Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите

Цветанов: Борисов спря ескалацията на напрежението
24 фев 2013 12:29,
580
Хора на Алексей Петров сред първите редици на протестите
Цветан Цветанов. Снимка: ГЕРБ

В първите редици на протестите са забелязани лица от криминални структури, разкри вътрешният министър и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов пред TV 7.

 "Българските граждани съвсем справедливо протестираха срещу високите сметки за електроенергията. Но в момента тези протести, които наблюдаваме – тези протести са оглавени с политически цели, криминални структури са "уловени" от обективите на камерите – хора от фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров", заяви министърът в оставка.

Според него изсветляването на далаверите в енергетиката е искрата, подпалила протестите. Всички ние виждахме, че Трайчо Трайков е подвластен на определени кръгове, призна Цветанов.

Той коментира и "уволнението" на финансовия министър:

"Решението за отстраняването на Дянков бе взето от премиера. При един нов мандат Симеон Дянков няма да участва в следващ кабинет. Смятам, че една от грешките, които допуснахме, бе балансът на финансовата стабилност и социалната политика. Въпреки че осигурихме 600 млн. за пенсии и 200 млн. за бюджета за социални дейности", коментира вицепремиерът в оставка.

"ГЕРБ има своята обществена подкрепа и своите структури. След като подаде оставка правителството, хора, които досега не са гласували за ГЕРБ, застанаха зад партията. Защото това бе правителството, което в условия на тежка финансова криза постигна такива забележими резултати", категоричен беше Цветанов.

Според вицепремиерът оставката на правителството е мъдър ход от страна на Бойко Борисов, тъй като е предотвратил по-сериозна ескалация на напрежението.

Премиерът винаги е бил много отговорен, коментира Цветанов и допълни, че министър-председателят е бил провокиран от сценария, реализиран от 41-то Народно събрание, за да може да се възпрепятства участието на ГЕРБ в едно бъдещо управление.

Цветанов влезе в диалог с протестиращи от София и Варна чрез пряк тв мост.

"Не се поддавайте на никакви завери, на никакви провокации. Варна показа на цяла България и цяла Европа, че българският дух е жив и протестиращите са хиляди", призова Иван Петров - едно от лицата на протестите във Варна.

"Не сме били разбирали от конституция. Аз съм на 57 г., имам образование и житейски опит. Обаче като започнах протестите, решиха, че им преча и ще ме ликвидират. Кои ли? Ами тези, които държат кокала", категоричен беше Петров.

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов го попита дали познава Изборния кодекс и каква е възможността гражданското общество да участва като независими кандидати.

"Господин Цветанов, ние не сме искали оставка на правителството. Всичките ни искания бяха за диалог с правителството. Но това правителство, което искаме да го съставим сега, няма как да стане. Аз съм участвал на кметски избори, но тогава всичко се покри.

Варненци искат да се освободят от монопола, да живеят свободно и децата им да пораснат тук, да се развиват, да създадат поколения. Друг аспект на протестите ни в момента няма", подчерта Иван Петров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 11 години
До Анониментой е гений. затова ЕДНА *** му разкърти бизнеса в застраховането щото е гениален.
493
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алексей Петров е много по-умен и знаещ и за това се страхуват от него. Явно има много козове, които държи и за това им е пречка. Времето ще покаже кой кое бил.
492
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой е тоя ?
491
1
 
3
 
! Отговори
hjg преди 11 години
къв следващ кабинет ,тва не ти е поправителен ,ще се учите на наш гръб и боклуцитеви...
490
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ СА ВИНОВНИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ,БЕДНОСТТА И РАЗРУХАТА КОЯТО ЦАРИ В БЪЛГАРИЯ!!!!
489
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Да си дойдем на думата :) Значи разглеждаме кои хора са по протестите, а? :) Типично за ченгета! Цялата си работа свършихте, че сега и база данни на хората ще правите.. :) Не ме учудва! При това правителство бяха отнети доста от правата и свободите на гражданите (да не говорим с колко скочиха глобите, таксите, налозите, акцизите, данъците и т.н.)
488
0
 
8
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Ако гн Петров нямаше козове срещу всички политици отдавна да е затворник нали гн Шеф на еничарите.
487
3
 
15
 
! Отговори
иво преди 11 години
Алексей не е затворник!!! Има същите права, каквито и откачалки като теб! Не виждам как можеш да коментираш човек, когото не познаваш. Чудно ми е как Цвъкито преброил , че има 3-*** протестиращи от фирмата на Алексей? А защо да няма? Тия хора не плащат ли сметки на монополите? С една дума Цвъки пак се оцвъка, без да мисли! Тоя човек е обсебен от Алексей? Да го пратим на врачка да му бае и му лее куршум.... хахахааа
486
0
 
8
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
КАК СЕ РАЖДАТ НАРОДНИТЕ ПРИКАЗКИ " - М. Найденов назначи междуведомствена комисия с експерти, която да провери сделката с 29-те декара дюни край Несебър...." купени от Кумецо на Цецо-лъжецо- ИСКАТ И ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ НАРОДНА ПРИКАЗКА ...:СТАРИЯТ ВЪЛК НАЗНАЧИЛ КОМИСИЯ ЗА ДА КАЖЕ...:- МЛАДИТЕ ВЪЛЦИ ПРАВИЛНО ЛИ СА ИЗЯЛИ АГНЕТО...КОМИСИЯТА ОТСЯКЛА...:- ИЗЯДОХМЕ ГО ПРАВИЛНО...!!!...- ДА МУ Е ЧЕСТИТО НА ЦЕЦО-ВЪЛЧЕЦО... НОВИЯ АПАРТАМЕНТ от 29 декара и не само има и други 50 декара.!- А ВИЕ ОВЦЕТЕ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПАСЕТЕ..., ЦЕЦО-ВЪЛЧЕЦО ОЩЕ Е ГЛАДЕН
485
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
e kak kade igrae na mac s bistrishkite i tamilskite tigri
484
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
abeee kade e Budaaaa
483
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mmmm obicham shavlivi jeni na politici
482
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ama golemi ushi ima toiasamo da go v golemite
481
3
 
15
 
! Отговори
МУТРА ЗА МУТРА преди 11 години
ТОВА, ЧЕ ТРАКТОРА ДОКАТА БЕШЕ КАДРОВИК НА ДАНС СЕ ПОГУШКА С ШАВЛИВАТА ТИ ЖЕНА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ОБВИНЯВАШ ЗА ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТЗАПОЧВАШ ДА ПРИЛИЧАШ НА ДЕЖУРНИТЕ СИ ГЕРБЕРЮРГЕНЧЕТА НА КОИТО ЗА ВСИЧКО СА ИМ ВИНОВНИ РУСИЯ И МОСКВАНО ВИЕ СТЕ СИ ОТ ЕДНА ШКОЛА, МВР-ДС И НА ЕДНО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО, ДЖАНДАРСКО
480
0
 
14
 
! Отговори
МОЙ преди 11 години
...забелязани лица от криминални структури...И аз забелязах, един е на снимката по горе.ТОЯ субект има най голямата вина, че не успя да събере достатъчно доказателства и улики да вкара политици в затвора. ЗАЩО ЛИ????
479
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Neshtastnici kradlivi..........Vie garantirahte........Smeshnici......
478
0
 
16
 
! Отговори
МУТРА ЗА МУТРА преди 11 години
СОРИ ЦВЪЦКО,НО НЕ СТЕ ВИЕ ЕДИНСТВЕННИТЕ КОИТО ИСКАТ ДА ЯХНАТ НАРОДНИЯ ПРОТЕСТ ВАШИЯ *** НЕ Е ЕДИНСТВЕННАТА ГРУПИРОВКА В РБ КАКТО ВИЕ ИЗПОЛЗУВАХТЕ ВАШИЯ КОНТИНГЕНТ ДА ИНСЦЕНИРАТЕ БОЯ НА ОРЛОВ МОСТ ДРУГИТЕ ГРУПИРОВКИ СЪЩО ВНЕДРЯВАТ СВОЙ ХОРА СРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ОТ ТАМ В НОВАТА ВЛАСТ ТОВА НЕ ПРАВИ ПРОТЕСТА НЕИСТИНСКИ ПРОСТО ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПОЛЗУВАТЕ ЕДНИ И СЪЩИ МЕТОДИ - ВНЕДРЯВАНЕ НА АГЕНТ ПРОВОКАТОРИ В РАЖДАЩАТА СЕ НОВАТ ВЛАСТ НАЛИ ВСИЧКИ СТЕ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ НА МВР-ДС
477
1
 
8
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
За лека нощ на всеки, който днес се чувства удовлетворен - репликата на ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БАЛГАРИЯ на протеста: "ЗАПРЯТАМЕ РЪКАВИ" БОЖЕ, БОЖЕ, МОЛЯ ТЕ, ПАЗИ ДЕЦАТА НИ И БЪЛГАРИЯ!
476
1
 
9
 
! Отговори
ПЪЛЕН НЕЩАТСНИК преди 11 години
ЖАЛКИТЕ ОПИТИ НА САМОПОКРЪСТЕНИЯ ***,ЩАТЕН СЕКРЕТАР НА ДКМС РАСИМ ПЛЕВНЯДА ЯХНЕ НАРОДНИЯ ПРОТЕСТ СЕ НАРИЧАТ"ПРИЕМАНЕ НА ИСКАНИЯТА НА НАРОДА"А ЮДЕЙКАТА БАБА КОЛЕЗИЧ ДОРИ ГИ НАРЕЧЕ"СМЕЛА ПОСТЪПКА"ТА НАРОДА НЕ СПРЯ ДА ГО ОСВИРКВА ДОРИ И ДОКАТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА ГИ НАДВИКА С МЕГАФОНАНА МЕН ЛИЧНО ЖАЛКИТЕ МУ НАПЪНИ МИ ПРИЛИЧАХА НА ОПИТИ НА ЧОВЕК СЪС ЗАПЕК ДА СЕ ОБЛЕКЧИГОРКИЯ ТОВА КОЕТО ИСКАТ ОТ НЕГО НАДХВЪРЛЯ МНОГОКРАТНО ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ МУ ВЪЗМОЖНОСТИTOEFL ТЕСТ ЗА ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ
475
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako Ceco speceli izborite otnovo.....otivam da prigovariam s talibanite