Няма парламентарна криза, смята Миков

Председателят на НС готов на разговори с ГЕРБ
5 окт 2013 15:02,
58
Няма парламентарна криза, смята Миков
Михаил Миков. Снимка: БТА

Не мисля, че има парламентарна криза, защото не виждам никакви размествания от парламентарните групи, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Миналата седмица парламентът на практика не работеше поради липса на кворум, а този петък заседанието също се провали заради отсъствия на депутати.

Миков коментира, че е готов да разговаря с ГЕРБ, за да се постигне решение на проблема. "С всеки съм склонен да разговарям, но е въпрос на политическо решение от тяхна страна. Страхувам се, че е над възможностите ми да ги убедя в конструктивност, заяви председателят на НС.

Той коментира и думите на зам.-председателя на ПГ на Коалиция на България Янаки Стоилов, че парламентът няма да издържи дълго ако продължава да действа така.

Според Миков не става въпрос за издръжливост, а да се приемат необходимите закони, които хората очакват. По негови думи извънредно заседание във вторник не може да има, но най-вероятно ще се наложи депутатите да се съберат извънредно през следващите седмици.

Миков посочи, че вчера на заседания на ПГ на "Коалиция за България" и на Изпълнителното бюро на БСП са обсъдени организационни мерки за повишаване на дисциплината.

Миков обясни, че начинът е да се говори с депутатите и те да проявят една по-висока самодисциплина. "В никакъв случай не предвиждаме средновековни санкции", добави Миков.

Несъмнено въпросът за бюджета за следващата година е основен, добави той. Бюджетът се подготвя от
правителството, предполагам, че в края на октомври-ноември ще е на вниманието на народното представителство, каза Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има криза, но не само парламентарна.Има криза в икономиката,политиката и най-вече в морала на БСП,ДПС и Атака.Кризата,в която са изпаднали е толкова дълбока,че никога няма да я преодолеят. Затова не искат да отиват на избори,знаят че изборите ще покажат цялата им политическа немощ.Това е последното им властване и искат да го удължат за да крадат като за последно.
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само най- долните *** могат да подкрепят ДС- мафията , Доган и фирмите му , моника и гейчето, бисеровци и цоневци, слигата на Черепа - орешарскии, герговци и златевци, *** и ДС-мутрите , червените олигарси и слугите им!!!ТЕ управляват сега !! Руските агенти и атакаджийчетата на сидеровчето !!!ВЕЧЕ свиха ЕДИН МИЛИАРД - само за 100 дни !!
43
2
 
22
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Смятах че Цецка Цачева е върха на падението на българския парламентарен живот , но винаги може още , винаги може повече , лЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪгах се след Цецка дойде МИХО
42
0
 
20
 
! Отговори
Гаргамел преди 10 години
Тоя лъже повече от мене.
41
1
 
20
 
! Отговори
Вервайте на Миков преди 10 години
Не само, че няма криза, ами Червената шапчица ми е съседка, а Дядо Коледа редовно ми чисти комина, освен това вчера Шерлок Холмс откри кой вечер опикава градинката през две улици, а Том и Джери по цяла нощ се гонят в апартамента на горния етаж и ми пречат да спя.
40
0
 
18
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Те ходят на работа в сряда и четвъртък и от две седмици изобщо не работят! А когато са там само имитират работа!От колко време хората ги освиркват когато влизат в парламента!Какво още трябва да стане,за да прогледа и да види наистина какво става!
39
0
 
18
 
! Отговори
нане преди 10 години
Няма парламентарна криза, смята Миков! Как че има парламентарна криза, кога нема парламент!?
38
4
 
14
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Миков иска да разговаря с ГЕРБ? Та това изобщо възможно ли е? С тях може само да се съботира
37
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Всъщност , защо пиша глупости.Ние оставаме в нашата България, комунисти, герберисти и ***...в емиграция.
36
0
 
14
 
! Отговори
аннонимен преди 10 години
И мам чувството , че НАШАТА България се е разделила на две ,*** комунисти и герберски мафиоти.Има ли нещо свестно, нещо свежо , или да ги оставиме със ***.Ако ли не., дайте да си ходиме.. и да си останеме хора.Все пак имаме ръце,ум,желание да работиме и да печелиме.Тъпанарите да се джафкат,да коментират и да канапят. Това, уверявам ви , никъде не се плаща.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не човек, а жеуезо си ти, мика! паруамента е бетон/ жеуезобетон/!
34
0
 
19
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Предсуедатела на паруамента не може да говори български...
33
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЩЕ МАЛКО ЦИРК И ГРУПАТА НА ГЕРБ ЩЕ СЕ ЦЕПНЕ НА ДВЕ- ХОРА С ДОСТОЙНСТВО, КОИТО НЯМА ДА ХОДЯТ КАТО СТАДО СЛЕД ТИКВАТА И НА ТИКВИ- 8 СА ТОЧНО- БАШ ТИКВАТА, АТАНАСОВА,ГЛАВЧЕВ, ЕДИН ДЕТО ГО БИХА С ЯЙЦА / НЕ МОЖАХ ДА МУ ЗАПОМНЯ ИМЕТО, НО ФИЗИКАТА МУ ОПРЕДЕЛЕНО Е МУТРЕНСКА/, ***, ДОНЧЕВ , ДЕЛЯНЧО И ЦЕЦКАТА
32
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХА-ХА ГЕРБ С ТЕХНИТЕ НОМЕРА САМИ СИ КОПАЯТ ГРОБА- НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДАТ ОТКРОВЕНО МАЛЦИНСТВО- ПРЕДИМНО ***.
31
2
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
До STARBUCKS-USA Какъв шмекерлък, бе? Бойко най-демонстративно си върна мандата на Президента, щото разбра че няма да се справи, и той законно даде правото на втората политическа сила да състави правителство. Стига сами да си правите страшно и после да се страхувате от него. Ами банални сте вече, замислете се най-после !
30
0
 
22
 
! Отговори
jilino преди 10 години
ЗАКЛУЕХ СЕ:)))))))))) xa xa xa xa xa xa
29
0
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Май го закъсахме и то на всички фронтове.
28
2
 
28
 
! Отговори
hdUSHdwg5235erd преди 10 години
Не искаме никакви закони гласувани от комунистите. Малцинството няма право на кворум, вън от парламента. ОСТАВКА!
27
1
 
18
 
! Отговори
nayna преди 10 години
SELSKIQT KAZAN pak ne e v chas. ot istinata boli, a kraqt vi se vigda.BRISOV pone beshe pich i i podade ostavkata, a vie vsichki ste " FUSTI" voglave sus Siderovoto MUSHKATO.OSTAVKA samovlubeni nagleci.
26
2
 
15
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
До Анонимен28Нали съм ви казвал и преди, моята филия е намазана.Следвам печелившата схема - 5 дни си скъсвам *** от работа, 2 дни , давам на душата.