Чиновническата заплатка в МВР-то – над 3000 лева

В енергетиката е 2600, във финансите достига 2860 лева
28 дек 2016 08:52,
150
Чиновническата заплатка в МВР-то – над 3000 лева
Снимка: архив, Булфото

Около 3060 лв. е максималната заплата на работещите на трудов договор в МВР. Това става ясно от писмен отговор на вътрешната министърка Румяна Бъчварова на депутатски въпроси.

Това е най-високото ниво на чиновническа заплата в министерствата. Досега бе известен един- единствен случай на директорска заплата от 4300 лв. в Министерския съвет, но тя е за държавен служител, а не за работещ на трудов договор.

Допълнителните плащания в МВР са на стойност 13,5 млн. лв., като в тях обаче не се включват бонуси през декември. Вътрешното министерство освен за добре свършена работа дава бонуси и за извънреден и нощен труд, специфични условия на труд и пр.

2860 лв. пък е максималната чиновническа заплата по трудово правоотношение в Министерството на финансите, а 2600 лв. - в енергийното ведомство, показват отговори на финансовия министър Владислав Горанов и на енергийната Теменужка Петкова.

Във Външно максималното ниво на заплатата е 993 лв. Министерството на външните работи е с едни от най-ниските заплати за работещите на трудов договор, става ясно от отговорите на министър Даниел Митов. Минималната заплата по трудов договор във Външно е 420 лв., колкото през тази година бе и нивото на най-ниските заплати в цялата страна.

За сравнение във финансовото министерство най-ниските заплати са по 600 лв., а средната 1055 лв.

Най-високите минимални заплати дава Министерството на енергетиката - 750 лв. Средната в това министерство е 1497 лв. В тези данни обаче не са включени допълнителните бонуси, става ясно от отговорите на министрите, цитирани от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
3
 
! Отговори
безхаберен преди 7 години
Ама много коментатори се навъдиха бе. Като не знаете истината защо не си мълчите? В статията се говори за максимална чиновническа заплата, така че е по-добре да се поинтересувате по-подробно, както за заплатите, така и за материалното осигуряване и условията за работа.
123
5
 
4
 
! Отговори
ПРАСЕТА ДОЛНИ преди 7 години
Не стига, че не си вършат работата като хората, ми взимат и най-високи заплати ?! Интересно ми е на какво оснавание тези мързеливи търтей, които по цял ден обикалят с колата и дебелеят, нямащи висше образование, взимат такива заплати? Хванали 2-3 човека с няколко кила наркотици и вече са перфектни във всяко едно отношение, а от хилядите кражби на коли колко намерени имате ????.. еййй прасета мръсни и аз пуша марихуана и ме имате за по-голям престъпник от убийците. Уча Дентална Медицина, обаче като гледам как неграмотните в България успяват повече от учените и грамотните мисля да се откажа. Да
122
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хрантутковци и нехранимайковци .Кой им плаща заплатите на тия гъзоблизачи стадото от смачканата територия.И кое наричат труд тия мързеливци повечето невежи и необразовани милиоционери?Живи да ги оплачеш!
121
6
 
5
 
! Отговори
Държавен служител преди 7 години
към МФ съм, но не към НАП, инспектор съм с магистратура точно за длъжността, която заемам. Заплата 621лв след увеличение 90лв тази година. С ДМС-то и нощен труд на година около 9700лв, без извънреден труд, защото не ми го плащат. Други бонуси няма, облекло също няма. Сега вие си правете сметка чичко полицай със средно образование повече ли заслужава ?
120
1
 
3
 
! Отговори
Mincho преди 7 години
Te v MVR sa mnogo zle - v DANS tova e startovata zaplata.
119
0
 
4
 
! Отговори
Император преди 7 години
Divide et impera - Разделяй и владей. ....
118
0
 
1
 
! Отговори
Олег преди 7 години
До Анонимен 123Може и така да е :) ... Но би ли бил така добър и да ми обясниш къде бъркам ?Изказвам мнение просто.Поздрав,Олег
117
5
 
12
 
! Отговори
пфу преди 7 години
За какво са тези високи заплати на милиционерите?Мизерия викаш в МВР,ама заплатите им никак даже,ако ги сравним с учителски и лекарски.Толкова ли са важни та такива заплати?-корупцията ли намакя,битовата престъпност ли се разкрива,пенсиите им ли намаляха?Такива привилегии каквито имат воените няма никой държавен служител.Защо се пенсионират полицаите млади и им изплащат 20заплати-ДИСКРИМИНАЦИЯ и двоен аршин
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплата и пенсия.Това е най добрата комбинацияв МО и МВР.
115
10
 
8
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Безумно глупава статия и коментиращи. В МВР е абсолюъна мизерия. Не са им давани дрехи от години, нямат грам условия за извършване, на каквато и да е дейност а заплатата е такава, че не могат да си запълнят щата даже. До там никой не иска да работи там. Като почнете и да обяснявате кой и как издържате... Може ако искате да махнем данъците и да сложим цена за всяка дейност и да си плащате за всяка услуга като обучение на детето ви, охрана на квартала, гасене на пожар и прочие...
114
6
 
5
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не сакам аз за съм добре , сакам Вуте да е зле
113
1
 
4
 
! Отговори
Ало-о-о преди 7 години
До един друг 126 Абе ти пак ли с децата от детската градина. Имам внуче там и то мисли също като теб.
112
2
 
25
 
! Отговори
Калашника преди 7 години
Ами съдиите и съдийките поради що взимат по пет -шест бона? Те в коя класация попадат ?Вероятно защото са "образец " за подражание?
111
1
 
21
 
! Отговори
бравооо преди 7 години
странно за всичко си имаме министерства едни заплати , добре ама , кажете в кое министерство се работи , че май аз не схващам , вей , вали тяхното си върви ама полза няма от никое , образование , здравеопазване , полиция , външно , енергетика , икономика , ... ама полза от тях няма ....няма , няма
110
5
 
16
 
! Отговори
Смешко преди 7 години
Дали такива като "105 издържаме ви" са наясно, че всеки издържа всички останали и това се нарича общество. Аз лично много се съмнявам. Продуктът произведен от моята фирма се купува от "всички останали", значи те ме издържат и мен като плащат за моите продукти и услуги. По същата логика се плаща и за "продукта" на учители, медицински работници, МВР, МО, ДАНС, общински администрации, държавни администрации и т.н. Всичките тях ги има, защото са ни необходими и ние плащаме за тях, както те плащат за
109
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда... затова беше цялата борба, да не се махнат 20-те заплати при пенсиониране.20*3000 лв = 60 000 лвИ отделно, че пенсионери от тия ведомства после продължават да работят като охранители или експерти по сигурността в множество различни други службички.Нагли и алчни, искат хем 20 заплати, хем пенсия, хем и да работят и да не може младите хора да работят, заради тяхната алчност.
108
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И каква реформа и намаляване на чиновниците в МВР? Работата я вършат основно служителите извън сградата, а заплатите отиват основно в чиновниците. Затова хората нямат защита, а нарушителите са необезпокоявани."Въпреки, че всъщност не харесвам чиновници, понеже голяма част от тях са просто мързеливи връзкари, полицайчетата на улицата са твърде неграмотни, за да си позволим да ги направим чиновници. Та нали някой все пак трябва да я управлява тая пaплач...Иначе, наистина не заслужават 3000 лв!
107
14
 
11
 
! Отговори
един друг преди 7 години
И като почнат тука разни да се тръшкат, че били на държавна работа, че били на 400 лева заплата... същите като пенсионерите дето нямат пари за кисело мляко и само хилядарки хврълат от балконите... дано сами си вярвате, защото и децата от детската градина не ви ввярва. То се вижда колко "нямате" пари и сте "бедни".
106
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква реформа и намаляване на чиновниците в МВР? Работата я вършат основно служителите извън сградата, а заплатите отиват основно в чиновниците. Затова хората нямат защита, а нарушителите са необезпокоявани.
105
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво общо има униформата с безмислените чиновници в МВР???