Слуховете за смъртта на БДЦ - силно преувеличени

Росен Петров осъди късането на снимката на Плевнелиев
9 юни 2016 13:18,
21
Слуховете за смъртта на БДЦ - силно преувеличени
Снимка: bgonair.bg

В ПГ на БДЦ имаше напрежение, но никога не се разминава без него в политиката. Това коментира Росен Петров в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR като цитира и думите на Марк Твен: "Слуховете за моята смърт са силно преувеличени".

Още по темата

По думите му e постигнат консенсус с "Народен съюз", "с който са преминали доста политически битки заедно". Той прогнозира, че групата ще бъде стабилна.

ПГ на БДЦ подкрепя правителството в името на спокойствието в този конкретен момент заради случващото се в страната, в Турция, мигрантския поток, забавянето на споразумението между ЕС и Турция, посочи Петров.

"Геополитическата обстановка е изключително нестабилна, а след 2014 г. това, което се случи в Украйна - имаме ясно противопоставяне на две тенденции в световната политика - едната е евроатлантическата, а другата е проруската. За съжаление напрежението не престава да расте. Виждате какъв беше отговорът на Русия, когато в Румъния и в Полша започнаха да се изграждат тези противоракетни бази. И в тази обстановка, ние да си разклатим държавата в името на някакъв тяснополитически интерес ми се струва безумно. Не е сега моментът", добави Петров.

Той не вижда разликата дали в парламента ще има 6,7 или 8 групи, след като е ясна доминацията на най-голямата политическа сила. По думите му ако парламентарните избори съвпаднат с президентските, в държавата ще настане хаос и "ще се развихри такава борба между политическите сили, каквато само ние българите можем да си представим".

Росен Петров осъди късането на снимката на държавния глава от сценариста на "Шоуто на Слави" и го определи като недопустимо. Според него те са направили голяма и груба грешка.

"Това да се скъса снимката на президента минава границите - граници, които и аз съм прекрачвал, но никога не съм си позволявал да късам вестници или снимката, на който и да е. А като офицер да късам снимката на главнокомандващия? Той може да е всякакъв - може да носи името Георги Първанов, Росен Плевнелиев, Желю Желев, но това е главнокомандващият на българските въоръжени сили", добави той.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Росен ПетровБДЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
уйвидек преди 7 години
Я, джуджето късоноско... Плъх, чува се, че една камара политически трупове, към които спада и бившия ти партиен водач - Бюреков, ще учреждават нова партия. Ти как още не си се ориентирал?!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долна мишка колко хора подведе скрй се в дупката си
11
1
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
..НЕ ДУМАЙ ,БЕ .........ха,хахааааааааааааааааааааа......ШЕ ВЗЕМЕ НЕКОЙ ДА ТИ ПОВЕРВА ....!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vs ima pravo da kasa snimki na koito iska problema e pravitelstvoto kasa nervite na bg narod s niski dohodi miseria nula medizinska sigurnost moskov da si hodi nekadaren e ba4varova kuneva lili pavlova molionerkite nacherb a fandakova daschto
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще напишем писмо до ЕКв опровержение на глупостите,които този *** си позволявада говори от името на България.
8
2
 
18
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Роска, защо пристана на Барека, а след това го заряза?
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роско, жалък си!
6
1
 
18
 
! Отговори
vhg преди 7 години
***, продал се за жълти стотинки се прави на тоалетна хартия
5
0
 
16
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
я, Катастрофиралата ГАЗ-ка отдавна не беше се вясвала в новините.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т. нар. президент е простослучайноокупирала този пост.Коетое показателно за политическатасистема и всичко в държавата.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя *** не е ли един от хората на Слави?
2
4
 
35
 
! Отговори
Tъп преди 7 години
Бегай бе смешен ***
1
39
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз осъждам късането на снимка на президента, защото това е най-достойният президент, който България някога е имала или ще има!!! ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ! ВЕЛИК БЪЛГАРИН!