ГЕРБ: Предсрочни избори на 28 септември

Цачева: НС трябва да се разпусне на 28 юли
Обновена: 9 юни 2014 21:41 | 9 юни 2014 18:27, Анисия Иванова
70
ГЕРБ: Предсрочни избори на 28 септември
Снимка: архив, БТА

Предсрочните избори могат да се проведат на 28 септември, последната неделя на месеца. Това каза на пресконференция заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. За да има избори тогава, Народното събрание трябва да се разпусне на 28 юли, поясни тя.

Още по темата
Дотогава ГЕРБ ще присъства в НС, защото очаква да се приемат текстове в ущърб на страната. По думите й именно в този период ще бъде прокаран Законът за Сметната палата. 

Относно задължителното гласуване Цачева заяви, че партията винаги е отстоявала тази идея и уточни, че в този дух са били предложенията им при изготвянето на Изборния кодекс.

"Тази наша категоричност трябва да се разглежда едновременно с друга наша категорично отстоявана позиция -  за въвеждане на електронно гласуване”, каза още Цачева. Според нея в противен случай се обезсмисля задължителното гласуване сред българите зад граница.

В малкото дни на 42-то НС е невъзможно да бъде развита процедурата по Конституция за промяната й и да бъдат приети изменения в Изборния кодекс, затова вариантът е в националното допитване, проведено с предсрочния вот, обясни Цачева.

Затова от ГЕРБ ще настояват още през тази пленарна седмица да се разгледа искането за референдум по въпросите за задължителното и електронното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 9 години
По-лошото от комуниста е бившия комунист. Като тези на снимката. Винаги са готови да те предадат. А Цачева дори е промивала мозъци като партийна секретарка. Как да им вярвам? Седесарите също са бивши комунисти. Как да им вярвам? Бареков и Росен Петров са деца на комунисти. Как да им вярвам?
48
0
 
0
 
! Отговори
Orda преди 9 години
Тиквата и баба Яга са прекалили с амфетамините.
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО ГЕРБ! ОСТАВКА ВЕДНАГА!
46
3
 
6
 
! Отговори
анкета преди 9 години
Искам Цачева да ме управлява,много е умна,па и е с голяма харизма(+)Изключително проста жена,с манталитет и визия на ***(-)
45
2
 
4
 
! Отговори
средна възраст преди 9 години
Изрусена *** оглежда любимата си фуражна тиква.
44
0
 
9
 
! Отговори
Песимист преди 9 години
Какво значение има кога ще са изборите,след като за цяла България стана ясно,че те са фалшиви , резултатите са манипулирани,а купуването на гласове въобще не е престъпление,а нормална политическа практика. За по-богатите и известни българи въобще не е проблем да си купят депутатското място,от което предимно ще въртят някакви сделки.
43
6
 
5
 
! Отговори
Г-н Борисов преди 9 години
Моля Ви, когато вземете властта, никаква толерантност към комунистическата и ДПСарска ***.Гонене до дупка! Ако трябва да се посторят нови затвори, постройте и вътре всички тези Национални предатели. Не забравяйте и Цацаров да го пратите на топло. А, ако има начин и Батков да го отстраним от любимия отбор, цял живот ще Ви благославяме!!!
42
3
 
6
 
! Отговори
колио преди 9 години
До странджата стига си го хвалил тоя тиквун де че смел бил че паметник приживе като на тато ,че по голям сртахливец управлявал страната от него няма 1333 гоини кат му ревнаха 1000 човека отставка и запали джапанките па сега се прави на герои и такива тиквеници като теб му вдигат акциите.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ми е съселчето утре с кви очички ще застане пред българите да отговаря за деянията на Орешков?
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ= мръсни комунистиТова сте вие. Най-голямата *** на прехода.Нагли,прости ,наивни,корумпирани до кости и жадни за власт единствено и само да грабят.Не,че съм фен на БСП и останалите ***.....Но ще дойде и Големият ден,когато ще гризнете всички вии дървото и усетите що е то - народен гняв.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе хора, за какво са ни тия суеци в парламента, мс и президентството? За да *** черни хам *** ли? Трябва ни само един Маккей и ще си спестим милиарди ненужни разходи! Усетете какво ви пиша, а не го мислете и ще ви светне на душите!
38
3
 
3
 
! Отговори
Dimitrov преди 9 години
Като гледам този Странджа е вероятно самият Бойко Борисов - такива глупави изказвания са си точно в неговия стил !
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne staavste be gerbadgij4eta za USA!Na kaka Cecka otdavna i precaftia cveteto...
36
0
 
3
 
! Отговори
брехт преди 9 години
ЦЦ цц ЦЦ цц ццццц.....
35
2
 
5
 
! Отговори
оставка преди 9 години
#оставка
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задължителното гласуване става безсмислено, ако намалят броя на депутатите. Населението се топи постоянно и мини парламент с най-много 20-30 депутати е много подходящ за смаляваща се страна.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ко каиш како.кой те слуша ***.
32
4
 
9
 
! Отговори
Ковач преди 9 години
Утайката на БКП се готви за нова кражба!!!Др. Живков има една единствена вина... не очисти *** на снимката, когато му беше времето!
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма мира от бивши ***,като тия двамата от снимката!Единият от тях,на всичко отгоре партиен секретар,другият пък напуснал МВР защото Партията му била толкова мила,че не искал да се деполитизира!
30
2
 
0
 
! Отговори
43 преди 9 години
До анонименЛъха на анонимен,*** ,самотен.