Казах на Цветанов: Арестувай, пощада за никого няма!

Размазват от критика предишното правителство в доклада, измъкна се Борисов
18 юли 2012 17:10,
484
Казах на Цветанов: Арестувай, пощада за никого няма!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

„Предупреждавам ви, че много внимателно наблюдавам, само да чуя някъде, че се говори, така че си дръжте хората изкъсо, много бъдете дисциплинирани и стриктни, защото пощада за никого няма“.

С тези думи се обръща премиерът Бойко Борисов към министрите си на днешното правителствено заседание часове преди представянето на доклада на ЕК за България за последните 5 години. Това става ясно от публикуваната на страницата на Министерския съвет стенограма.

Борисов разкрива подробности по ударните арести, които се състояха ден преди Брюксел да разкритикува страната ни в сферата на правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията – на депутата от управляващите Димитър Аврамов и на двама служители на ГДБОП.

„От доста време работихме по един наш депутат от ГЕРБ, който много хитро се опитваше да си използва положението и да изкарва пари на гърба на партията. Много добре го прихванаха ДАНС и БОП, с ръководната роля на Софийската градска прокуратура, в смисъл като наблюдаване на процеса. Бяха белязани 50 хиляди лева, жена му ги прибра и го арестувахме с парите“, разказва Борисов.

Още по темата

По думите на Борисов Аврамов е „отворен, предприемчив, но предприемчив и да открадне пари“. „И между другото, той ни е създал и с една германска фирма проблеми преди време, сега научих, като се вторачих в него“, допълва премиерът.

„С БОП беше също голям проблем, правят се на данъчни и отиват и прибират пари. Но седнахме с ръководството на БОП, когато получихме тези сигнали, безкомпромисно и ги... Знаете ли колко е трудно да се дебнат „колеги”, защото знаят мероприятията, знаят как действат службите, ослушват се, защото знаят че са гузни. И примерно това е сто пъти по-трудно да хванеш такива хора, отколкото обикновен престъпник. А и малко да ви развеселя, те самите си правят външно наблюдение на себе си, за да се пазят от колегите. Работихме доста активно, но тогава и на Цветанов му казах – хората ще разберат, арестувайте, за да знаят, че пощада за никой няма. Това трябва да се знае“, отсича Борисов. Премиерът съветва министрите си да поканят и представители на БСП при отчитането на доклада, тъй като той е за 5-годишен период и засяга и предишното управление.

„Чух, че Станишев се изказвал нещо за вот на недоверие, просто това е цинизъм. Докладът е за пет години, при него спряха всички еврофондове, при него направиха всичките тези поразии, а сега вот за нас“, възмущава се Борисов.

Според него негативизмът към Висшия съдебен съвет е изцяло към предишното правителство, защото „предишният парламент избра този Висш съдебен съвет, който направи всичките тези бели“.

„Така че нека да дойдат, да кажат – ние избрахме тогава този Висш съдебен съвет, с гласовете на нашите партии в парламента, но се провалихме с него. Видно е, че в докладите ги размазват от критика. Приемаме тази своя вина и пожелаваме да се избере Висш съдебен съвет, който да не понесе тези критики, които му причинихме сега от Брюксел. Нали, това очакваме да кажат от БСП, да отчетат това, което е направено в МВР и в правосъдието, да си посипят главата с пепел за това, че не подкрепиха Закона за конфискация в парламента, а тук това в доклада е показано като политическа воля“, посочва Борисов.

Иначе още преди официалното му представяне, премиерът определя доклада  като „правдив и балансиран“ и смята, че документъто отчита всички проблеми, които има и „ние си ги знаем, разбира се“. В техническата част пък се подчертавала силната политическа воля, Закона за конфискацията и реформите, които са трайни.

Той отбелязва, че следващият доклад за България ще излезе през декември 2013 г. - „сиреч дават ни година и половина да работим по тези препоръки, които между другото са абсолютно изпълними“.

„Те са в нашата програма, защото ние прекрасно си знаем, че трябва да си направим да бъде избран от Парламента по най-прозрачния начин, с най-добрите хора новия Висш съдебен съвет, прекрасно знаем, че той трябва да избере най-добрия възможен по прозрачен начин главен прокурор, да изберат за новия шеф на комисията по конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин и те нещата ще си дойдат от само себе си“, разсъждава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
0
 
6
 
! Отговори
Йоойоо преди 11 години
Едно такова умиление ме обзе,като прочетох тази статия... Почти се насълзих!
364
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха тъй, арестува - пуска, арестува - пуска и така до края на света, и без това само тов аможе физкултурника
363
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAZAH NA CVETAN:ARISTUVAI GI --NA6ITE SA W NARODNOTO SABRANIE...
362
8
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Боевия юмрук на партията - мастурбаториума на БСП-то, водени от Путев и Контрабандиста Кирил Добрев, е превърнал всеки форум в Интернет пространството в КЛОАКА. Никакво смислено мнение не може да се прочете и така обезсмислят съществуването на тези форуми. Тук-там пробива по някое оригинално, неполитизирано мнение, но по правило са глас в пустиня.С бръщолевения по повод и без повод, понякога каращи те да се срамуваш, че си българин, тая *** убива демократизма и ефикасността на Интернет като място за свободен обмен. Няма как обаче това да остане ненаказано и тия *** ще пожънат най-накрая каквото са посяли. Мислете му, КОМУНОИДНА ***, Боко меката китка почва да разбира с кого си има работа и да се събужда. А ако той не ви окауши, ще си иде и ще търсим по-радикален ръководител, а защо не и диктатор, за да смаже главата на КОМУНОИДНАТА змия! Явно само този начин остава...
361
12
 
7
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
При Бойко Борисов няма 6-5, няма ВАШИ-НАШИ, ХВАНАТ ЛИ ТЕ В КРАЧКА-НЯМА ПРОШКА! Защото ГО Е ГРИЖА за държавата!; А с парите на данъкоплатците ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЕ СЕ СПЕКУЛИРА, УПРАВЛЯВАТ СЕ ПРОЗРАЧНО И ЛОГИЧНО, НЕ СЕ КУПУВАТ МЕРЦЕДЕСИ И БМВ-та и Бойко Борисов смогва да СТРОИ И ПУСКА МАГИСТРАЛИ, изгражда и възстановява ИНФРАСТРУКТУРАТА на България; Бойко Борисов ПРЕВЪРНА ДОГАН В МАРГИНАЛ!; При Бойко Борисов най-сетне доказаните престъпници получават ефективни присъди-осъдени бяха братя Галеви; Бойко Борисов спря Бургас-Александруполис-убиецът на туризма и Южното ни Черноморие; Бойко Борисов спря БелеНЕ-НАЙ-КРАДЛИВИЯ проект в историята на България; При Бойко Борисов калпави строители преасфалтират; Бойко Борисов арестува контрабандисти; Бойко Борисов и Плевнелиев се борят да измъкнат България от газовата монополна хватка, приложена ни от КОМУНОИДИТЕ, довела ни, заради техните комисионни, до най-високите цени в цяла Европа... Бойко Борисов, така, както го разбира и колкото може, РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ! За разлика от ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЛИ КРАДЦИ! Затова Бойко Борисов ПЕЧЕЛИ избори! Бойко Борисов НЕ Е ГУБИЛ ИЗБОРИ! И ако кара така, НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ ЗАГУБИ КАКВИТО И ДА Е ИЗБОРИ!
360
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
?
359
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oбянсявам за нищо неподозиращите читатели тук как платени ГЕРБЕРИ манипулират коментари с + и - :1) Написваш партийния коментар и НЕ гласуваш за него2) Копираш линка и отваряш толкова подпрозореца - колкото искаш3) От всеки подпрозорец гласуваш на коментара си и го затваряш. .4) Рапортуваш в кварталния клуб на ГЕРБ и ако те одбрят си вземаш хонорара от партийната каса на ФИДОСКА.Лупените и баламите четящи съпартиици се кефят и къпят в илюзия "колко са много". ОВЦЕ!!!
358
3
 
4
 
! Отговори
Марти преди 11 години
За БСП-рите разбрахме как става номера.А сега кажи как става при вас,ГЕРБерите?Или викаш при вас няма нужда,вас Цвъкито си ви следи директно онлайн,хаха.А според мен няма значение дали си червен,син,турско-син или гербав платен драскач,все сте от много разпространената в последно време порода гъзолизец!
357
1
 
8
 
! Отговори
как става номера преди 11 години
Oбянсявам за нищо неподозиращите читатели тук как платени червени коментатори манипулират коментари с + и - :1) Написваш партийния коментар и НЕ гласуваш за него 2) Копираш линка и отваряш толкова подпрозореца - колкото искаш 3) От всеки подпрозорец гласуваш на коментара си и го затваряш. .4) Рапортуваш в кварталния клуб на ОФ и ако те одбрят си вземаш хонорара от партийната каса на Позитано.Лупените и баламите четящи съпартиици се кефят и къпят в илюзия "колко са много". ОВЦЕ!!!
356
4
 
5
 
! Отговори
до този преди 11 години
Ей този ли си онзи ли си....знай едно! Като Бойко лидер сме нямали! На такива като теб, или на този дето ти плаща да пишеш глупости, сигурно не им отърва, щото им спряха кранчето от дето цоцаха от общата каца и ги принудиха да мислят за легален бизнес! Съжалявам, че работодателя ти е *** и КУХ като жътварска стомна и НЕ е СПОСОБЕН да се справя в среда която не толерира КРАЖБИТЕ! НЯМА ДА ВИ МИНАТ НОМЕРАТА!
355
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко гледа като нас...о дете майка си. Уж щеше да ни оправя
354
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще дойде и твоят ред ,*** ТИКВО!!!!
353
2
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Арестувай Цветанов, ама що не почнеш по отрано - когато имаше злоупотреба с власт да не се проверява една бирена фабрика
352
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Компире,едно време и бай ти Тошо така се смееше,но дойде време и кребена му клюмна..Та внимавай със смеха си,който е ни в клинни в ръкав(както казват хората) Падането от високо е доста БОЛЕЗНЕНО!
351
0
 
7
 
! Отговори
Dimitrov - France преди 11 години
Там е работата ,че арести има за пиар ,но арестуваните се пускат след това,защото съдебната система,както и властта са корумпирани!Най-големите престъпници-Маджо,Маргините,А.Петров,и т.н. са близки на властта ,която ни заблуждава,че иска да ги осъди !
350
9
 
12
 
! Отговори
teo преди 11 години
Бойко и Цецо, вие хванахте 660 банди, а не хванахте най-главната БАНДА ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ Доган-сергей, сава,ангелов, Симеон Сакс-крадеца, СерГЕЙ-ибрика, Иван Костов-мошенника и още ..., КОИТО СПОКОЙНО И БЕЗНАКАЗАНО СИ ХАРЧАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАДЦИТЕ!!! Хванете ги и България ще процъфти, ОК?
349
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така както е тръгнал безмозъчно РАПОНАна следващите избори релсите ще го отведат до черен коловоз.
348
0
 
20
 
! Отговори
Нахилен преди 11 години
Нае-ана -утка как се хили? Е същата работа.
347
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов е заградeн от най-големите измисленяци сред пишман-масоните в България: бивши служители на ДС и останалата милиционерско-джандарска *** от режима на Тодор Живков.СРАМ МЕ Е!
346
5
 
30
 
! Отговори
този преди 11 години
Този наглец, като не може да управлява държавата, ами да се махне! Само реве, като вдовица за -***! Другите му виновни! Ами, подай си оставката бе некадърник! То се видя и при таз вечерният атентат в Бургас, колко е сигурността в държавата!!!