Патриотите готови за кабинет, викат ГЕРБ и БСП в него

Не само сме готови, но и сме длъжни да приемем мандат, обяви Валери Симеонов
Обновена: 30 ное 2016 11:08 | 30 ное 2016 11:07,
181
Патриотите готови за кабинет, викат ГЕРБ и БСП в него
Снимка: БТА

Обединените патриоти са готови да получат мандат и да съставят правителство. За министри в него те ще поканят хора от ГЕРБ и БСП, защото там има доказани професионалисти. Това обяви един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Още по темата
Вчера след заседание на КСНС президентът обяви, че ще връчи третия мандат на партията, която му се струва най-подготвена. БСП и ГЕРБ потвърдиха, че ще върнат своите мандати, а премиерът в оставка обясни, че ще подкрепи кабинет на ПФ или РБ, стига те да си носят отговорността. 

"Не само сме готови, но и сме длъжни да приемем мандат. Затова сме в парламента, за да сме отговорни към своите избиратели. Те не са ни пратили тук да играем в политическа рулетка, а да изпълним дълга си както са ни го възложили", каза днес Симеонов в кулоарите на парламента.   Той обяви, че Патриотите нямат никакво притеснение от предсрочни избори, защото са във възход. 

Симеонов обясни, че въпреки заклинанията на БСП и ГЕРБ, че няма да влязат в правителство без избори, Патриотите ще проведат нови разговори с тях, ако получат мандата. "Ние ще отидем доброжелателно и при ГЕРБ,  и БСП и отново ще поставим искането за участие в едно националноотговорно правителство с професионалисти, не с политически лица", каза Симеонов. Той конкретизира, че не вижда БСП и ГЕРБ в бъдещето правителство, а техни представители, "защото добри министри в България няма под път и над път". 

Патриотът потвърди, че за финансов министър ще бъде поканен отново Владислав Горанов, въпреки че той обяви, че не би приел. 

"Ще го поканим, защото той е професионалист. Хубаво е, че има собствено мнение, но е добре да го съгласува със своя началник", каза Симеонов. Той обясни, че въпросът за това кой ще бъде премиер все още не стои на дневен ред. Важното било човекът да е патриот, а такива имало и в ГЕРБ, и в БСП. Само в ДПС и ДОСТ нямало. 

Валери Сименонов обясни, че ако ПФ правят кабинет, той ще бъде сформиран около програма, както в началото на кабинета на ГЕРБ. Според него новият управленски документ трябвало да е подобен на сегашния. ПФ били готови да подкрепят и кабинет на РБ, ако програмата им е подобна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
1
 
! Отговори
Боил преди 7 години
До рр-Колега ти си пълен г####к,къртиш мивки и бидета едновременно,какви пет лева,каква окупация шарлатанино?
112
0
 
4
 
! Отговори
светлина в тунела преди 7 години
До П.Петровказват, че отдолу има океан, после кухо ядро, а в средата позлатената Шамбала, после диамантено море и, о, чудеса! - островен рай. давай, дружина, не остана много за прокопаване на метрото до Полинезия!
111
4
 
9
 
! Отговори
кака ви преди 7 години
Плевнелиев, бъди мъж - направи необходимото за предсрочни избори.
110
1
 
9
 
! Отговори
рр преди 7 години
Всъщност няма да се учудя ако ББ и Плевела ,бидейки турските маши в БГ не са планирали или по скоро сондираи от Турция за този ход .ПФ даже не подозират за това .В Кипър 74 г националистите така и не успяват да се задържат след окупацията на сев част .Но изиграват тази роля за откъсването на части от острова .
109
2
 
10
 
! Отговори
карина преди 7 години
Така наречените патриоти решиха да се възползват от единствения си шанс да бъдат начело на правителство. Което не стана с избори стана при кризата, в която ни вкара нарцисът и егоцентрик ББ. Голямо шоу се спретна на гърба на народа - много реваншистки тенденции, много ненавластвали се и ненаяли се в..ъшки.
108
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Това е положението драги ми съграждани - правителство на ДС , само без ДПС, никой не носи отговорност, само благата се разпределят, промяна нулева, а народът ДГД.И пак да гласувате за същите и някой друг да ви е крив, че сме на дъното, но продължаваме да копаем !
107
4
 
8
 
! Отговори
рр преди 7 години
Едно правителство на ПФ е предтекст за Турция да окупира половин България. Ако не вярвате си припомнете защо беше окупиран Сев.Кипър.Пак след едно правителство националисти искащи обединение с Гърция .
106
3
 
6
 
! Отговори
Б.Х. преди 7 години
Спокойно другари, кражбите продължават.
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДНАТА ВИКА НА ДРУГАТА *** ПОДРЪЖ МИ ОПИЛЕТО ЗА ДА СЕ ПРИСМЕЯ НА ТРЕТА ***
104
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувставам се репресиран от политическата шайка а не от онези в Харманли.Ердогане пускай бежанците,отвори границите за да изметем тази бандитска шайка.Докарахме я до там за да виждаме спасение от тези във бежанците
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е ГЕРП-3 защото без гласовете на ГЕРП Сидеров и Симеонов нямат гласове и затова не искат и избори, защото няма да получат и 5 % от гласовете.
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотичната герберска шайка са истинските терористи а не онези хора от Храманли които чрез ченгесарски прйоми бяха подтикнати към бун.Тези които готвят ново правитеслтво те са нашият враг а не онези Бедняци със краста от Харманли.
101
4
 
9
 
! Отговори
да кажа преди 7 години
Какво могат да планират тези политически отпадъци не ми е ясно .Но виж,война ,революция и анархия могат да докарат .
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България съм живял и именно затова ми е ясно що за държава сме.Но и другаде съм живял и знам какво е държава. Включително тази, откъдето са тия на аватара ти.
99
7
 
9
 
! Отговори
РХ преди 7 години
Правителството на "паричният фронт", т.е. на ДС ченгетата е отдавна планирано, за да бъдат наложени непопулярните мерки по "затягане на гайките" (силно ограничаване на личната и икономическа свобода), които не биха отивали на "хуманната", "социална" и най-вече "социалистическа" БСП (БКП), която предстои да се върне на бял кон, чиста и неопитнена, след като черната работа е свършена!"За бога братя - НЕ гласувайте и не ги легитимирайте!"
98
2
 
6
 
! Отговори
РХ преди 7 години
ВСИЧКИ 240 мошеници, ги е страх от избори, "избори", които от избор на избор показват, че резултата е все по-непредсказуем! оФцете вече им знаят цялата игра, знаят им всички спатии, знаят че БКП (в която няма нищо социалистическо) не е слизала от власт, въпреки 27 години "преход" (т.е. грабеж на капитала).
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
luckyman, ако успеят да му спретнат майдан, значи държавата не е стабилна. Що не пробват да направят Майдан в Чехия, Словакия, Унгария, Швейцария, а?
96
1
 
8
 
! Отговори
Т преди 7 години
Партия Атака ще смени името след орезиляването си напоследък и ще го смени с партия ТАШАКА.
95
4
 
0
 
! Отговори
трололол преди 7 години
До абу Умардръжте си здраво шалварите, че фашистите, патерицарите и комунистите ще дърпат пак учкурите!/да дам и аз своя дневен принос за подковаване на електоралните единици от Видин до Джебел/
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цпоко бе хора! Те вече се изпокараха кой да бъде премиер. Отиват в канала. Сега е ред на РБ - очаква се същата сценка и .... отиваме на избори! Цялата дандания е Роско да бави топката, че да не му се налага да прави служебно правителство.