5 години след първата оставка на Борисов – промени ли се нещо?

Масовите протести стихнаха, но напрежението премиер–президент се усилва
20 фев 2018 19:15,
274

Навършват се 5 години от оставката на първото правителство на Бойко Борисов. Тогавашният и сегашен премиер cдаде властта след масови протести заради сметките за ток.

Датата е 19 януари 2013 година. Часът – малко след осем вечерта. Хората вече десет дни са по улиците на големите градове, заради високите сметки за ток. Впоследствие обаче искат оставката на правителството. Навръх отбелязването на обесването на Васил Левски "Орлов мост" е окървавен, припомня Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Близо 12 часа по-късно Борисов подава оставка. Оттогава минаха 5 години. Смениха се две редовни правителства, три служебни, а на власт е третият кабинет на Бойко Борисов.

Как изглеждат обаче нещата сега? След заплахите на бизнеса, че ще излезе на протест отново заради цените на тока, има ли основание за оставка на кабинета? Докато масовите протести този път изглеждат малко вероятни, то напрежението между президент и премиер се нагнетява.

Напрежението расте и по коалиционната ос. Лидерите на Патриотите влизат във все по-остри сблъсъци и дори говорят за отделно явяване на изборите. Анализатори и социологически изследвания обаче сочат – основания за предсрочни избори няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През последните 8 години нещата са много зле. Не са били токова зле даже през Жан-Виденовата зима, защото тя беше кратка- няколко месеца, а сегашната "зима" продължава с години. Не виждам изход от ситуацията.
211
4
 
18
 
! Отговори
гост преди 6 години
Промени се - стана много по-зле. Но ББ чувам, че е станал много по-богат. Да му пожелаем здраве, както и да похарчи всички парите за посоченото.
210
3
 
21
 
! Отговори
Невъзвратимо зле преди 6 години
Да промени се. Към невъзвратимо лошо от лошо. Народът обича Борисов. Измъчвай ме, но ме обичай трета серия. Прокопиев върлува, Сорос също, както мизерията, обезлюдяването, демографския срив, сривът в образованието, науката, здравеопазването. Невъзвратимо вече. Да живее Борисов.
209
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какво,който и да е все ще краде.Важен е размера.Такова крадене като при ГЕРБ не е имало.
208
12
 
5
 
! Отговори
от221 преди 6 години
Гледам нацвъкали сте ми минуси.Ама кажете кое не е вярно.БВП не е ли 100 милиарда(даже е повече, но с тази сива икономика е така)Средната заплата не е ли 1100лв(поради сивате икономика и тя реално е повече)?В Язаки не скочиха ли заплатите от 600 на 940?Северозапада не правят ли протести с искане за магистрали?Кажете бе, кое не е истина?
207
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 220Винаги е имало корупция, но такава, в такива големи размери както при ГЕРБ не е имало никога.Имам приятел управител на земеделска кооперация.За да му мине европроект за покупка на нова машина казва, че дава 4% от стойността на машината като рушвет и проекта му минава.Когато дойде Орешарски му искаха 48% от стойността на машината и тогава щяха да му пуснат проекта.Та не разправяй глупости.Няма по-***, гнусна, граблива партия от БСП.
206
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ! Промени се дълга на България и българския данакоплатец. Когато народа е избрал Борисов, е мислил, че избира по малкото зло.
205
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да , промени се . Правителството и Политиката се стабилизираха , но огледал се Илия , пак все в тия , не може да построи проста килия .
204
0
 
24
 
! Отговори
Владо преди 6 години
И защо депутатските заплати се определят спрямо средната заплата,а не спрямо минималната,която се знае винаги точно колко е?!Средна заплата е много относителна величина,която зависи от много фактори...И ще ме извиняват управляващите и деПУТАТИТЕ,ама 1100лв средна заплата за цялата страна е много оптимистично пожелание...измислиха я за да си двигнат заплатите (деПУТАТИТЕ) с още 300лв....това е
203
5
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Shark 216 Съгласен, но дай предложение кого да изберем .Че то освем ГЕРБ, БСП и ДПС други няма. Само ДПС не са били самостоятелно във властта. Дали не е дошъл техния ред ? Какво ще кажеш ? Ама и те комунисти-проруска партия.Няма отърваване.
202
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще продължим по- нататък... и учителите на децата ни са станали алчни , бездушни , и с хиляди трикове за пари и само пари.
201
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията е генно увреждане формирало се в продължение и в резултат на повече от шест и половина века владение на България от Рускотурската империя.През всичкото това време над българина е висяла заплахата да бъде изтрит от биологичното богатство на природата, заради което той е бил принуден непрекъснато да се откупува от поробителите си за да оцелее, използвайки невероятна креативност, стигаща до познатите ни от литературата ганьовщина и андрешковщина.
200
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 221Средната заплата къде???В София може би
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има алтернатива . В момента Борис Четвърти изучава науката за управление на изостанала държава пълна с ненормални хора и ненормална икономика , нищо че Професорите ще се опитат да докажат противното . Предстои ни да тръгнем по пътя на Германия и кой маже да ни попречи да тръгнем след това по пътя на Англия . 72 годишната проба в момента върви на пълна пара .
198
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промени се да!Слепи ли сте?БВП вече е 100 милиарда.Средната заплата 1100лв.Дори във фирми като Язаки, които плащаха по 600лв когато стартираха заплатата вече е 940лв плюс ваучери за храна.В Северозапада вече искат асфалт !Това ако не е промяна то не знам кое е.На фона на всички неуредици макар трудно и бавно България върви напред.
197
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не. Няма и да се промени. Какъвто е народа, такива ще са и политиците. Няма как да са по различни при този материал.
196
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БръчковДругарю, ние много добре помним кой създаде корупцията навремето.Ми то в ресторанта за да ти донесат луканка трябваше да бутнеш нещо на сервитьора бе, за каква създадена от ГЕРБ корупция ми говориш ти?
195
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До SharkСъгласен съм за БСП и ГЕРБ, че са от едно котило, но аз не виждам алтернатива - други партии реално в България няма всичко друго е патерици на едната или на другата. ДПС е от същото котило.
194
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става въпрос за управление и още по-малко за това кой ще управлява .Искаме нормални доходи и нормални цени поне на хранителните стоки . Нали гърнето с магиите щеше да ври до 2015 г. Вече сме 2018 , а магиите още не са се сварили .
193
1
 
24
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Питам ви. А само БСП ли е алтерантивата? Докога ще делите нещата на бели и черни и докога ще повтаряте мантрата, че всеки, който е против ГЕРБ е комунист? И няма ли най-сетне да разберете, че ГЕРБ и БСП са едни и същи, пръкнати от едно и също котило на БКП. Да започвам ли си примерите- пазач на бай Тошо ни е премиер, партийна секретарка е министър на правосъдието......още искате ли??