Шефът на НЗОК: Получих заплаха, в момента съм на лечение!

Кой я отправи, позволете да спестя, каза проф. Плочев
21 фев 2018 19:18, Анисия Иванова
44
Шефът на НЗОК: Получих заплаха, в момента съм на лечение!
Снимка: БТА

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев призна, че е бил заплашван.

"Даже нося документа, с който плащам тази заплаха. В момента съм на лечение", каза проф. Плочев в отговор на въпрос на депутата от ДПС д-р Нигяр Джафер дали е получил заплахи и от кого.

Още по темата

Миналият петък министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поиска проф. Плочев да бъде освободен от поста си, защото действал зад гърба на правителството. С писмо, адресирано директно до депутатите, поискал актуализация на бюджета на здравната каса заради над 271 млн. лв. задължения към чуждестранни здравни каси.

От пресцентъра на НЗОК отговориха, че Ананиев няма правомощия да иска оставката на шефа на касата, а по-късно и премиерът Бойко Борисов поиска освобождаването на Плочев от поста.

В отговор на искането управителят на НЗОК категорично заяви, че няма да подава оставка, защото нищо незаконно не е направил. Той посочи, че преди писмото до депутатите е уведомил министъра на здравеопазването.

Днес на извънредно заседание на парламентарната здравна комисия проф. Плочев каза: "Кой ми е поставил заплахата и кой му е казал да ми я каже, позволете ми да го спестя. Не съм присъствал, когато му е казано. Този човек отказва да съобщя името му и да разкрия самоличността му. Той има право на това.“

"Заплаха наистина получих, не вярвам този човек да го е направил спекулативно, защото го познавам добре", посочи още Плочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
4
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
хахахаххахаххамуахахаххааза 8 години 17 пъти смениха шефа на НЗОКне мога бевсе друг е виновенкъде са парите бе ПАРТИЙНИ ШМЕКЕРИ? КЪДЕ БЕ АЛЧНИ?
29
5
 
0
 
! Отговори
Ловец преди 6 години
Без , шефове, министри, зам.министри и д-р.! Само вожд ! Нема матрял в туи племе !Само един е кадърен ,така излиза !
28
3
 
4
 
! Отговори
Феодал преди 6 години
До ГражданинТози го разобличиха в една камара наивни и плоски лъжи. По телевизията му следях жестовете. При всяко изказване се кокороше. Като бабата от долния етаж, когато клюкарства някой. Всеки психолог може да ти каже за какво става въпрос. Не казвам, че всичко е песни и рози. Но този е доста елементарен. Всички твърдят, че бил добър лекар. Във Франция болниците се управляват от мениджъри, а не от лекари??!! Камо ли аналога на Здравната каса.
27
3
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Да си честен, способен, достоен и със собствено мнение е ОПАСНО в България ! Както преди,така и сега при новите феодали !
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На лечение с пари от НЗОК? Та това е конфликт на интереси!
25
10
 
9
 
! Отговори
Нервен преди 6 години
Еййй, умни глави пишат коментари тук ,бре! Да ли тези 271 мил. са изразходени от 07.2017г. До днес, защото проф. Плочев е назначен тогава. Да ли пък някой от тук пишещите си направи труда да се запознае поне с това??? Пази боже да не ни се налага да ходим на лечение където и да било. Професоре браво на Вас, че сте преди всичко все още човек. Защитавайте българския народ до колкото можете. ВИЕ СТЕ ВЕЛИК ЧОВЕК!!!
24
4
 
2
 
! Отговори
Ofq преди 6 години
E-zdravni karti kato bankovite debit karti ili na besilkata!
23
4
 
2
 
! Отговори
Ushuar преди 6 години
Fakenews.
22
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Шефът на НЗОК: Получих заплаха, в момента съм на лечение!" - Ще получиш заплаха я , че може и нещо друго да получиш , при тая диктатура на ГЕРБ.
21
3
 
7
 
! Отговори
Гост преди 6 години
На лечение във СПА курорт с елитни *** по клинична пътека .все едно си в България
20
5
 
11
 
! Отговори
блажени верующите преди 6 години
До Къса Памет"позволете да спестя", другарю партиен секретар, но по принцип някой, неизвестно кой, марсианците може би, крадат повече от обичайното през последните 30 години
19
6
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Шефът на НЗОК - Получих заплака - напълних гащите до ушите чак...
18
3
 
11
 
! Отговори
No comment преди 6 години
А новият директор на областната болница в Шумен е съкратил всички лекари над 50-год възраст. ... за да пести от клас прослужено време...
17
3
 
19
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Кой се е лекувал за 200 и кусур милиона по странство? Със сигурност не сме обикновените трудещи се и плащи данъци българи, а и не са биле и много от тежко болните наши сънародници. Май, май са мастиджосите по властта и кохортата им лакеи. И пак на наш гръб.
16
4
 
21
 
! Отговори
Къса Памет преди 6 години
Този господин заяви пред Сашо Диков , че в държавата не се краде а се ГРАБИ . Понеже съм раздвоен искам да питам вас - народа как да разбирам това . :) И на кой да вярвам на това правителство или на този човек , моля помогнете .
15
14
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
..ПОРЕДНИЯ ИЗМИСЛЕН "КОМУНИСТИЧЕСКИ" ПРОФЕСОР....ХА,ХА,...НАУЧЕН ОТ ПАРТИЯТА ---САМО ПАРИ ДА ИСКА!!!
14
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са му плоски лъжите на Плочев.
13
17
 
17
 
! Отговори
ЧАКА ВИ... преди 6 години
страшно "бъдеще ", с "професори " като този мушморок, които комунистическата партия тук "БСП" клонира с хиляди!!! Комунисти, техните държанки, техните издънки и роднини до 9 коляно се лекуват много качествено в Германия, Франция, Италия, Испания и къде ли още не, но нали си знаете вие от плебса-сметката със стотици милиони Евро е отново на ваш гръб!!! Заслужавате си мизерната съдба!!!
12
16
 
16
 
! Отговори
лечебница преди 6 години
- Плочев, ти писал ли си писмо?- Не, никога!- А това какво е?- Я, писмо!- Подписът твой ли е?- Ами! Фалшификат е.- Да назначим експертиза?- Е няма нужда, тя секретарката го пъхнала с другите документи и аз, без да искам...- Ясно, подавай си оставката!- Няма проблем, още утре!На другия ден из парламентарните кулоари:- Пооомооощ, другарко Корни, гонят ме!
11
6
 
24
 
! Отговори
Власт преди 6 години
На власт е омразата. А ние искаме спокойствие и достойни заплати. Толкава ли е трудно. Спрете да крадете.