Приоритет №1 за Трайков: Националната сигурност

Щял да работи за да не е "кучетата си лаят, керванът - си върви"
18
Приоритет №1 за  Трайков: Националната сигурност
Снимка: Булфото

Кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок /РБ/ Трайчо Трайков - Съби Събев, обяви за свой приоритет опазването на националната сигурност. Двамата представиха основните моменти в работата си, ако спечелят битката за "Дондуков" 2.

Трайков смята, че президентът няма право да мълчи по важните въпроси.

"Не обичам поговорката "кучетата си лаят, керванът - си върви", обясни думите си той и се зарече да промени модела, което изисквало активна работа всеки ден, всяка нощ.

Така страната ни ще стане привлекателна за българите и чужденците, посочи Трайков, цитиран от БТА.

За мен не искам да гласуват тези, които са щастливи от нивото на корупцията у нас, анонсира следващия си приоритет претендентът на РБ за президент - да се бори с уродливите практики. Посоката е за свободните хора и силните граждани, подчерта той.

Трайков и Събев заявиха, че са за европейската и евроатлантическата ориентация на България.

Ще спазим ангажиментите си за увеличаване на парите за отбрана и за модернизация на армията като процент от БВП, поети в Уелс през 2014 г. и сега във Варшава, декларира кандидат-вицепрезидентът ген. Съби Събев.
Като голям риск за националната сигурност Трайчо Трайков определи високия процент на бедните хора у нас.

От значение са и здравеопазването, стопанската дейност, гражданските структури.

Къде са контрабандистите, попита още той и припомни, че при този размер на корупцията страната ни "беше ударена с милиарди - чрез КТБ и "Белене".

"Няма да позволя България да е толкова беззащитна, не ме интересува, че ще ме обвинят, че излизам от конституционните си правомощия", заяви кандидатът на Реформаторите за държавен глава.

Трайков обяви още, че може и ще защитава интересите на българския бизнес, на младите хора, ще се бори срещу цензурата в медиите. Той обещава да работи в синхрон с изпълнителната и със законодателната власт.

"Дипломатическите ми действия ще тръгнат от силния глас на България в ЕС и НАТО" - така Трайчо Трайков обрисува ролята си във външната политика.

"В Украйна бяха потъпкани международни споразумения, а Русия наруши ангажимента си на гарант за териториалната цялост", смята претендентът за "Дондуков" 2.

Той смята да поддържа добри външнополитически отношения с партньорите от ЕС , НАТО, със САЩ, да заложи и на отношенията със съседните страни.

Когато някой иска да влезе в общия ни дом, имаме право да изискваме да спазва демократичните ценности - такъв, според него трябва да е подходът на София по отношение на Турция, която нарече "наш добър съсед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трайчо, по добре си трай и отивай на плаж докато е още хубаво времето през октомври.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стоят добре като кандидат-президентска двойка, значително по-добре от Радев и Йотова и всички останали кандидат-мишоци. Обаче някак си ми се натрапва - може би случайно - една такава прилика с Росен Плевнелиев.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не кажеш че ще бъдеш против санкициите за РУСИЯ още от сега ти го казваме "трай конъо за зелена трева" избора ти ще бъде нулев за президент...
6
1
 
4
 
! Отговори
свой преди 7 години
Добра панорамна гледка от хотел Сенс
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой кой е на снимката - не е ясно.Каква ще е ползата от тези чичета - също.Ясно е само защо са се кандидатирали:"Трай и Събирай (заблудени гласове)"
4
3
 
5
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Случаен човечец, лансиран във властта, но кат са го издигнали ще го подкрепим. Проблема е, че отсега повтаря заучените бла-бла и няма идея какво трябва да се направи!
3
5
 
6
 
! Отговори
хаил преди 7 години
Натовските калинки Ще ви оправят Не само Националната сигурност Но и Концлагерите за техните Политически ОпонентиПък може да ви въведът и ВОЕНЕН ЧАС
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трайчо да си трае, а и да не си трае все тая,защото "кучетата си лаят, керванът си върви" и Трайчо ако не с тия е с ония.
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех Трайчо!