Трайков за Цачева: Ще рискува ли отношенията си с ГЕРБ?

Орешарски е портмонето за гласове на ДПС, смята кандидатът на РБ
Обновена: 10 окт 2016 12:14 | 3 окт 2016 10:52,
22
Трайков за Цачева: Ще рискува ли отношенията си с ГЕРБ?
Снимка: Bulgaria On Air

Кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков попита Цецка Цачева ще рискува ли отношенията си с ГЕРБ, за да бъде доведена докрай съдебната реформа.

"Скоро ще чуем госпожа Цачева да каже какво мисли за състоянието на правовия ред и върховенството на закона в България. Тя ще настоява ли с цената на своето политическо неудобство или удобство да бъде доведена до край съдебната реформа?", попита Трайков в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него кандидатът на ГЕРБ трябва да вземе отношение и по въпроса с присъединяването на Крим към Русия и дали то отговаря на принципите на международното право.

Още по темата

"Как президентът в България успява да бъде коректив на другите две власти - ето това трябва да чуем днес и утре", продъжли той.

Трайков припомни, че един от аргументите, с който беше представена кандидатурата на Цачева, е че тя е добър юрист. Според кандидата на РБ обаче само тази характеристика не е достатъчна, за да бъде тя добър държавен глава.

"Президентът трябва да взима решенията си на изцяло принципна основа. За това дали е объркана някоя буквичка в закона си има цяла армия от истински юрисконсулти", каза той.

Според него след издигането на Цачева няма никой от водещите кандидат-президенти, на който корените му да не са в лявото, а на някои даже в Държавна сигурност.

Трайков коментира и кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски.

"И аз като повечето хора смятам, че той няма никаква друга електорална логика, освен да е портмоне на гласовете на ДПС, които след това да бъдат пакетно използвани в балотажа. Не мисля, че той би си причинил такова влизане отново в прожекторите на политическия живот, разчитайки на любовта и доверието на непредубедената публика", каза още той.

Трайков коментира и казуса с АЕЦ "Белене". По думите му е необходимо изработването на стратегия, за да може договореността за плащането да бъде съпроводена с насрещна договореност, твърд ангажимент за съдействие при използването на това оборудване в друг проект на "Атомстройекспорт".

"Не разглеждам взаимоотношенията ми с премиера Борисов като нещо, което е меродавно за политическия живот и тази кампания. Това, което е в миналото, последствията от него, е състоянието днес, така че трябва да говорим за състоянието днес", каза още кандидат-президентът.

Още новини четете в www.bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
32
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "ПОВЕЧЕ от ясно": За да има единомислие и единодействие трябва да има само една партия, която да ръководи всички власти. И нейната ръководна роля трябва да бъде записана в член първи на конституцията. Така че пътят е ясен.
20
0
 
34
 
! Отговори
ПОВЕЧЕ от ясно преди 7 години
Не ,няма да рискува отношенията си с ГЕРБ , а и това съвсем не е необходимо-Крайно време е да се спре с БГ -модела и липсата на единомислие по основни за държавата въпроси ,да се спре безсмислената конфронтация и да има съгласуваност в поведението на 4 власти 9,в това число и медийната пропаганда
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С днешните изказвания на Борисов за подаване на оставки ако Цачева не е първа на изборите прозира коварен план за путинофилски преврат у нас организиран лично от бащата на ГЕРБ. Това вероятно е заповядано на Борисов на последния му разговор по телефона с Путин. Послушника няма как да откаже защото е до устата затънал в г.овна покрай Булгартабак, Белене и други руски схеми за ограбване на България. Така че е много важно да търсим обединение около хора с европейски и натовски мироглед.
18
2
 
34
 
! Отговори
В ДЕСНИЯ КРАЧОЛ преди 7 години
на ТРАЙЧО няма НИКОЙ. Както и във файтона хора от РБ
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да повлече целия министерски съвет, в Катар, за да отиде на плаж? Това Ваш Трайчо направи. И да го пробутват за Държавен глава?
16
1
 
49
 
! Отговори
Така преди 7 години
Призовавам всички десни избиратели, които са смятали да гласуват за герб, но са разочаровани от бкп кандидатурата им, да се пренасочат към един трезво мислещ чове, като Трайчо Трайков! Може да не е мечтата на средно статистическия бай Ганьовец - шапкар с опасен дипломатически тон, но се вижда, че езика на дипломацията му е ясен и си защитава позицията, която има от години. Нищо общо с другите "алтернативи" - Каракачанов, Волен,Нотев и познатите к*ви дето папкат от държавната хазна от 90-те....
15
6
 
34
 
! Отговори
ВЪН УСА ОКУПАТОРИТЕ преди 7 години
от БЪЛГАРИЯ. И техните слуги като ТОЯ
14
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТОЯПутин напляска такива като тебе дето много искахте вечна дружба с Русия и руски АЕЦ-ове. Сега руснаците като ни наклeцаха с АЕЦ-а търсите на кой да прехвърлите вината. Вината си е чисто ваша русофилска и путинофилска. Сега разбра ли че който се е хванал с Русия бял ден не е видял.
13
5
 
37
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Трай си Трайчо. Ще ти намерят място - сигурно знаеш много за далаверите на гербаджиите.
12
3
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
вьпросьт за крим трябва да вьрви сьс сев кипьр и косово иначе сапразни приказки и заяждане с русия
11
9
 
40
 
! Отговори
ВИДЕН НАТОВЕЦ преди 7 години
е Трайчо. Трае си като мишка дали няма да падне някоя троха от масата на СИКАДЖИЯТА от БАНКЯ
10
10
 
36
 
! Отговори
ТОЯ преди 7 години
и той ли ще пляска ПУТИН. Пък накрая плаща БЪЛГАРИЯ по 350 000 ВСЕКИ ДЕН
9
1
 
39
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Кое и е кадърно като юрист да попитам , малко инфо къде е работила и колко дела е спечелила? Щото в юредическите среди много не са я чували , особено пък да изпъква с нещо кой знае какво.Лепна се ГЕРБ и стана голям юрист, кога успя? Изобщо не очаквам някой да даде отговор!!То на електората им и кукла от сексшопа да сложиш ще гласуват за нея.В тоя парламент се броят на пръсти хората които са експерти в дадена област!!
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КРАДЕЦ НА ТОКТи г-н крадец, осъзнаваш ли че България е разделена на русофили-путинофилци и евроатлантици? За какви леви и какви десни ми говориш тука? Пак ли смятате с лъжата ляво-дясно да баламосвате хората?
7
5
 
37
 
! Отговори
КРАДЕЦ НА ТОК преди 7 години
автентичен кандидат ДЕСЕН президент.
6
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Трайчо! Путинягите треперят.
5
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трайков е единственият автентичен десен кандидат.Партийният секретар Цачева, от далеч личи, че е дърта комунистка, а бивш комунист няма!
4
9
 
37
 
! Отговори
СКРИЙ СЕ БЕ преди 7 години
Аман от такива, дето се правят на умни и образовани, а са страхливи като мишки. Всеки с маниери като ТРАЙКОВ е готов веднага да се скрие зад гърба на ВОЖДА, щом стане напечено. ПЛЕВЕЛА говореше само докато ВОЖДА от БАНКЯ не вземеше думата
3
12
 
36
 
! Отговори
Мишока преди 7 години
от ЕВН дали става за Президент. Това да не ти е да крадеш от хората пари за ток
2
0
 
56
 
! Отговори
СТРУГАРКА с РАБФАГ преди 7 години
3г. ЗАДОЧНО право СУ. После ЩАТЕН партиен секретар в съда в Плевен. Е това е достатъчно за да се вищо за "ЕКСПЕРТ" е новото "МАГАРЕ-ПРЕЗИДЕНТ" от ГЕР