Петък в парламента: Скандали, обиди, сърдити

Декларация след декларация – БСП и ГЕРБ в люта битка
54
Петък в парламента: Скандали, обиди, сърдити
Архив: Булфото

Скандал в парламента, остри обиди по време на редовния петъчен парламентарен контрол и сърдити депутати, които напуснаха пленарната зала.

ГЕРБ нямали нито закони, нито кадри, БСП били наследници на БКП, която клала българския народ, както и турчин не го е клал, политически травестит, фашист... това са част от репликите, които си размени политическият елит на страната.

Поредният цирк в парламента започна, след като червената шефка Корнелия Нинова взе думата, за да прочете декларация от името на парламентарната си група.

Тя обвини мнозинството в Народното събрание, а и правителството, че не работят пълноценно, макар че вече мина доста време след изборите.

"Мисля дори, че поставихме рекорд с най-краткото заседание от 23 минути на парламента, а това изглежда зле извън тази сграда и е още един аргумент да се срине имиджът на институцията", упрекна Нинова.

Според нея причината за това е, че правителството на ГЕРБ няма законодателна програма, която да даде на парламента за обсъждане.

"Преди изборите от ГЕРБ говорихте, че сте готови да управлявате, че влизате с летящ старт във властта, а това се оказа фалстарт, обещахте повишаване на пенсии, на заплати, борба с битовата престъпност, с корупцията, промени в Наказателния кодекс - къде са тези закони почти два месеца след началото на работата ни?", скочи соцлидерката.

Освен това от правителството не си изпълнявали и ангажимента да се отчитат пред народните избраници. В рамките на парламентарния контрол били зададени 48 въпроса от социалистите, а министрите отговорили едва на пет от тях.

"Два месеца нищо правене на управляващите, но през това време имаше трескава работа по разпределяне на власт и пари. Преди изборите Борисов говореше - ето го моя екип, БСП няма такъв, а какъв се оказа този екип – зам.- министър на външните работи, за който имаше спор дали е бакалавър или магистър, но който целуваше ръката на Борисов, кумата на един от ръководителите на ГЕРБ става зам.-министър, зам.-министър на МВР е човек, който казва, че проблемите трябва да се решават с бой и се възхищавал от шериата, където проблемите се решават с насилие, искаме оставката на Валери Симеонов заради неговите майтапчийски снимки", продължи атаката Нинова.

Упреците й провокираха Антон Тодоров от ГЕРБ също да излезе с декларация, която обаче накара депутатите от БСП да напуснат залата заради крайните оценки, които той направи.

"Това е партия, която пее ария на позора в лицето на своята председателка, арията на позора, чийто добър изпълнител е Нинова, съдържа няколко елемента и тя е директен призив срещу разума и здравия смисъл и фактите, а здравният смисъл представлява проверено емпирично знание, което е, че БСП е партия със сгрешено име, тя е наследник на БКП, която три пъти докара България до фалит, изби елита на страната и се опита да ни направи част от СССР", обвини Тодоров.

"Вашите конгреси следват онези конгреси на БКП, която уби спасителя на българските евреи, изби над 30 000 българи, клахте българите както и турчин не ги е клал, това е партия, която е създадена от особена порода нагли хора, а нашата боркиня срещу корупцията, Нинова, трябваше да отговаря и ако в България има прокуратура тя отдавна трябваше да е на място хладно и тъмно и да понесе някаква отговорност за нахалството, което демонстрира", продължи той.

Острите му думи накараха червените да реагират.

Таско Ерменков отсече, че това е "един политически травестит, който нарече нас престъпници“.

"Това не е езикът на съвременната политика, когато следващият път станат тук хора, които нямат съвест и спомени, 100 пъти са се преобръщали като палачинки в тиган, да сте много строга, г-жо председател", призова той Цвета Караянчева, която водеше заседанието в петък.

Антон Кутев пък призова тези от ГЕРБ, които са членували в БСП и БКП, да си вдигнат ръката, защото са повече от половината.

Манол Генов поиска да не се допускат на трибуната "хора, които не са пили хапчетата", а зам.-шефът на НС от БСП Валери Жалбянов настоя, че декларацията на Тодоров е осъдителна.

"Това е декларация на фашизма, фашистите шестват не само в правителството, това не са невинни изказвания и не е примитивният антикомунизъм на ранната десница, това е възкръсналият български фашизъм", скочи Жаблянов.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов пък отсече, че тонът на декларациите се задава от БСП и ако социалистите били градивни, те щели да прочетат декларация за 24 май.

"А това, което зададохте като тон днес, пак руши доверието към парламента", обвини от своя страна той.

Накрая лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за спокойствие, защото имало хора на възраст в пленарната зала и можели да получат инфаркт.


54
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Психоаналитик преди 1 седмица
Я! Корнелия как здраво е хванала банката, намираща се пред нея!
Сигурно така я е посъветвал някой специалист по моделиране на човешко поведение - да стиска здраво банката, защото в противен случай ще направи онова, което й идва изотвътре - да вдигне ръка така, като че ли се кани да изкрещи "Хайл!"
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво коментирате ? Издънките , гафовете , простотията на ГЕРБ от десетте дни управление или не станалите такива на Нинова. Защитавате СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ ,а той ви са изплю в лицето !
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
240 излишни.Да излизат извън парламента и да се бият ако искат.В парламента са за да работят за просперитета на БЪЛГАРИНА.Ако не ,да се махат.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП манерко СИ СЕ САМООБЯВАВАТ ЗА НАСЛЕДНИЦИ НА БКП,дори Корнела носи китки на гроба на бай ТОдАр Правешки,това с промяната на името е само за заблуда на льохмани като....тия които гласуват за БКП,ами има има във всички партии бивши членове на БКП,И СИНИ,И ЧЕРВЕНИ,какви други да има,КОЯ ПАРТИЯ НИ ТЕРОРИЗИРАШЕ ПОЛОВИН ВЕК а сега от нейните редици родени "бизнесмени"наглеят каква да била заплатата в България....МАРШ У ЛЕВУ!!!
43
2
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 1 седмица
Не БСП да бъде забранена а БКП. Обаче възниква един въпрос, половината гробари да продукт на БКП, начело с Лентореза, Цецо Цървула, Свинетка, Самоковската принцеса, Краси Велчев и още колко отрочета на БКП. Нека да се забрани но и лустрация на всички от БКП. И кво ще остане пт гробарите в НС, има няма 20 тюф((лека. А сега де! Нека е забрана за всички, особено за тези които още си пазят червените книжки. А кой е начело, Батко Буби от Банкя. И става Параграф 22. Значи няма да се забрани. Му-ха-ха!
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корнело скрий се, БОЛШЕВИКИТЕ С НИЩО НЕ СТЕ ПО-ДОБРИ ОТ НАЦИОНАЛ-С-О-Ц-И-А-Л-И-С-Т-И--Т-Е,а ти другарке имаше МЕРАК ДА УПРАВЛЯВАШ ТОЧНО С ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАТРИОТИ,тогава нямаше да им ровите фейсбуците А ОВРЕМЕ ЩЯХТЕ ДА ИМ КАЖЕТЕ ДА ИЗТРИЯТ ВСИЧКО нали ма лицемерко,е ББ просто не се е сетил да им прегледа фейсбуците та да ги предупреди ,МАРШ У ЛЕВУ врачанска.....И ДА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ В СЛИВЕНСКИЯ
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама власт...щом Боленчо успокоява депутати в сградата.Време е да се махне надписа над сградата над Н.С. "Съединението прави силата "На нашите,българските депутати по би им подхождало да се сложи надписа"СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА "там е гнездото на точно такива,дето са се ояли като *** и не вярват,че 80% от народа за да си плаща европейските сметки,определени от нашите властимащи с европейски заплати трябва или да откраднат или да гладуват !После защо има престъпност и злоба.БЕДНОСТТА РАЖДА ПРЕСТ
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама кой им вярва бе...карат се после си пият кафето заедно и си преразпределят заедно всичко присвоенно от народа ,законно и незаконно. Те стават единни само когато си определят заплатите и собствените превилегии ,тогава всички партии са единни ,има по няколко души за цвят и заблуда дето гласуват уж против ,но всичко е сметнато предварително колко човека трябва да гласуват с да и колко с не пак да се прецака народа ,но те никога не са прецакани, напротив....
39
7
 
4
 
! Отговори
УУУЖАС!!!! преди 1 седмица
ЩОМ ТОЗИ ТОДОРОВ Е ДЕПУТАТ /един от най долните хора които сме виждали/ А СЕЛЯНКАТА ЦВЕТА БОЖЕЕЕ ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ ХОРА КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА - ЯД ГИ Е ЧЕ НИНОВА Е МНОООГО УМНА И НЕМОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ С НИКОЙ ОТ ПО ГОРЕ ИЗКАЗВАЩИТЕ МНОГО ХОРА Я ХАРЕСВАТ И МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРБ КОЛКОТО ДА СЕ НАТЯГАТЕ НИЩО НЕМОЖЕ ДА ПОПРЕЧЕ НА НИНОВА И БСП ВАС ВЕЧЕ ВИ ВИДЯХМЕ НАПЪЛНИЛИ СТЕ ПАРЛАМЕНТА С СЛУЧАЙНИ И НЕУКИ
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП трябва да бъде забранена. Само така България ще се отлепи от дъното.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

не, проблема и е с цвета на партията,щото по-рано беше син май. повече ме стряска питбулската захапка на снимката.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
щом се е стигнало до там, сидеров да въдворява спокойствие.......не е на добре работата ! ама така е, като няма с какво да се занимават и им е скучно ,и това води до скандали. пък са и множко там, тесничко им е. СЪКРАЩЕНИЕ НА БРОЙКАТА ДО 100 !!!!
35
11
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 седмица
НИКАК НЕ Я ХАРЕСВАМ НИНОВА , НО МЕ КЕФИ , ЧЕ ИМ КАЗВА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ .
ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До #36

На ваше място бих се срамувал от Изпълнителната и Законодателната власт, но вие най-добре си знаете.
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо на слаНинова очите и винаги са червени, да не би да има проблем с алкохола?
32
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не, не ми пречи никаква председателка. Срамувам се че е представител на народа. Повръща ми се само като я видя. А щом вашият морал е като нейния, никой не ви пречи да сте с нея, да я поддържате. Жалко за страната ни. Затова младите хора я напуснаха. Ако имаше лустрация, всичка щеше да е различно.
31
0
 
10
 
! Отговори
токо преди 1 седмица
До къде я докараха дупетатите,щом Болен ги успокоява !!!!
Боже,слез и си прибери вересиите.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До #31


Брей, сега пък и председател на някаква партия ви пречи. Ако сте член на БСП, прощавайте. Ако ли не, марш в Краварника, там откачалки като теб, все нещо не им е по угода.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обиждат се и после в кафето пак на една маса циркаджии смотани
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това същество, Антон Тодоров е по-гнусно и от Винкела.