Германия иска да инвестира в България, спира я корупцията

Президентът Радев се срещна с колегата си Щайнмайер в Малта
14 сеп 2017 19:22,
48
Германия иска да инвестира в България, спира я корупцията
Снимка: Президентството

Колкото по-решителна е България в борбата с корупцията и колкото по-солидна е правосъдната система, толкова повече ще се засилват търговско-икономическите отношения между Берлин и София, заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Президентът Румен Радев проведе среща с германския си колега  в рамките на 13-та среща на държавните глави от групата "Арайолуш", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата президенти се съгласиха, че са необходими единство и решителни мерки в ЕС за защита на демократичните ценности в държавите членки и предотвратяване на външни влияния върху политическия и изборен процес.

В динамичната ситуация в Европа България се утвърди като основен и надежден партньор на Германия в рамките на Европейския съюз. Ще подкрепим усилията на страната за гарантиране на сигурността на външната граница на Съюза, заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер в Малта.

Двамата лидери пристигнаха във Валета специално по-рано преди началото на форума "Арайолуш", за да се срещнат и обсъдят състоянието и перспективите пред двустранните отношения.

Президентът Румен Радев изрази благодарност за доброто партньорство с Берлин в областта на сигурността и преодоляването на миграционната криза. 

"България е наясно с важната си отговорност и стриктно изпълнява задълженията си да охранява границите. На фона на непредсказуемата ситуация в региона обаче е необходима повече европейска солидарност. Националният бюджет на страната ни няма да бъде способен самостоятелно да обезпечи европейската сигурност в случай на нова мащабна миграционна вълна", заяви българският държавен глава, цитира "24 часа".

Германският президент прояви интерес към създаването на нов орган за борба с корупцията в България. Франк-Валтер Щайнмайер увери Румен Радев, че германският бизнес проявява силен интерес към инвестиции в България, но счита за важно условие предприемането на ефективни антикорупционни мерки и работеща правосъдна система в страната. 

Франк-Валтер Щайнмайер прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
2-ра част преди 6 години
До Добреразвали с 50кг. месо в него, дъртия обаче на вилата 1 седмица, съседите му се обадиха от непоносимата смрад на леш във входа. После ми вика еее прав беше, ама след дъжд качулка
32
0
 
0
 
! Отговори
Добре преди 6 години
До 13"До 13бил съм в завода в Либхер-Пл. много прилично място, освен хладилници Liebher, правят и за Miele - Европа. Едни и същи компоненти влагат, цените им обаче в магазините нямат нищо общо. И 1 интересна случка преди 5-6г. за почитателите на Зил/Мраз - имахме един Зил от края на соца 1985. 2007 баща ми реши да го преместя в новия му ап. Посъветвах го да си купи нов Либхер и да не се занимава с глупости, ама не , зор и тн., качих го с 1 пр. по стълбите, тежи и тн. 2 м. по късно се развали
31
0
 
2
 
! Отговори
13 преди 6 години
ОТГОВОР ЗА ЛИБХЕР:Майка ми има ЛИБХЕР- 2-ра употреба0 23 години работи, никога не е ремонтиран.АЗ имам ЛИБХЕР - от 2010 година - голям с 3 чекмеджета фризер - 7 г- НЕ Е СПИРАЛ ДА РАБОТИ И НЕ Е РАЗМРАЗЯВАН!!!Препоръчвам - НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ЗА ТАЗИ МАРКА( КЛАС А++) СИ ВЗЕМЕТЕ - ЛЯТОТО ПЛАЦХТАМ 10 ЛВ. ТОК!!!
30
3
 
2
 
! Отговори
Радев преди 6 години
Ква корупция бе ееййййй . Дадохме милиарди на Брюксел да кажат 2013та че няма корупция....и няма нужда да се вдигат заплатите като европейските минимални от 5-600евро !!! Вие луди ли сте в тая държава,корупция!!??? Къде е??? ГЕРБ владееем положението,взимате големи пари има инвеститори,аййййде не а нужда от европейски заплати ....живот си живеете ейййй!!! Слънчака ала бала гъзариии
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам над 40 годишен хладилник Мраз дето още работи, при това добре. Родителирте ми са го купили още като съм бил бебе. Допълван е веднъж с фреон.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия не иска да инвестира в България. Корупцията е само предтекст. В Русия корупцията е в пъти по - голяма от българската, но всички по - големи германски фирми имат заводи там. А Русия уж им е враг. На тях им трябва само българския пазар за да си пласират спецпродукцията за Източна Европа. Тоест, да си продават токсичните производствени отпадъци.А и корупцията в самата Германия е на такива висоти, че у нас и да мечтаят за такива не могат.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията в България пречи ли на Германия да си продава стоките в страната? Пречи ли на търговските и вериги, където си продава германските стоки или "германските стоки", произведени в Китай? Не. Корупцията на германските вериги да изнудват производителите с различни такси за вход, за празник, за промоция? Не.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата и най-важна стъпка тогаваако искаме да инвестират тук трябвада изхвърлим корумпето Борисоф,босфорското слугинче, от ппремиерскияпост.
25
3
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Германските инвеститори искат да инвестират там където им работят без кинти, иначе файда нямат от инвестициите си!
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се борим с корупцията, щото това е добре за германските инвеститори. Бих искал да се борим с корупцията, защото това е добре за българите, ама когато го направим няма да е заради българите, а по други подбуди и под друг натиск. Тъжна картина, ама е така - на българския политик не му пука за българина, ако направи нещо добро, то е защото трябва някому в чужбина да угоди и да се хареса.
23
0
 
25
 
! Отговори
КрАй преди 6 години
Германия е васална държава а България е васална на Германия. Иначе добре са се срещнали двама души от които нищо не зависи.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей,колко думи,за да не кажеш нищо и за това да ти плащат стадата и у Тикволандия и у Шмърколандия!!!Туй политиката е голяма работа -хванеш някоя институцийка и я доиш за едно нищоправне!А стадата се прекланят,кимат благоговейно и си дават смирено парите!Нали затова институцийките си отглеждат такива стада?!Колкото по-малко мозък у стадата,толкова повече пари в "институциите".Та,затова,майката му е да възседнеш някоя институцийка!Бе-е-е!
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията си вървеше от време оно, социалистическо.Корупцията се разшири и по време оно -бандитският преход по руски модел.Най-корумпираните станаха милионери,а в последствие и депутати.Оплетоха се като свински черва управляващи на различни нива и съдебна система.Ако се развържат червата ,много ще засмърди,а и няма толкова затвори."Мъдрото "ръководство на БКП-БСП мафиоти всичко е обмислило и се е бетонирало,след като средствата за производство са в техни ръце.
20
11
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Либхер са световноизвестна фирма, дошла и у нас по времето на Станишев. Имаш късмет, че той беше мъдър премиер.
19
5
 
8
 
! Отговори
men преди 6 години
тува угоено мекотело ли говори точно за корпуция. германистанците са бетер и от нас в корупцията. нашите овчари затриват само нас, дочовските цялата бяла раса. на бесилото до един.
18
0
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Търся си нов фризер и моля да споделите мнението за немската марка Либхер, произвеждана и у нас.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празни приказки, и сега германският бизнес е тука - главно в металообработване. Заплатите рядко са по-високи от средната за страната, та.. не е някеа манна небесна. Вероятно обмислят и изтегляне от турция, където плащат в пъти повече.
16
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
до 16Ами договорката беше да свалят бай Тошо, а Запада да не се намесва за кражбите им до ден днешен.
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията ни е наследство от социализЪма. Поредното Франкенщайнче на дрОгарите които управляват и до днес.
14
6
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Повечето "биете самара - да се научи магарето"!Бившите "другарЕ" въведоха корупцията - като ЕДИНСТВЕНА и неофициална форма на управление - от Луканов ..през Гергов ...та до *** ***