Пеевски и Цонев залягат над икономическата програма на ДПС

"Ако в Европа има коалиция с ДПС, в България защо да няма"
18 яну 2017 10:14,
17
Пеевски и Цонев залягат над икономическата програма на ДПС
Снимка: bTV

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев смята, че за доброто за България е да има стабилна и ясна коалиция, която да е проевропейска и да е обединена върху сходни ценности.

"От вчера в Европейския парламент има проевропейска коалиция за реформиране на ЕС между ЕНП и Алианса на либералите и демократите. Ако в Европа има коалиция с ДПС, в България защо да няма?", попита той.

По думите му коалиционният план на ДПС е отворен към всички проевропейски партии в България, като изрично уточни, че и ГЕРБ, и БСП са проевропейски.

"Избирателят ще каже каква ще е коалицията", подчерта Йордан Цонев, но допусна, че в бъдеще България може да има и правителство на малцинството. 

"Избори до дупка означава политическа и икономическа нестабилност и задълбочаване на проблемите на България", отбеляза Цонев пред bTV. 

Според него има вариант служебното правителство да управлява и по-дълго. По думите му в такъв случай бюджетът ще издържи, защото е балансиран е и добре съставен.

Той изтъкна, че във финансовата част ГЕРБ са постигнали добри резултати, но като цяло управлението им е провал заради несъстоялите се реформи.

"Премиерът в оставка Бойко Борисов е много интуитивен политик. Той не подаде оставка и не обвърза изборите заради загубата или само заради чест и достойнство, а защото знаеше, че повече не може да управлява с тези коалиционни партньори. Щеше да бъде ад управлението след президентските избори за ГЕРБ и всеки месец щеше да им сваля проценти от доверието", пресметна депутатът от ДПС.

Пламен Орешарски не е изявил желание да бъде включен в депутатските листи на ДПС, стана ясно от думите на Йордан Цонев, който обаче допълни, че би могло структурите на движението да го номинират.

"Делян Пеевски се ползва с доверието и обичта на нашия електорат, направил е много за нашите хора. Работи активно. С него работим в последните няколко сдедмици върху икономическата част на програмата и предвиждаме инициатива за ускоряване на инвестиционния процес със законодателни промени. Г-н Пеевски вероятно ще бъде и номиниран, и ще участва, но все пак решението е негово", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
15
 
! Отговори
Знам му кражбите преди 7 години
Даката е един от най техничните крадци в държавата,той въведе модела консултантски услуги и после от него се научиха и Доган и Цв Цв като вторите двама нямат мозък за консултанти ама айде,мина номера.Много милиони държавна пара източи е настъпи мотиката и му взеха Елените ,дадоха Елените на Ветко,после и Батков го изрита от Вини Сливен щот на Данчо човека много крадеше,Петко се казваше ,бив шофьор на Даката.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пpaceтo нали обяви, че се оттегля от политиката, какво се примъква отново. Или то оттегянето беше само за предния мандат.
12
6
 
6
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
Нали искахте да се махне Боко... Що не мислехте тогава какво ще дойде на негово място? Какво ревете сега? Да ви е честита новата коалиция...
11
0
 
13
 
! Отговори
nuevitas преди 7 години
Разплаках се от щастие след това интервю! :) :) :) Какво ли светло бъдеще ни очаква
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7Предлагам да махнем поне един лагер от оста и гледай какво ще се случи.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там където пише ДПС да се чете ДС.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пеевски е силен в икономиката на макрокюфтетата ситуирани в микроикономическата рамка на чинията в среда на повишаващи се нива на гарнитурата обилно подтиснати с два-три барела фючърсни бирички.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто че официализират остта В.Златев-Пеевски-Зв.Бориславова-В.Божков. Те си избират Премиер,той пък си посочва Гл.Прокурор. Нататък е ясно...,но жалко за бедна България!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УЖАС!!!
5
2
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 7 години
Еееее някой път кат си сипя в мастичката и мента и ей за тоз са сещам бе,ама ментата си е блага и харна а пък на тоз ти иде да му скрийш очилата та да го питам после де и как ша ходи...а пък онова момче големото Пейвски де барем са не показва и си трай,пък тоз кат въшка мирен не седи и все гледа на челото да излезе
4
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
бсп да забрави повече за дпс по добре да вьрне мандата отколкото безпринципнакоалиция дпс защо не подкрепят без да участват в управлението защото савсеядни и ненаситни
3
1
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Щом и Пеевски се е включил, ясно е какво може да се очаква. Корупция и интересчийство до дупка.
2
1
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Мандатност му е майката. Два мандата и на вън. Ей такива умрели полови органи, няма да са вечни.
1
1
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Ментата ,дърт комунистически доносник, работил като крупие и донасял всичко в ДС ,а после назначен за депутат ,пак от ДС...