Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!

"Ще се опитаме да спрем разрухата на Бузлуджа", обеща още премиерът
5 юни 2016 20:23,
311
Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!
Снимка: БТА

Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Това каза пред журналисти в Казанлък премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос относно становището на Пламен Орешарски, че България влиза в дългова криза.

Още по темата

"Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 96 г. фалират държавата, пенсиите станаха 3 долара на месец, да не си разваляме празника с тези лица. Когато лъжеш безобразно и манипулираш, не е хубаво", коментира премиерът, цитиран от "Фокус".

Борисов поясни, че фискалният резерв е 11 млрд. и 500 млн. лв. По думите му тези средства стоят, за да гарантират финансовата ни система.

"Получих го на 3 млрд. и нещо. Аз не се връщам към това време, а те искат да се върнем и да си говорим пак. При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте", категоричен бе Борисов.

По отношение на предстоящия стрес тест на банките премиерът посочи, че се надява да го издържат месец август. "Подготвени сме да можем да преодолеем и такъв стрес", каза още той.

По време на откриването на новия Музей на розата в Казанлък премиерът заяви, че е видял интересен проект за реставрация на паметника на Бузлуджа. "Ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там", каза Борисов.

Той поясни, че е разговарял с архитект Дора Иванова, автор на проекта, която е заявила, че 2 млн. 500 хил. лв. са нужни само, за да бъде спряна разрухата и да бъде консервиран паметникът.

Във връзка с това, че Европа би дала пари, за да се превърне Бузлуджа в музей на тоталитарното изкуство, Борисов заяви, че е противник на това, да се отричат непрекъснато неща с квалификации, че те са тоталитарни.

"Готов съм да говорим и за този паметник на културата или символ и да дадем на архитектите и професорите да ни подготвят нещо, което да е добро за всички. Не искам да дразня никого. Това ще е добре за държавата и ще съм готов да го направя, без да слагам епитети преди това", заяви премиерът Борисов.

"Дадоха ми проект за Бузлуджа, ще дам и на БСП да го видят, ако искат да направим нещо заедно, за да предотвратим разрухата там, и да не се приема, че правим нещо срещу някого", заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
2
 
! Отговори
факти преди 7 години
Дянков спря кранчето на "търгуващите фирмички" с фалшив износ и смукане на ДДС ,което беше процъфтяващ бизнес при тройната ламя и при мавъра"Опитните ни" бизнесменчета си откриха тлъсти сметки в КТБ ,но забравиха ,че и кръстника си има кръстник и че да откраднеш от крадец не е кражба!И всичко това беше преди и след Борисов-1.НЕ Е КОРЕКТНО далаверките на отчетения като успешен мандат на Овощарски да се стоварва на гърба на Премиера ниКазах!
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батман лети и спасява банки. Баси тъпоъгълника премиер! Баси простия електорат!
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е.Балона КТБ се наду точно по негово време.
204
1
 
22
 
! Отговори
777 преди 7 години
До АнонименНАРЦИСТИЧНО ЛИЧНОСТНО РАЗСТРОЙСТВО МУ СЕ КАЗВА НА ТОВА
203
1
 
21
 
! Отговори
777 преди 7 години
РАСТЕ......ДЕТСКИТЕ СА 37ЛВ А ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НА ДЕПУТАТСКИ *** ПЛАЩАМЕ ПО 1000ЛВ НА МЕС
202
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явно човека си страда от мания за величие и разни други съпътстващи психични отклонения, но по-притеснително е, че има хора, които още му вярват или поне медиите се опитват да изкарат така нещата
201
1
 
24
 
! Отговори
GramadareV преди 7 години
барабар и външният ни дълг расте със скоростта на светлината. Вадим 10лв. харчим 15лв. Това не е икономика, това е болшой театър!
200
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам расте и обичта на хората към ПРЕМИЕРА-СЛЪНЦЕ :):):):). Ейй, хора, няма толкова нагъл и лъжлив крадец, като тоя втори, ееейй, истина ви казвам - къде е фискалния резерв от предишното му управление с Дянков, къде са парите от КТБ, къде са 16-те милиарда, дето ги дръпна веднага пак като стана премиер...някой пита ли за това как се разходват??? Няма такъв, наистина, тоя счупи всички рекорди, ама всички.
199
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен Боко е прекалено мек с вас. Утре 5 лв. билет 6 лв. литър бензин, двойно кв. ел. енергия и така... То всичко му се разминава, що па да не пробва.
198
1
 
32
 
! Отговори
Рарзруха преди 7 години
Радвайте се на Бойко, той е олицетворение на българската мечта. От просто овчарче да станеш мега милиардер само с хитрост и лъжа. Дай боже повече такива за да довършата държавата по-бързо и да не се мъчим.
197
1
 
34
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Разбира се, че всичко расте! Расте мизерията сред българите /нямам предвид продалите се на "Америка за България" и цялата властова върхушка, която си живее на друга планета/, расте чалгаризацията на нацията /прави се съвсем умишлено/, расте корупцията, расте престъпността, и много чудно, растат килограмите на всички, попаднали във властта...
196
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пешоТрябва да си много сляп и глупав, за да мислиш Борисов за по-добър от изброените. Той е от малкото останали партийни кадри. Авторитарен лидер, със силно его (съпоставимо с това на Ердоган), изпечен лъжец. Типичен "комунист" от гледна точка начина на употреба. Но ако беше вирял истински комунизъм в България, такива като Бойко просто нямаше да ги има...
195
0
 
21
 
! Отговори
помним преди 7 години
Добре ама това с КТБ какво беше?Делнахте си с Шиши по милиардче,а?
194
0
 
23
 
! Отговори
Край преди 7 години
Откраднатите от българския народ 4млрд никога няма да се върнат и никой няма да бъде наказан. Защото българският народ не е субект а една аморфна структура без воля за живот без желание да въздаде справеливост.
193
0
 
33
 
! Отговори
Край преди 7 години
При Борисов 1 държавните предприятия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО имаха пари в КТБ. Тогава банката се наду с пари които се оказаха раздавани на Пеевски, Василев, на Бареков, на Сталийски и подобни все близки на Борисов и Доган. БОРИСОВ беше част от най голямата кражба на века от българския народ - около 4млрд. и то не маловажна и то със сигурност добре платена част от грабежа.
192
0
 
29
 
! Отговори
БАТ ИЦО преди 7 години
Дълговете наистина растат, да!При Орешарски външният дълг беше 12% от БВП и при тебе,Тикво, гони 30 %
191
0
 
1
 
! Отговори
pohvali se преди 7 години
kakvo da kazesh na babichkata koiato iskashe da te nagosti s bob
190
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да де, човека си е прав. Той се е прицелил много по-високо - да фалира държавата. Няма да се занимава с игри на дребно.... банки глупости!
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расте ама горчи .
188
22
 
5
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Гласувам за малка партия, но ако изборът е бойко срещу комунисти, турци или нацисти, то наистина няма избор. И бойко е зле, но той е най-умерено зле в сравнение с изброените, които са винаги пагубни за България. Пък троловете да си говорят каквото щат.