Съвет по законодателството!? Главчев е съгласен

Как точно ще функционира той обаче още не е ясно
3
Съвет по законодателството!? Главчев е съгласен

Въпреки че в 44-ото Народно събрание има рекордно малък брой юристи, депутатите не записаха изрично в правилника за дейността си, че ще има консултативен съвет по законодателството, както искаха от БСП.

Според червения Филип Попов е нужно бързо и качествено законодателство, за което такъв орган би помогнал, а и практиката от предишните парламенти показвала, че често нормативните уредби не са доизпипани и се налага да бъдат преправяни.

"Още повече, че законът винаги урежда вече възникнали отношения, той е винаги изоставащ, така че един такъв съвет би бил много важен“, настоя той.

Един от изявените юристи на ГЕРБ Данаил Кирилов обаче се противопостави на идеята с мотива, че така Народното събрание се слага изначално в рамки.

"Във всичките парламенти досега за тези 27 години е имало само три такива съвети за законодателството и на всеки един от тях може да се прикачи епитет. В миналото събрание нямаше съвет, а имаше работни групи, те също са вариант“, посочи той.

Край на спора сложи шефът на парламента Димитър Главчев, който обяви, че ще създаде консултативен съвет като заедно с всички групи в НС уточни формата, под която ще бъде конструиран.

Въпреки тази заявка обаче той коментира, че да се задължи председателят на парламента да създаде съвет, издава недоверие към него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО ОТ СЪВЕТИ..КОМИСИИ..ПОДКОМИСИИ И Т.Н. ПЪЛНИ С ХИЛЯДИ ЧЕШИМДРКОВЦИ С ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША БЕ