Меркурий, майка, самолети, тигри и кебапчета... Шоуто да започне!

Стига вече майтапи, време е за истинска президентска кампания
Обновена: 10 окт 2016 12:07 | 6 окт 2016 15:30, Красимир Ангелов
31
Меркурий, майка, самолети, тигри и кебапчета... Шоуто да започне!
Колаж: Dnes.bg

"Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията. Крайно време е да имаме майка на нацията".  Този крилат лаф изтърси лидерът на ГЕРБ и български премиер Бойко Борисов по време на представянето на Цецка Цачева като кандидат президент за управляващата партия. Само преди ден пък една от силните "герберки" в парламента Цвета Караянчева разтълкува чудесно номера, с който Цачева ще се яви на изборите: "17 е добър номер, 1+7 е 8 – числото на майката", допълни общия майчински тон тя.

Както е тръгнало, остава сега някой след 2 месеца отново да честити на студентите 8 март, като в крилатия поздрав на Тодор Живков от едно време и нещата ще са на мястото си.

Още по темата

Дали е време нацията да си има майка ще разберем на 6 ноември. Или пък седмица по-късно. Факт е обаче, че ден преди старта на предизборната кампания, човек няма усещането, че на България й предстои сериозен избор. Защото в пространството се пускат главно хуморески. Като обяснението за ретроградния Меркурий, който толкова забави обявяването на кандидата на ГЕРБ.

Но да оставим майчинските чувства на нацията и да погледнем основният опонент на "майката" Цачева – генерал Радев. Последният обяви сериозно, че ако опасенията за конспиративната теория за химическите самолетни линии, които ни пръскат от небето се засилят сред населението, то "можем да организираме една проверка". Ми така де, кой загрижен за своя народ президент няма да нареди да се проверят самолетите отгоре, дето ни пръскат нарочно с химикали и ни правят зомбита. Ама какво да каже човекът – проверки ще има.

В цялата комична ситуация изникна и бившият премиер Пламен Орешарски, който в последния възможен момент реши, че е идеален кандидат за президент. Може би с ясната идея, че може да съсредоточи доста негативна енергия към себе си, която може би не трябва да бъде насочвана другаде. Знае ли човек. Всъщност трябва да се отбележи, че за майтап лявото си има доста кандидати, с което направо си бие по комичност разпадналото се преди години автентично дясно.

Сега вляво имат патриотичен кандидат генерал от натовски тип – Румен Радев, социален кандидат-дипломат - Ивайло Калфин, вечно опозиционен ляв кандидат като Татяна Дончева и ... коалиционен (ляв) кандидат с десни убеждения, зареден с негативи като Пламен Орешарски.

На фона на лявото интересна хармония струи от патриотите, където след като Волен Сидеров и Валери Симеонов се гонеха и обиждаха в продължение на години, сега са отново един до друг. Но вероятно и в двата ъгъла. Но може би пък ретроградния Меркурий на тях да им е подействал позитивно, кой знае? Вероятно ще се види, ако се наложи на балотаж патриотите да избират между жената кандидат на ГЕРБ и генерала кандидат на БСП.

Уж автентичното дясно пък заложи на по-новото и модерното в лицето на Трайчо Трайков от Движение "България на гражданите". В тона на кампанията лидерът на движението Меглена Кунева определи на шега кандидата като "син на нацията". Изобщо хумор да се лее. То не е тайна, че за всички десни хора в България мечтата на тези избори е да има балотаж между "майка" и "син". Пък да видим.

Разбира се, не липсват и тотално колоритни кандидати за "Дондуков" 2, които също засилват шегаджийския тон на комедията "Президентски избори". Димитър Маринов – Митьо Пищова обяви, че ще търси традиционната любов на бедните и жителите на селата, като за подарък има кебапчета и ретро чалга. И разбира се разкри ударния край на кампанията – в Стара Загора, с Цеца, кебапчета и "три сергии със скара". Как да не ти се приходи на избори с такъв банкет само, а?

Самото появяване на президентския вот на култовия политик, бивш футболен функционер и редовен кандидат Александър Томов също предизвиква доста усмивки. Както и завръщането на вечния Жорж Ганчев. Колоритът допълват биячът на Волен Сидеров Камен Попов, Бисер Миланов – Петното, бизнесмените Веселин Марешки и Николай Банев и т.н...

В цялата тази комичност изгоря Светльо Витков, който изненадващо не събра необходимите подписи за своята кандидатура. Или по-скоро ги събра, но се оказа, че сериозен брой от тях са невалидни. Нещо доста нетипично, на фона на досегашните политически успехи на Хиподила. Вероятно със сигурност Светльо в момента би искал да изпее на някого култовата песен на Хиподил "Майките". На кого обаче може би няма да разберем.

Благодарим ви за хумора, дами и господа кандидати. Наистина ни карате да се усмихваме. Но се надяваме в следващия месец да почнем да чуем и реален дебат, а не само майтапи. Защото президентската институция, колкото и да се опитват да я омаловажават, е изключително важна и отговорна. И там няма значение дали този президент ще е майка, баща, син, дъщеря, дядо, брат... или бълдъза. Важното е каква ще я върши този родственик на нацията, когато седне на горещия стол на "Дондуков" 2. При това за цели 5 години!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светльо с неговата партийка си *** 1 милион субсидии, а балъците, които гласуваха за него лапат мухите.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕЦКА ДАВА ПОВЕЧЕ.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли някой да каже и покаже поне един политик,участвал в управлението на БГ след 1989г, който да не е ид-иот и престъпник в очите на народа?В описанияэ "букет" липсва многоглавата Кукунева!А иначе- всичко е наред:При демокрацията всеки престъпник е невинен до доказване на обратното!Същото важи и за политиците-всеки политик е ид-иот до доказване на противното!
22
0
 
3
 
! Отговори
До 23-ти анонимен преди 7 години
Видимо е кой от написалите двата поста 13 и 23 е учил повече, и в кой коментар родното образование е отсъстващо!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕЧКА ПРЕЗИДЕНТхаххахаххаааххаха. Цирка започна. Честито другари!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
номер 13 е типичен примерно за това колко е пропаднало родното образование...
19
5
 
4
 
! Отговори
До Зайо преди 7 години
Аз за това не гласувам и не ме яде отвътре ще съм дал гласа си за некадърници.
18
1
 
17
 
! Отговори
Зайо Байо преди 7 години
Някой от кандидатите са обида за избирателите ! Как се допуснаха до изборите ? Излагаме се пред света ,пък после не ни уважавали навън !
17
7
 
13
 
! Отговори
боян преди 7 години
Митьо Пищова президент!!!22!!!
16
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакви самолети.Стига сте говорили глупости.
15
1
 
27
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 7 години
Наивния и заспал бг народ пак ще се прекара за няколко кебапчета.Проблема от 681 година в тази територия е че българския народ не е единен и все чака някой да го освободи.Нали знаете че без борба няма свобода.Продължавайте да спите дълбок съндецата ви ще емигрират в чужбина на тяхно място ще дойдат едни братовчеди от Близкия изток.Нека ви,заслужавате си съдбата.Хахахахахаааа
14
4
 
21
 
! Отговори
До Discovery преди 7 години
Не се смей, ами си отвори овчите заспали очи и се загледай в небето какво "замъгляване" от стотици самолети има, как самолет с ДВА ДВИГАТЕЛЯ има ЕДНА СЛЕДА от опашката, ниската височина на летене и как се пръска на отделни отсечки, със спиране и т.н.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес .бг уж се имате за сериозна медия а изтипосвате някакви откровени простотииот сорта превери кога ще умреш .Малко по сериозно ,моля.Не се излагайте като кифладжии
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че то шоуто си върви. само ЦИК трябва да попълни освободеното квадратче на светльо с името на луна.
11
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Химическите следи кемтрейлс са биологично оръжие, което действа в различни направления - отравя всичко над което се изсипват, променят климата, отравя почва, вода и най-вече въздуха, който СВОБОДНО И ДЕМОКРАТИЧНО ДИШАМЕ - най- сигурния начин за увреждане. Пръскането с кемтрейлс е ГЕНОЦИД, за това престъпление давност няма! Това е конспирация(заговор) срещу човечеството. Над България пръскането е повече от 11 години !!! и за това първо ни приеха в НАТО, а после в ЕС! Вижте повече в нета и мислете
10
6
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Не сме народ,а ***.Петко Славейков
9
14
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До 5:Стига сте се занимавали с някакви конспирации, за да си обясните едни много прости неща.Това е много тъпо, като древните хора които са правили митовете с тази цел.Според мен светът няма да се промени чак толкова в следващите 100- 200 години, само ако не спрем да мислим в такива измислици ще си останем на същото дередже.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички кандидати за президент са мазни комунисти независимо в какъв цвят са боядисани. Власт с кръв се взема и с кръв се отнема. Да се е случвало нещо такова, не. Който и да назначат за президент ние ще ставаме все по бедни и все по експлоатирани от бившите комунисти и настоящи капиталисти. За съжаление те не са изчезващ вид а се въдят като зайци и стават все по алчни и нагли. Виновните в случая сме ние, робски народ, егоисти които се спасяват сами.
7
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо Пищова е най- подходящ за президент, щото умее да забавлява и по този начин ще забравим, поне за 5 години проблемите на нацията. А те няма да бъдат решени скоро.
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко изядено кебапче-гвоздей в ковчега на империалистите!