С Heil Hitler ли ще председателстваме ЕС? БСП пита Борисов

Социалистите ще информират Брюксел за скандала с поздрава
17 май 2017 16:52,
96
С Heil Hitler ли ще председателстваме ЕС? БСП пита Борисов
Снимка: Facebook

Ще бъде ли България достоен председател на Съвета на ЕС, когато в кабинета има вицепремиер, който си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд и заместник-министър, увековечен как вдига ръка за хитлеристки поздрав?

Това попита БСП по повод скандала със зам.-министъра на регионалното развитие от квотата на патриотите Павел Тенев. В днешния брой на вестник  "Сега" бе публикувана негова снимка отпреди 9 г., на която той позира с изпъната за хитлеристки поздрав ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък защити Тенев с аргумента, че и той можело да има подобни снимки от 70-те, когато бил на студентски лагер край лагера "Бухенвалд".

Още по темата

"Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем", се казва в декларацията на социалистите. Левицата недуомява защо вече трети ден Тенев продължава да стои на зам.-министерския пост вместо да бъде незабавно уволнен.

"Считаме, че човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България", категорични са червените.

БСП припомни и че това е вторият "нацистки скандал" около патриотите. През 2015 година те те предложиха Иво Антонов за заместник-министър на отбраната, но бързо го оттеглиха, когато на бял свят излязоха снимки,  на които Антонов се е увековечил с поздрав към Хитлер.

Според социалистите Валери Симеонов е продължил скандала с коментара за младежките си снимки от Бухенвалд.

"Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място нито за минута в управлението", се казва още в позицията на социалистите.

Те питат и как Валери Симеонов ще посреща гостите си по време на Европейското председателство.

"С такива майтапи ли смята да ги забавлява? Европейският съюз възникна върху пепелищата, които остави кафявата чума след себе си. И е символ на отрицанието на нацизма във всеки негов аспект", категорични са в БСП.

Социалистите обявиха и че ще направят всичко необходимо, за да информират своите европейски партньори за това  какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Първо " патриотите" нямат нищо общо с нацизма. Моля не ни обиждайте нас истинските нацисти като ни сравнявате с турските слуги като болен сидеров!Второ - БСП трябва да се забрани със закон и всички в нея да се вкарат веднага в затвора заради връзката и с червената чума която върна България назад 10000 години като 1944 изби без съд всички мислещи хора в България и като съсипа предприемаческия дух на всички българи!3 - след като нацизма е забранен защо комунизма и капитализма не са забранени?
79
1
 
1
 
! Отговори
пипи преди 6 години
ТЕ БСП са като детственици се невини и чисти като планинска роса да докладват и за серияла"Ало ало"те само за това ги бива от едно време с доноси Корнелия нещо се вживява
78
1
 
3
 
! Отговори
кой плаща? преди 6 години
Лютви Местан и Аамет Доган охранявани ли са от НСО?
77
0
 
5
 
! Отговори
умора преди 6 години
Нещо взе да ми писва от Европейския Съюз.Обедняхме, измираме по-бързо, ама сме горди?
76
1
 
2
 
! Отговори
Николчо Сърказъмли преди 6 години
То и един бръснът младеж от Бургас си направи майтап с 72 годишна старица на една спирка ,но народа няма чуство за хумор нещо напоследък.
75
1
 
6
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
На майтап да украсим НДК то със свастики голем смех ще падне...
74
1
 
2
 
! Отговори
Ку-Ку Дистанционно преди 6 години
До SS ДИНАСТИЯЧиста нация? Това да не е хибриден център.За да имаш чиста нация трябва да изтрепеш 8 милина и да оставиш една майка и син и да си народят "Чиста нация" в някой мазе.Един австриец пробва преди няколко години с дъщерите си в мазето почти успя ,но масоните и евреите го спряха!!!
73
0
 
2
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Той и Валерката много майтапи си правил в концлагера ,а тоя на снимката да беше се облякъл като турист ,а не като егзекутор от Гестапо...
72
1
 
5
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Аз пък питам БСП : от "революции" отрекохте ли се, от "комунизъм", от " болшевизация", от " диктатура" ; от " гробокопач на капитализма", от " победа в целя свят". ... За справка :германецът( за такъв се представя Хитлер) прекарва през конц.лагери 400 000 германци; съветският Сталин( за такъв се предстаея) колко десетки милиона репресира; българските( за такива се представят) колко Българи затриха? И ако Хитлер трябва да бъде линчуван 1 млн.пъти, комунистите колко пъти трябва.
71
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Неотдавна прочетох следната мисъл,която се приписва на Гешев:"Искахте България да се управлява от кондурджии".Е,това продължава от 1944г та до днес.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До другаря навярно ,,дърт" ***, който пише за БСП,НИНОВА . Знай, че тези партийци не могат да правят нищо , те са опозиция . Сега Тиквата и компания се излагат с безумията си .
69
3
 
5
 
! Отговори
50 000 лева преди 6 години
Подобно на джихадистите от ИД, за една отрязана партизанска глава фашистката власт до 09.09.1944 е плащала по 50 000 лева. Още през 1942 година българското правителство обявило награда за главата на партизанин, възлизаща на 50 000 лева, за обикновен партизанин. Ако главите принадлежали на партизански командир, политкомисар от бригада, голям партизански отряд, сумата за такава глава можела да достигне и 100 000 лева.
68
4
 
7
 
! Отговори
Вие питате преди 6 години
Вие питате: Как ще познаете на улицата, кой е обединен патриот?Ние отговаряме: По това, че се поздравяват с "Хайл Хитлер".
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че Нинова отдавна козиpyва по същия начин! Заглавните снимки ги скриха, защото правеше впечатление, социалист да вдига дясна ръка като нацист.
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, ще председателстваме с:"Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо!" Крум Зарков, депутат от БСП
65
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и клипчета как опикaват Бузлужда!
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За седмица махнаха двама министри , отказаха един законопроект .......... Из.ро.дите едва сега НИ. започват .
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да пратят и клипче от сборището на язовир Копринка, хубаво да ги видят как разнасят портретите на мумиите Сталин и Димитров и веят савецки знамена :)
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЛАСУВАХТЕ за СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ, ПОЛУЧИХМЕ ......... НАЦИСТИ !
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката от левия ъгъл ще докладва ли в ЕС какво каза едно русенско, червено ***, водач на листата на БСП относно жертвите на комунизма в нейно присъствие?