Война, напрежение... Ненчев прави списъци с резервисти

Сега не били нужни, но ако потрябвали щели да ги обучават за бой
Обновена: 24 фев 2016 13:00 | 24 фев 2016 12:44, Веселина Йорданова
268
Война, напрежение... Ненчев прави списъци с резервисти
Снимка: архив, Булфото

Военният министър Николай Ненчев обяви, че министерството ще вземе информация от ГРАО за младежите между 18 и 32 години. Законови промени, предлагани от ведомството на Министерския съвет, предвиждат тези българи да бъдат водени на военен отчет.

Ненчев уточни, че списъците са необходими в случай на война или възникване на конкретно напрежение. Към момента ситуацията не е такава и не се предвижда обучение, освен ако някои от тях доброволно не изявят желание за това.

Още по темата

"Резервът в БА е доброволен или задължителен, но ние в този случай набираме резервисти на доброволен принцип, като за това организираме съответните обучения. Касае се за зачисляване – правим регистър на всички младежи, всяка държава има такава практика. Ще вземем тези списъци от ГРАО и ще разполагаме с тях. Ако е необходимо, те ще бъдат призовани и ще бъдат обучени. На този етап подобно нещо не се предвижда", разясни министърът.

Тези, които желаят да преминат специално обучение, ще бъдат регистрирани, ще бъде сключен договор с тях и ще бъдат зачислени в резерва.

Трябва да обръщаме по-сериозно внимание върху военната подготовка, както беше преди, коментира още министърът пред журналисти в МС.

По думите му в рамките на миналата година много млади хора са пожелали да преминат през подобно военно обучение. То продължава няколко месеца в зависимост от необходимостта.

"В нашите военни университети осигуряваме необходимата логистична поддръжка и мисля, че това е много полезно", допълни министърът.

С решение на правителството България изпраща 8 военнослужещи за охрана на въздушното пространство на Турция за 6 месеца. Министърът обясни, че това е част от нашите задължения като член на НАТО. Те не са пилоти и ще окажат техническа помощ – наблюдение и контрол, съобщи той.

На въпрос защо партията, която представлява - БЗНС, няма да се подпише под коалиционното споразумение, Ненчев отговори, че то трябва да бъде изчистено и конкретизирано.

"Ние вече имаме подписано споразумение, което следваме и спазване. Говорим и разсъждаваме върху възможността, ако се подписва ново споразумение, то да бъде много ясно конкретизирано и с определени срокове. Но очевидно има известни недоразумения в рамките на РБ по този въпрос", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
6
 
! Отговори
бачо преди 8 години
Нали напълниха армията с ненужни войнички,сега да пазят границата да си заработват хляба,а не да стоят по класните стаи и да човъркат телефоните си и фейса...и хоп на 20 число 800-900лв. на банкомата.
152
2
 
22
 
! Отговори
цък преди 8 години
Ще пазим Турция от онези, които са ни освободили от пет вековния турски геноцид над българския народ????Де са Левски, Ботев, Бенковски и Волов да чуят и видят що ще рече народно предателство в национален мащаб!!!!!!!Мерзост и Запустение цари в БГ!!!!!!
151
0
 
27
 
! Отговори
рт преди 8 години
аз на държавата и служих 18м в сливница, сега живея извън бг ,сложете ми 1000 минуса, ако стане нещо в никои случаи няма да се върна да воювам(да ставам пушечно месо) заради продажни политици които те и синовете им първи ще избягат от страната,щото навремето имахме ракети CC23 ако не се лъжа за името,глупавите комунисти не случайно ги бяха насочили към турция,ноо нашите "приятели"сащ и "родолюбците демократи ги нарязаха(не случайно)и сега опасност и то реална,а и армия нямаме
150
6
 
5
 
! Отговори
атака в ада преди 8 години
Очевидно хАтакистите им се разтрепераха гащите. Иначе като са много пред клекшопа са силни.Дванадесетия кръг на ада е запазен за предатилите.
149
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До матросчо: "да се обединим, за да посрещнем "НА НОЖ" ордите завоеватели"трескав ли си, грипът ли те нападна?! виж там за нещо, хапчета, дето свалят треска и температура.
148
6
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Не обръщайте внимание съфоромци на минусите срещу обединението ни, това са туркофилите, естествено на тях няма да им хареса да възстановим армията си.Само вижте какви глупости пишат, май наистина, или са били трудоваци или са се освободили от военна служба, след като са се заели буквата"Г" пред лекарите.
147
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Kromбеше 94-та година ,кога мъж ми влезна в това губи-време - казарма.беше с 6 години по-голям от тях защото преди това мина през ТУ -софия.По негови думи той единствен успявал да направи набирания и лицеви.Кофичките хич не ги споменавам.През следващите месеци не ми еспоменавал да са правили някакво интелигентно ОФп ,освен миене на ***, под и безумните наряди.
146
8
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
И първият съвет - министър Ненчев, започнете от 9,10 и 11 класове с военното обучение, те са верни на България и идеалите са им все още чисти и български. Едновременно с военното обучение, спрете намаляването на часовете по българска история, в практическите занятия включете посещения в костниците на Батак, Перущица, Шипка.Господин премиер, правилно спряхте мераците на някои за лесни пари - възстановявайте предприятията, за да имат работа младите - ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ РОДИНАТА, КОЯТО ГИ ХРАНИ.
145
7
 
15
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Не зная дали усещате, колко се е смълчал българинът, това е опасно, ако Ердоган пусне ордите към нас, нищо няма да е в състояние да ни обедини, е, представители на разните му "демократични" общество - успяхте, но вие първи ще побегнете, знаем ви. За това, да се обединим, за да посрещнем "НА НОЖ" ордите завоеватели. Обединени - ще успеем.
144
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма да воювам за богатството на Бойко, Ненчев и Ко, главата си залагам!
143
22
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Да подкрепим премиера - с последните си действия доказа, че му е омръзнало да го лъжат и да доят България, а на министъра на отбраната сигурно някой предан българин му е казал истината за армията. Със съвети, да помогнем на тези два светли лъча, как да запазят България за българите.
142
9
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Предлагам съфорумци българофили, да не обръщаме внимание на предателите туркофили, те го правят за долари, те не познават историята - че предателят не е уважаван от никой - нали разбирате каква им е целта, БЪЛГАРИТЕ ДА ЗАСТАНАТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ, както ШИШМАН и СТРАЦИМИР и след това е ясно, нали - да подкрепим всички предани на България министри, независимо от партията - СЛЕД ТОВА ЩЕ БЪДЕ КЪСНО, да ги обвиняваме - ДА ВЪРНЕМ НА БЪЛГАРИЯ АРМИЯТА, а тези туркофилите, са си подготвили пасп-те заТ-я.
141
11
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Продължават туркофилите да насъскват българите един срещу друг, ВЕЧЕ МИНИСТЪРЪТ НЕ ХАРЕСВАТ, не мога да повярвам, до Досега го хвалихте, а сега, когато реши да възстановява армията сте против, знаете ли защо , ЗАЩОТО СЕГА ЩЕ ВИ ИЗВАДИ КИРЛИВИТЕ РАЗРУШИТЕЛНИ МРЪСОТИИ против армията - давайте министър Ненчев, вие сте наследник на Стамболийски, не слушайте противниците за връщане на наборната служба, те разрушиха армията както и Ньойския договор не е правил - ВЪЗСТАНОВЕТЕ я в бърз темп.
140
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо гърците не правят подобни неща? Защото няма причина за каквото и да е напрежение! Спокойно пускат бежанците към Европа и отстояват позицията и интересите си. А български политици са *** дупета. Национални предатели!!! Роби на Брюксел, Вашингтон, Москва, Анкара и Берлин!
139
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвременните младежи дай им дискотеки ,пиене ,наркотици и *** за нищо не стават. Ако им дадеш оръжие ще се избият от некадърност.
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много филми гледаме някой иска да се бие а всяка вечер яде бой от жената брей ,че народ една линейка няма умира по пътищата лъжат го по най лесния начин тои (народа) с фантазий се занимава младежите може да изглеждат сякак но знаят ,че у дома хлеп нема да има още пет петилетки
137
1
 
16
 
! Отговори
Камен преди 8 години
До 211 ОфицерАко някой се опита да накара хората да се бият, първата им работа ще бъде да екзекутират офицерите си нали го знаеш това? Но преди това да стане хората ще се махнат от *** и ще оставят на такива като теб да се бият за чужди интереси. Умните ще са в друга част пиейки си коктейла.
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За къвв *** армия не на мене тия ,турция ли ша ни преезема дрън дрън от пеевски прокопиев черапа ли ще ни опази или някои иска да гуши
135
1
 
14
 
! Отговори
въпросче преди 8 години
А българите в чужбина влизат ли в списъците?Тия,дето имат право на глас де..
134
2
 
16
 
! Отговори
сс преди 8 години
застрелвали дезертьорите хахахах и почвала войната с какво ще ги застреляш бе като няма пари за патрони и като повечето ще са дезертьори от тези който ще искат да войюват за измислени каузи да пазят имотите на богаташите който ще им замазват очите с чест и дълг към родината коя родина която е мащеха за народа си ли?????