Оградихме се за 150 млн., но не стигат! Даваме още 20 млн. лева

Парите отиват приоритетно за градежа й в Бургас, Хасково и Ямбол
59
Оградихме се за 150 млн., но не стигат! Даваме още 20 млн. лева
Снимка: архив, Булфото

Още 20 млн. лева ще ни струва оградата по границата с Турция.

Правителството одобри допълнителните средства, които ще бъдат предоставени на областните администрации в Бургас, Хасково и Ямбол, за да продължи изграждането й.

Временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница е от изключително значение за противодействие на нарастващия през последните години миграционен натиск и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна, мотивират се управляващите.

Досега цената на преградното съоръжение, за което правителството периодично отпуска пари, е над 150 млн. лева.

С постановлението се предоставят и целеви средства в размер на 50 хил. лв. на Националния археологически институт с музей към БАН за завършване на проучванията на Могила №3 в землището на с. Изворово, общ. Харманли.

Откриването на находки с изключителна научна, художествена и експозиционна стойност от световно значение налага спешното завършване на проучванията.

Разчетени са и 20 хил. лв. за издръжка на Държавната агенция за българите в чужбина.

По бюджетите на общини се предоставят допълнително 700 хил. лв. за ремонт и оборудване на детски ясли и целодневни детски градини, както и за инфраструктурни ремонти.

Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
бастисан цигулар преди 7 години
Какво плачете всички?Такъв си го избрахте
41
0
 
2
 
! Отговори
знам преди 7 години
До един Българинот там ни внасят болести по животните!още от 1950г.- напр.шап по говедата и чума по прасетата!!!за сведение виж годините на изселване и гдините на зараза!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
ШКУМВАТА преди 7 години
Най новият лозунг в централите и на Патриотите, и на ДПС:ДА ЖИВЕЕ ВЪЗХОДЪТ НА ДРУЖБАТА МЕЖДУ ВЕКОВНИЯТ НИ ПОРОБИТЕЛ-ТУРЦИЯ И ДЕЖУРНИЯТ НИ ОСВОБОДИТЕЛ-РУСИЯ !
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ раздава мойте и ТВОЙТЕ пари жалки българино !!!
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 метър телена ограда 1000 лв . Цинизъм
37
2
 
10
 
! Отговори
един Българин преди 7 години
Не криите истината. Кажете защо беше построена тази ограда. Истината е, че тя бе построена да се спре вноса в България на развалено турско свинско месо. Така е. По ирония на съдбата България бе принудена да се защити от свинската републука и да спре вноса на развалено свинско месо оттам с пграда. Ирония на Бога. За да покаже колко са неправедни турците. Бог ги сравни с прасета. Факт.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Х.. ще замени Цедка Цачева на 4 ноември с КриСталина (то в ГЕРБ няма други вече)
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е***И оградата, за разкопки 50000.лв, за 150 км ограда - 170 000 000 лв.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оградата трябва да бъде като тази в Палестина и да е вкопана в земята за да не могат копаят тунели под нея, иначе оградата е безполезна
33
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 7 години
Бе ква е тая ограда,къв е тоя селски стобор !?! Едно одеало и съм от другия край - ама някоя фирма се облажи с тая тел нали...
32
2
 
5
 
! Отговори
Комунист-Идиот преди 7 години
150 000 000 ??? И още 20 000 000 ???
31
3
 
32
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Тая ограда е строи по вече време и за по вече пари от Китайската стена. Имам чувството че ако Борисов е на власт още няколко години все ще я достроява. Този краде и като спи
30
2
 
25
 
! Отговори
Gg преди 7 години
ГЕРБ само с милиони работят. Да сте чули техни фирми да хванат проект за под милион? Абсолютно всичко, до което се докоснат, става на цена 2-3-5 по-висока от реалната. Да не говорим, че и като качество повечето им проекти са в пъти по-лоши.На един човек какво му трябва - за 20хил. лева, изкарани по незаконен начин, ще е верен до гроб на партията, а тук става въпрос за десетки, стотици милиони разпределяни на различни хора в продължение на години. Колко ли хора са се облажили от тая власт?
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За хиляда и нещо лева на метър тая мрежа трябва може да спира минимум танкове
28
0
 
21
 
! Отговори
кьорфишек преди 7 години
Защо си заравяме главите в пясъка ?Явно , има едни ПАРИ , които трябва да се ''уСВОЯТ'' ?
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази ограда като и правителство на България за нищо не става.
26
1
 
16
 
! Отговори
дънди преди 7 години
За това пари се копае ров и вътре се отглеждат крокодили и пирани на концесия.ЕтоДавам ви идеята .
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв е ефекта от оградата след като пришълците ги хващат и след това вместо да ги връщат обратно те ги настаняват в ,,центрове'' , а скоро и ще ги заселват из страната . Границата може да се пази и без ограда както беше едно време . Интересно защо никой не задава въпроса кой демократ разруши кльоновете и унищожи охраната на турската граница !?
24
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Бездънната яма наречена "ограда на границата", през която си минават когато искат за да ги ловят сръбските гранични и то без ограда! Идеята на управляващите е същата - "усвояване от наши хора и фирми" на едни милиони без значение за какво. Оградата се използва единствено за оправдание на граничните че реално не си вършат работат,а на всичкото отгоре са и в схемите за каналджииство! Далаверата е пълна!
23
1
 
24
 
! Отговори
Отчайващо.., преди 7 години
Е,няма такава простотия като нашенската.Имахме си ограда,съборихме я,щото била социалистическа.Сега сме принудени да я строим отново,ама парите все не стигат,щото скъсаните джобове на управляващите все не могат да се напълнят,пък трябва да се даде някой лев и за оградата.И така-до края на света белким я построим макар,че тогава едва ли ще ни е нужна.Бъолгария е страната на абсурдите,а обитателите и...във вековна летаргия...Катастрофално.