С атаката на НАП достъп и до данни от мрежата на ЕС за ДДС измамите

ЕК е известила всички страни членки за теча на данни
26 юли 2019 16:00, Анисия Иванова
35
С атаката на НАП достъп и до данни от мрежата на ЕС за ДДС измамите
Снимка: pixabay

Хакерите в България са получили достъп до огромно количество информация, включително мрежата за борба с ДДС-измамите на ЕС Юрофиск (Eurofisc), предаде брюкселското електронно издание "Юрактив". Европейската комисия е потвърдила, че следи ситуацията, допълва БНР.

Още по темата

Българската прокуратура вече повдигна обвинения срещу служители в компания за киберасигурност като част от разследването на атаката срещу Националната агенция за приходите. Хакерите са получили достъп до личните данни на 5 млн. българи, като някои файлове съдържат информация за банкови сметки в чужбина, посочва изданието.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви вчера, че една от засегнатите бази данни съдържа електронни адреси и пароли на 500 000 потребители на популярна българска платформа. Някои от електронните пощи били отваряни от хакерите.

Говорител на Еврокомисията заявил пред "Юрактив“, че институцията е известена за това и е в контакт в българските власти.

"Това е тяхна работа. ЕК е известила всички страни членки за теча на данни. Продължаваме да следим ситуацията“, отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Не очавайте разните му миниСТЕРВИ и др. администрация да си покрият главата с пепел. Тхният "морал" се свежда само до ламтежи и грабежи !
29
1
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Разиграват ни пак някакво театро, но за жалост истината пак ще сметат под килима тия жалки 'държавници'.. А трябва някой просто да проследи паричните потоци и всичко ще изясни като бял ден. Оня бизнесмен също не му е чиста работата поне на пръв поглед - с тия 16 фирми някой от които с поредни номера 1,2,3 и. т.н.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Тодоров - шефът на TAD Груп е един от учредителите на ОПГ-ГЕРБ
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Оставка"Вместо да се предприемат действия за неразпространението на данните, те тук имитират дейност, измислят..."Веднъж изтекли, спиране няма. Никой, не може да ти забрани, да имаш данни, които са публично достояние и не са порнографски материали, агитация към тероризъм или подобни ...
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ок, вижте сега пичове ... Ше кажат на онея момчета от компанията:-Пърчоее, ша ва натиками за по 30 години .... Освен, ако не кажете, че ста на хакнали, ама сте променили НАРОЧНО данните, че да изглеждаме лоши ... Тогаа, ша ва пуснеме и ша станете съпартийки.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напиши bulgarian NRA
24
0
 
8
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Базата веме я има и във феър фокс! До като тук се налудуват без адекватни действия, на запад е цялата база! Вместо да се предприемат действия за неразпространението на данните, те тук имитират дейност, измислят обвиняеми и обвинения, а кой ще понесе отговорността за разпространението на базата! За това оставка на цялото правителство!
23
21
 
1
 
! Отговори
Слаби поръчители преди 4 години
Неуспешната хакерска атака е поредния провал на Дай България в опита и да к.лати правителството !
22
2
 
6
 
! Отговори
22 преди 4 години
Колко има Цеко Минев?
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват избори! Видя се, че оставки няма да има! Според властта, най-страшното още не се е случило. И сигурно са прави. Ще се случи, ако позволим след шапа, чумата и хак-а, пак да ги качим на влака!
20
1
 
16
 
! Отговори
републикански банан преди 4 години
Не се тревожете братя. Гешев идва да оправи и хакерите и ЕС, той е по-работяга и независим от Кювеши. Тежи си на мястото и ще вкара всичките бандити в затвора. Той е анти-вълшебник, магии не го ловят, нашия патрон. Той като ни пази, за кво са ни лични данни, а? Първо и втори име ти стигат, да ходиш с бригадата на банановата нива. Повече не ти трябва, *** живот без стрес.
19
2
 
7
 
! Отговори
334 преди 4 години
Браво, Бойков!
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновено с голямата власт идва и голямата отговорност. Не и при Боко при него е с голямата власт идва голямата бозотговорност.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата се наигра. Покрил се е като мишок и имитира дейност с гещаратурата. А трябваше само да боядиса едно черчеве на Гкпп-то и да постави малко маджун на единия прозорец, и хоп в шенгеня.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе къде се покрива Тлъстия Суджук тези дни, нещо не го виждаме!?Освен глупостите за магьосници, нищо друго от него. Да каже нещо за магьосника Гешев, НАП, чумата, не нито дума!? Защо така бе баце? Отново никой министър и чиновник не е виновен за поразиите в държавата. Виновни били 20 годишно момче магьосник и селяните които гледали по 1 прасе в задния двор! Смях!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце и калинките му трябва да поемат политическа отговорност и да подадат оставки.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разпадът на държавата е пълен.
13
0
 
11
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Общата сума на четиримата надхвърля 32 милиарда долара.Не лъжи! Само Пеевски има 35 милиарда!
12
2
 
17
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Дано скоро изчезна от тук!То не се търпи - страхотна цензура, страхотна!! Сега и този коментар, ще го изтрият още преди да съм го написал!
11
2
 
20
 
! Отговори
Кристиян преди 4 години
Съграждани, обръщам се към вас тук, защото медиите принадлежат на ПП ГЕРБ. Утре ще публикувам във Фейсбук и Туитър ЕГН, адрес, активите (включително от офшорни дружества) на следните лица:- Бойко Методиев Борисов- Цветан Генчев Цветанов- Делян Славчев Пеевски- Сотир Стефанов ЦацаровОбщата сума на четиримата надхвърля 32 милиарда долара.Вече и господарите им от САЩ няма да могат да траят повече и ще задействат закона Магнитски срещу тях. Те ще ги свалят, защото българите сте безсилни.