На 100% без Борисов в битката за "Дондуков 2"

Томислав Дончев също не бил човекът на ГЕРБ
Обновена: 24 авг 2016 10:09 | 24 авг 2016 10:00,
38
На 100% без Борисов в битката за "Дондуков 2"
Снимка: архив, Bulphoto

Сигурно е, че премиерът Бойко Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент, отсече вицепремиерът Томислав Дончев, който бе категоричен че премиерът има ясен план за следващите години, н в него не влиза битката за "Дондуков" 2.

Още по темата

Вицепремиерът коментира пред Нова тв и факта, че партията, носеща мандата на настоящето управление, ГЕРБ, все още не е обявила кандидатурата си за "Дондуков 2".

"Изборите не са започнали. Има над месец до началото на кампанията", лаконичен бе Дончев и добави, че не без причина кандидатът на ГЕРБ, който и да е той, е сочен за фаворит на вота.

"Няма нищо драматично, стандартите тук са различни", коментира той практиката в САЩ кандидатите за президентския пост да бъдат ясни година преди вота.

Томислав Дончев коментира и евентуалната кандидатура на кмета на София Йорданка Фандъкова за президент.

"Тя би била един изключителен кандидат, не само заради дългия политически опит и кризите, с които се е справяла", посочи той и изтъкна, че Фандъкова е минавала не веднъж през мажоритарен вот - нещо, което не са правили много хора в изпълнителната власт.

Преди време обаче столичният кмет отрече твърденията, че ще се впусне в битката за президентския пост.

Дончев отрече също неговото име да е на дневен ред: "Не съм и не е редно да съм кандидат".

Вицепремиерът коментира и скандалът около обществената поръчка на МОН за рекламни материали, сред които хавлии, джобни ножчета и запалки.

Дончев обясни, че страната ни има задължение, като изразходва европейски пари да инвестира средства за популяризирането на изпълнения проект. Това по думите му са средства за медии и печатни материали.

"Целта е да се обясни на всички, че това се случва с подкрепата на българските и ЕС данъкоплатниците", каза той.

Томислав Дончев беше категоричен, че образованието ни трябва да има публичност, но рекламата със запалки не е уместна. По-подходящи подаръци биха били писалки, тефтери и тетрадки, смята вицепремиерът.

По думите му тези подаръци най-вероятно ще бъдат подарени на гости и партньори на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Звездичките са смо. Та.няг
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По традиция президент ще ни бъде някой/я ***/чка.
21
1
 
2
 
! Отговори
До 266 преди 7 години
Във всички сайтове ръсиш една и съща глупост.Копи пейс.Очевидно сивото ти вещество е доста гладко,щом не можеш да измислиш нещо по-умно,за да впечатлиш публиката,която със сигурност е с по-висок интелектуален потенциал от твоя.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Томислав Дончев изплю камъчето-Йорданка Фъндъкова ще е.С тази номинация ГЕРБ ще си вкарат втори автогол,защото женицата освен да прави градинки и да сади цветенца,за друго не става.Е,и някоя и друга детска площадка и дори детска градина,но за президент трябват съвсем други качества.А къде са хората с другите качества?-Няма гииииии.
19
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До СТРАНДЖАТАБорис/ОВ/...
18
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Гатанка:Ай не се е кандидатирал... - ай не са го го избрали... - независимо на какъв пост... - включително и патриарх...Отговор: Бойко Борисов
17
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Гошо...ТъпотоАко беше малко по-умен щеше да разбереш, че пропорционалната популярност на Борис му помага негови никому неизвестни кандидати... - да печелят мажоритарни избори...
16
0
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Анонимен 23Пръмова може да не знае структурата на образованието, но за сметка на това много бързо научи, че са дадени едни 2 млн. лева без нейно участие, та се наложи да си прекъсва отпуската, за да коригира проблема. Така де - толкова драпане за тоя пост, а после да не й се отчитат парите.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Джедай МастърТе всичките са едни плановици и стратези... И нтересно пръмова например какви стратегии и планове е имала за образованието преди да стане министър?! Защото май предния ден разбра, че ще е министър! Вероятно още не знае структурата и проблемите на образователната система, но иначе министър женицата, щото така трябва!
14
1
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"премиерът има ясен план за следващите години" - Егати джоука. Премиерът няма план за следващите пет минути. Интересно когато Рапона се кандидатира за президент, дали журналистите ще му напомнят, как е бил 100% сигурен, че няма да се кандидатира. Той и Плъха 100% нямаше да стане евродепутат, но тихомълком се изниза и остави комунистите да се оправят. Така че очаквай от бг политик морал...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БренекетоТочно от София ще дойде "изненадата" за Данка бЕлетчето... Народът нищо не може да направи, но не забравя! Няма да спечели кандидата на ГЕРБ, приеми го!
12
1
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Що ли си мисля,че ще е Бойко.
11
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
До до гошо тъпотоМоже да подправиш...теоретично до 100 хл.гласа,което си е във възможностите на...факира теоретик,брояча на бюлетини продал се на Тивата профф.Константинов.Но ако се наложи да се префасонират 2 милиона гласа,ще трябва да се вика на помощ факира Худини за който нямаше...невъзможни неща.За сведение вече е отдавна в...отвъдното,за където се е запътил и Бат Боко *** с цялата си...кохорта.
10
12
 
3
 
! Отговори
Бренекето преди 7 години
Данчето Фъндъкова ще победи пилотчето само с гласовете от Софето. Аз също ще я подкрепя защото си върши добре работата. Е не е слънце да огрее навсякъде както изискват вресливите червени тролчета.
9
4
 
3
 
! Отговори
Царя преди 7 години
Кандидата на ГЕРБ ще е Сакскобурготски (царя).
8
1
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Бокича да не е...луд,за да се яви...мажоритарно на избор.Може да е...тиква,ама главата му вдява,че трябва да се бори...сам с опоненти и да се доказва и...показва колко му е...багажа,което си е непосилна задача за него.Друго си е да се...киприш в общия...партиен кюп като...нарцис.Така че,няма да имаме...удоволствието да му забием директно едно...не.Това ще постигне протежето му,което като...мюре ще бъде отстрелян,който и да е той.
7
2
 
25
 
! Отговори
Казах преди 7 години
Който Софиянец гласува за ГЕРБ,след като те се подиграха с гласуващите за тях и месец след изборите увеличиха билета,от глоби да не се отърве.....
6
3
 
17
 
! Отговори
Кой преди 7 години
ГЕРБ нямат кадри аз не виждам кой ще изправят срещу Радев,след Плевнелиев хората нямат доверие на ГЕРБ.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаят кой ще е човекът им - някой мафиот-лапач и "yes" man/woman. Познах ли или да?
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера Корнелия Нинова скъса с АБВ, и днес от "ГЕРБ" веднагически излязоха от мишата дупка, да проучат обстановката :D Най-вероятно ще отидат към негласна подкрепа на генерал Радев. Въпросът е вече кой ще пратят на изборите за бутафорен кандидат. Няма да е Фандъкова на 100% заради спецификата на службата си, на Кристалина също няма да й се мърда от удобното кресло...