Премиерът отказа подробности за доклада за злоупотреби с АЕЦ Белене

Борисов заяви, че всички материали са предадени на прокуратурата
Обновена: 25 ное 2010 19:45 | 25 ное 2010 19:45,
11
Премиерът отказа подробности за доклада за злоупотреби с АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отказа да назове подробности от доклада, връчен му от бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов, за финансови злоупотреби при строителството на обектите "Цанков камък" и АЕЦ "Белене".

Документът беше споменат при показаните вчера материали от специални разузнавателни средства по делото срещу ексвоенния министър Николай Цонев. Премиерът беше категоричен, че материалите по всички случаи на злоупотреби са предадени на прокуратурата.

"Всичко това надлежно, и от доклада на службите, и този въпросният документ, който той ми връчи, е даден на Върховна касационна прокуратура. Оттук нататък, когато тече разследване, органът, който отговаря, се казва главен прокурор, негови заместници или наблюдаващи прокурори.

И затова очаквам да им повдигнат обвинение на всичките, които са допринесли и за "Цанков камък", и за "Белене", включително за източването на пари. И хората питат какво става с тези проверки, а те са видни нарушенията.

И може по тези дела да се вземе една част, която е безспорно направеното нарушение, да се повдигне дело по него, след това да работят по другите части, а не да се мълчи една година и вие да ми задавате този въпрос", обясни Борисов.

Премиерът откри в село Добри дол, община Лом кравекомплекс за 2200 животни, чието изграждане е финансирано от държавен фонд "Земеделие", съобщи БНР.

Главният прокурор Борис Велчев потвърди, че е получил сигнала за злоупотреби и че прокуратурата вече работи по него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
14
 
! Отговори
Б.Б. преди 13 години
Абре бе прокурор,кво имаш да се пазариш.Не виждаш ли ,че нямам пари.Така де криза е.Ще ти дам малко и прекратяваш проверката.Криза е.
9
0
 
16
 
! Отговори
Прокурор преди 13 години
Работим по случая - пазарим се с хората от доклада.
8
0
 
14
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
*** na`i e zel negovoto
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще плащаме такса мощност за токаОбсъжда се възможността от 1 юли следващата година да бъде въведена такса мощност за битовите потребители на електроенергия.Това каза шефът на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев в коментар на предложение на трите електроразпределителни дружества
6
0
 
17
 
! Отговори
tyo преди 13 години
Става ми лошо, когато си представя какво се е случвало наистина през последните 20 години. И хората не искат да повярват. А вярват на глупости.
5
0
 
16
 
! Отговори
Директор на затвор преди 13 години
Айде бе идвайте,че няма кой да сложа на лавката.Не я давам много скъпо.
4
1
 
17
 
! Отговори
сдп преди 13 години
само не стана ясно прокурора кога е получил сигнала, сега ли....? Ако не е сега, КАКВО е ПРАВИЛ до СЕГА и каква работа се е свършила???????? Май пак ще се потулва случая.... мамма му стара. Защо някой трябва да им дава сигнали и материали, те нали са защитници на народа, защо са винаги крачки назад?! ЗАщо вече почти година и половина никакви присъди за измамниците от предните правителства./????? ЗАЩО, Защо. ... защото нЯМАМЕ ЗАКОНИ и никой няма да е наказан.
3
1
 
16
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Г-н премиера тук се лъже. Той е предал само доклада, който е стигнал до него. Огромните рушвети ги предадоха други другаде. Накрая единодушно съда ще постанови, че всички са невинни (даже нужда от 5-та поправка няма да имат).
2
1
 
26
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Струва ми се, че премиерът огласява подробности ИЗБИРАТЕЛНО
1
0
 
33
 
! Отговори
# преди 13 години
скоро ще правя ремонт на банята, дано да има време да мине бате Бойко да я открие