас изобщо няма понятие за чест, само махленски драми...
24
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните мразят българите,румънците и най-много поляците.И обичат безумно индийци,пакистанци и бангладешци.Дори кмет от Пакистан си избраха цветнокожите от Лондон.А в родината на лондонският кмет пребиват жените с камъни и живеят в 18 век.
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 27 ХОРАТА? ЧЕСТ? Да кажеш за този, че е човек и че има чест...????. Ти си за разстрел ! Честно!!
22
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората имат чест и я защитават. А ние какво имаме? Еврог.йски ценности и изтрит планово морал, разбити семейства и зяпачи на филми за възрастни, съсипано по дух общество, икономически роби - самопродали се за единия стандарт. И то един стандарт... не е истина,. А тези у нас, които смятат, че имат висок стандарт - да отидат при елита на Уолстрийт и да им се похвалят на тях колко имат, ще им държи влага смеха на хората там за целия им мизерен живот.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи сте въвели лай.няния си дизайн за сметка на това, че не банвате вече? Да ви имам промоцията, оли.гофрени! Преодоляването на смешния ви бан ми отнемаше 30 секунди само.А лай.няният ви нов дизайн как да го преодолея?!!!!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 25Няма още закон! Само е внесен в НС за приемане.
19
7
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Трябваше да намериш полицай и да му кажеш, скоро нс гласува закон, който забранява носенето на бурки на обществени места, има и глоба. Аз щях със сигурност да информирам органите на реда, в този прекрасен християнски град, нямат право да се разхождат тия посмешища
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало 20-тия..... Не ,,,,ве,,, ,а бе ...Ти да не си от...........А? Ох мамо,,мъка....мъка...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
днес.бг.......много сте............Вие си знаете........