Румен Ралчев: Не се прави компромис с изправността на колите в НСО

В последните години парите там не стигат, призна той
16 дек 2019 22:30, Анисия Иванова
18

Една част от длъжностната характеристика на НСО е да предоставя коли на определен брой лица в определен списък. Има т. нар. дежурни автомобили към определени ведомства, които могат да се ползват от друг кръг лица, свързани служебно с изпълненията на дадена задача", обясни акад. Румен Ралчев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него прибавянето на нови задачи, но неотварянето на нов щаб води до претоварване.
Този допълнителен списък се утвърждава на база на дневния ред. Същевременно в един момент за по-бързо стиковане има "промушване" на длъжностните лица на ведомствата в тези автомобили. Всички депутати могат да ползват тези автомобили, защото те вършат работа. За последните години парите в НСО не стигат. Недостигът е еквивалент на допълнителните дейности, които развива НСО", коментира Ралчев.

По мнението му законът дава една сигурност на служителите на НСО поне докъде може да се стигне.

"Законът дава възможност да се добавят и да се изваждат лица, които да бъдат охранявани или превозвани с автомобили на НСО. Тук някъде е разковничето", заяви акад. Ралчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че автомобилите на НСО често са проверявани за изправността си.

"Когато нещата са свити от финансова гледна точка, някои ремонти изчакват, намаляват автомобили. Компромиси не могат да се направят с автомобилите, но се натоварват шофьорите. Трудно се удържат с тези заплати държавни служители. Във всяка една друга фирма с тази квалификация такъв служител би могъл да получи поне 50% повече", каза още Ралчев.

Има текучество сред средния състав в НСО - заради заплащането и обработката на общественото мнение за служителите на НСО.

"Това са хора, които минават милиони километри. Те искат едно признание. Грешка е на НСО, че не се е отворила към медиите за случаите на доблест в редиците им. Съжалявам, че толкова често се сменят началниците на НСО, защото това води до стрес в личния състав. Генерал Станчев има около 20 г. стаж в НСО", коментира той.

Ралчев разкри, че със събраните средства от Бала на тамплиерите искаме да стимулираме талантливи деца - парите ще се дадат за обучение и повишение на квалификацията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Това е ПАРАЗИТНА служба!Трябва НЕЗАБАВНО закриване!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На НСО парите не стигали, на МВР също - ами намалете си разходите, защо се държат хора на пенсия и заплата най вече в МВР, намалете си щата и харченето. И на мен не ми стигат но се простирам според чергата и така сме повечето българи останали тук.
12
0
 
3
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Сладур на комсомолско събрание: - осъжда, навиква, дава непоискан акъл. Като милиционер Не уважава нищо и никого. Не признава личното пространство.
11
0
 
1
 
! Отговори
ья преди 4 години
Псевдо интелигенти имащи се за по-засукани да не ми дават акъл какво да се прави, а да вземат и да дарят на хора в нужда поне половината от откраднатите си пари !
10
0
 
12
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Не желая да плащам повече на такива "служби" !
9
0
 
11
 
! Отговори
ayyyy преди 4 години
тоя на линч,публичен,нагъл гербераст,колите не били читави виж ти, а моята откъде да намеря пари да я "ремонтирам", някой там във властта грижа ли го е?2-*** души работим и не може да се покрие ток, парно телефон данъци бензин храна,ей така сте ми стегнали примката алчни мутри.Закриване на нсо, всеки да си кара сам кола, колело, паша,гр. транспорт,като нас. Абсолютно никаква охрана, никаква. Да се махне имунитета, не може да има специални да ги е страх от разследване.Борисов като МП няма работа навън, това е на Президента работа.Всяка седмица на отчет пред НС без да го молим както е в сащ.
8
0
 
6
 
! Отговори
мнение преди 4 години
с колите не но с кадрите да
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не беше ли някакъв клоун дето се маскира като рицар?
6
0
 
12
 
! Отговори
бенг бенг преди 4 години
на сън охраняват ...връзкари вкарали се в филма с черни коли обслужващи власстта това е всичко
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е доста нелицеприятен комунист!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не се смени системета на основно ниво България никога няма да се оправи. Системата имаме сила да сменим само ние. Мафията трябва да се свали, но тя няма да го направи доброволно. Ние сме виновни за състояноето на България с бездействиоето си, че сме допуснали корупцията и управлението на мафиоти да стане нещо нормално, но и ние ще сме виновни за оправянето на държавата. Трябва само да се задействаме.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай! Този *** иска да обясни, че колкото повече деца избиват мутрите от НСО, трябва да им се вдига бюджета. За такова изказване би следвало да бъде линчуван !
2
2
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Освен да благодарим на рицарите от НСО и да им дадем ду *** ли, какво? Аз така почуствах нещата след това изказване...
1
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 4 години
АКАДЕМИК??? АКАДЕМИК Румен Ралчев???!!!Маани бегай бе - това е гавазина на Бай Тошо - слабо грамотен човек. Източил Балкан банк заедно с директора и Миронов. Сега е шеф на рицарите тамплиери и си е закичил байрак с кръст на офиса в Лозенец.Странно място е света - а България на квадрат.