БСП си търси правата в съда за централата, не дължала наем

Искат главата на областния управител на София
36
БСП си търси правата в съда за централата, не дължала наем
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Областният управител на София се е снабдил с изпълнителен лист за сумата от над 200 000 лева заради наема на партийната централа на БСП, а левицата се закани да си търси правата в съда.

„За тези действия на областния управител сме информирани от заместник областния управител г-н Софрониев, който веднага след това беше уволнен без мотиви. Веднага след като разбрахме, сме информирали областния управител за нашата позиция, приложили сме необходимите документи, доказващи, че не дължим тези суми. До днес нямаме отговор. При тези факти, за нас остава единствената възможност да си защитим правата по съдебен ред“, съобщиха позицията на БСП от пресцентъра на партията.

Още по темата

„Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му. Те злепоставят правителството и президентската институция. Бързото и решително отстраняване на такива хора от заеманите постове би довело до утвърждаване авторитета на институциите“, посочват социалистите.

От БСП припомнят, че през 2019 г. НС прие поправки в Закона за политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези преминали бариера от 1% на избори се освобождават от заплащане на наем за помещенията, които ползват.

„След обнародването му, БСП продължава да плаща само режиините разходи на сградата, както повелява зъконът.  В разрез с него и най-вече без да сме уведомени, за да можем да защитим правата си, Областният управител на София начислява със задна дата недължими суми за наем и с молба от 21.05.21 г. завежда дело №5646 в СРС. Отново без да сме уведомени и зад гърба ни се е снабдил с изпълнителен лист“, пише още в позицията на партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: БСПнаемсградацентрала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната в закона е от 2018 година, но явно опита на Радев и служебното правителство да назначават хора от всички антимутренски партии, води до това - бивши седесари да избиват комплекси
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев си отмъщава на Нинова и на БСП, защото критикуват служебното правителство всеки ден.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСпоред тебе, англичаните, руснаците,италианците, французите,българите,чехите, че дори и немци и другите партизани са били шумкари? Хайде спрете се! Казах да не пишете глупости!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиите са се наредили като на пазар и чакат коя ще изберете, всичко писано се следи и постовете също и какво ще изберете, *** има отвсякъде, не са само българи, а и други, които следят своя интерес, затова не им вярвайте, казах ви да изберете БСП, не послушахте и сега си ядем горчива попара, загубихме и държавата си!
26
2
 
4
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До АнонименАз съм инженер корабен механик с 17 години работа в завод и почти 20 из моретата. Ясно ли ти е сукалче? Не ми приписвай биографията си.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе съм от село, града ни е град, преди София да се превърне от село в столица и ти казах да престанете вече с тези фашиски постове, защото това, че не избрахте БСП, сега ви коства цялата държава и стандарта на живот на населението и дори по-лошо, тя вече не е наша държава от няколко дена и е трагедия, това се случи ,точно заради такива постове, като твоя!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sofeto СДС на Костов не ти ли стигна?
23
1
 
3
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Анонимен Защо го адресираш само до мен? Моят коментар е отговор точно към тези, които ттроллят тук и заради които рядко посещавам сайта. А иначе си абсолютно прав. Но тези, които им плащат ще продължат да плащат. Трябва ттроллските айпи адреси да бъдат стопирани, но сайтовете нямат интерес. *** им го доказват.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не излезе че наемите са за преди 2019г?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До уууСпрете и двете страни вече с това кой бил комунист и кой фашист! Не виждате ли, че унищожихте България с тези си безплодни и никому неужни тиради? Дори БСП разбраха, че е най-добре да се грижат за хората и да си патриотично настроен към страната си в тежки моменти, каквито са връхлетели света и в частност България! Докарахте страната до катастрофа, нито един друг парламент не спори кой е комунист или фашист, а как да подобрят живота на хората в страната си!
20
4
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Ех само "АКО"(то) мирише) бяхме действали по рyмънски 1989г. тая партийка производно на БКП нямаше да ни дои, но "ние не сме народ а м....а"?
19
5
 
5
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Анонимен Баба ти е била реститутка - гладна седесарка. Те най-много гледат кози и обикалят около Козяк.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах ли ви да дадете на БСП властта? Казах ви! Не подкрепихте Нинова, когато взе мандата и сега всички ще сърбате и сърбаме горчива попара, да не говорим, че вече и държава нямаме! Глу-паци!
17
3
 
12
 
! Отговори
и те така преди 2 години
комунист пари не дава !
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба ми тъй викаше - "Чедо от мен да запомниш комунист и коза наяждане нямат."
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За тези действия на областния управител сме информирани от заместник областния управител г-н Софрониев, който веднага след това беше уволнен без мотиви."Нали служебно правителство беше почтено и прозрачно, значи като уволнявате хора от Герб, правителството беше добре, като уволни вашите другари правителство е лошо
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия айдуци си окрадоха и собствената партийна каса смятаййй кво ще стане ,ако се докопат до управление на държавата не,че не сме го виждали де,дойде ли червената чума следва фалит.
13
2
 
12
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Другари, ама областният на София ви е другар, той е от БСП, назначен от служебното правителство на Румен Радев гоните се взаимно, хахаха, пълен майтап, пак гласувайте за Радев
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА знаеш ли, че на нас ни писна, виж другите парламенти в Европа, партиите говорят и спорят как да подобрят развитието на страните си , как да подпомогнат хората си и да се развиват, а вие си играете още на атифашисти и фашисти и вижте до къде я докарахте, да нямаме вече държава, в Германия ПЕС спечели, ако бяхте избрали и в България БСП(ПЕС), сега нямаше да имате спорове и проблеми в страната!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ?КОЙ ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖА?ПИТАМ...КАЖЕТЕ МИ...ОТГОВОРЕТЕ!МЪЛЧИТЕ,ПОЗОРНО МЪЛЧИТЕ!С ТОВА КИ ИСКАТЕ ДА ЗАЛЪЖЕТЕ НАШИЯ НАРОД?