Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров

Според него химическата атака е била инсценирана
14 апр 2018 17:44,
128
Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита дали при ударите срещу Сирия е спазено международното право и ако не е, дали атаката не е агресия.

Сидеров цитира генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, който според него косвено е приднал, че ударите са извършени в нарушение на устава на ООН и международното право.

Гутериш коментира атаката така: "Внимателно следя съобщенията за авиоударите в Сирия, извършени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено когато става дума за мира и сигурността, да се действа в съответствие с устава на ООН и международното право”.

Още по темата

"В случая вече само Франция е член на ЕС, но все пак имаме член на ЕС, който е участвал в бомбено нападение над суверенна държава. Ако международното право не е спазено в този случай, то такива нападения се наричат агресия. Тогава световното обществено мнение трябва да изрази отношение дали това е агресия и ако да,  то тогава какво става?", попита Сидеров.

Той зададе и въпроса дали всяка държава, която реши, че може да наказва друга и е по-силна от нея, може да изпраща ракети.

"Така излиза. Това е изключително тревожно положение. Знам, че ще има много анализи, които ще посочват , че това е изпитване на нервите на Русия, но за мен е тревожна формалната страна - нарушението на международното право”, каза още лидерът на "Атака".

Сидеров изрази надежда президентът Радев да свика КСНС, на който да бъде обсъден и този въпрос.

Лидерът на Атака смята и че има достатъчно данни, по които да се установи, че химическите атаки в Сирия са инсценировка. "Такова химическо нападение не е имало, ако нещо е инсценирано, то е с цел да дискредитира Сирия”, смята той.

Сидеров припомни и началото на войната в Ирак.

"Там също беше посочена причината за нападението -  притежаването на химическо оръжие за масово унищожение. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме само "Сори". Само, че това "Сори" струваше стотици хиляди животи. Не е добре, ако това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които трябва да определят дали тези удари имат правно основание или са агресия”, заключи Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
волен казва истината преди 6 години
защо го плюете като казва истината? значи се разкривате като тролчета на козяците. знаеме, че сте платени цъкачи на коментарчета. кол център на ЦРУ. гола вода сте! да ви спрат премиите, защото сте т ъ п и и не можете да измислите аргументи, а пишете глупости и настройвате хората против САЩ и запада като цяло! затова никога няма да има нормална прозападна партия в България, защото наемат най-долните де генерати които само се излагат, а хората мразят да ги правят на неуки и наивни!
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този успя ли да почисти всички паметници, че си отклонява вниманието от пряката си работа да философства върху действията на големите!
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 107Щеше да имаш някакво основание да го кажеш, ако изобщо имаше някъде в Сирия ИДИЛ от 6 месеца насам.
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударите в Сирия срещу военно-престъпника Асад в никакъв случай не са агресия, защото ако са агресия тогава и ударите срещу Хитлер през 2СВ са били агресия. А руското мeкеpе Сидеров като му е торкова скъпа Русия и Путин да отива заедно с последователите си в ЧВК Вагнер да се бият с американците.
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то е ясно на всички - САЩ нападнаха Сирияя без причина , за да подкрепят ИДИЛ
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А според руската флейта анексията на чужда територия какво е?
97
3
 
3
 
! Отговори
Starija hush преди 6 години
V Irak ima6e him. orazie.Da pita irancite koito pokazvaha po televizijata v okopite otrovenite im voinici.Beha stotici a sled tova posegna na kurdide.Zatova USA obqvi zona zabranena za poleti za da spasi kurdite.Kato ne znae da ne plqmpa gluposti pone.
96
13
 
9
 
! Отговори
До Болен Пиздеров преди 6 години
Ако става дума за руските удари по мирно население - ДА!
95
0
 
4
 
! Отговори
Шерлок преди 6 години
До Анонимен Знаем кои са и какво от това ... ще Ви питам друго ... кой управлява света?
94
0
 
3
 
! Отговори
Интелект преди 6 години
До Ала_БалаМдааа има и интелигентни хора тук ... поздравления. Какво ще кажеш за катастрофата на АМ с рейса ... да видя някъде драскотина по рейса ? А и каква е тази кола която е била под него ...?
93
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да имаш смелостта да кажеш истината и да не останеш оплют ????????
92
1
 
13
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Чудно как американците обстрелват складове, които са пълни с тонове опасни БОВ ( бойни отровни вещества ). Когато съдовете, в които се съхраняват се разрушат, какво би станало? Ако наистина са уверени, че има БОВ, това е напълно безотговорна позиция! Другото е театро. Да ми мисли американският народ, които плаща за тези безумия.
91
18
 
12
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Шаренкова,Явор Дачков
90
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия, Китай и Северна Корея.
89
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
три държави са обречени и е въпрос на време да истчезнат от картата на света...
88
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бяха унищожени химическите заводи произвели бойните забранени отровни газове,които отнеха живота на много деца,и за което никой не пое отговорност.И до сега не се е разбрало,кой хвърли отровата върху цивилното население.Целият свят осъди това престъпление,и закономерно дойде и адекватният отговор от цивилизованите държави.Атаката имаше за цел да унищожи производството на забранените отровни вещества.
87
14
 
38
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
БРАВО ВОЛЕН. УДАРИТЕ В СИРИЯ СА АГРЕСИЯ. САМО ЧЕ ТЕЗИ БАНДИТИ СА СЪЗДАЛИ СЪДА В ХАГА ЗА ДА СЪДЯТ НЕУДОБНИТЕ ЗА ТЯХ. СЪДИЙТЕ В ХАГА СА СЛУЖИТЕЛИ НА САТАНАТА, ПЛАТЕНИ МАРИОНЕТКИ. КОЙ ЩЕ СЪДИ ОБАЧЕ ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ. КОЙ ЩЕ СЪДИ УБИЙЦИТЕ МЕЙ, МАКРОН, РАХОЙ, ТРЪМП... АКО ТИ СИ ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО СЕ ОСМЕЛЯВА ДА ЗАДАДЕ ТОЗИ ВЪПРОС????
86
5
 
28
 
! Отговори
до 79 преди 6 години
Защото не си е изплакал още сълзите за няколкото милиона изтребени от американците японци, виетнамци, лаосчани и камбоджанци, афганистанци, иранци, да не говорим кой организира пролетите в северна Африка, превратите в латиноамериканските страни, сълзите на сърбите, сълзите от конфликтите, подстрекаваните войни на Балканите. Че и съдят!!!Ще му стигнат сълзите някой ден, за да оплаче глупостта ви,на тези, които не мислите.Волен казва кратко и ясно истината.Точка.
85
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая Волен Сидеров е абсолютно прав. Прекалено САЩ се месят в политиките на други държави...,кои са те
84
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресия са и не са нещо по-различно от това да употребиш химическо оръжие. Ако изобщо е употребявано такова.Има все пак един политик да каже нещо смислено по въпроса.