Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат

Ръководството на "Лозенец" нямало аргументи против сливането
Обновена: 10 дек 2021 17:24 | 10 дек 2021 17:15, Камелия Цветанова
96
Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат
Снимка: БГНЕС

Не виждам никакъв основателен аргумент на ръководството на болница "Лозенец" срещу сливането й с Детска болница. Това коментира в парламента здравният министър Стойчо Кацаров след участието си в редовния парламентарен контрол, съобщи БТА. Министър Кацаров коментира протеста на медици от болница "Лозенец".

Още по темата

"Имам кристални основания за това сливане, за да осигуря добри условия за лечение на болните деца. Правителството няма нужда от правителствена болница. Депутатите и министрите могат да се лекуват във всяко едно лечебно заведение и в крайна сметка тази тема, която се търкаля от 20 години, има своето решение", коментира министърът.

Министър Кацаров бе категоричен, че за него на първо място е интересът на болните деца, които от години наред се лекували в лоши условия и в болници, в които дори няма апарати за образна диагностика. Кацаров посочи, че това, което са предприели, дава възможност за развитие на болница "Лозенец".

По думите му Правителствена болница била в много тежко финансово състояние. "Сега излизат ръководителите на болницата и предявяват някакви претенции. Първо, това не е тяхна болница - те са наемни работници там. Второ, те така са я управлявали досега, че почти са я докарали до фалит. Болницата е завършила миналата година с 21 млн. лв. дългове. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лв., към 30 септември - финансови резултати от минус 39 млн. лева", заяви Кацаров.

Министър Кацаров обясни, че няма абсолютно никакви притеснения по отношение на проверката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за бързите ковид тестове.

"Направено е по възможно най-добрият и прозрачен начин", каза Кацаров.

Той посочи, че МЗ е закупило 4,7 млн. теста като цената на договорените била три пъти по-ниска. "Народното събрание трябва да реши само за себе си този въпрос и по този начин да даде пример на целия български народ с една ясна и отговорна позиция по отношение на зелените сертификати", заяви Кацаров по повод дебата "за" или "против" зеленият сертификат на входа на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Асфалтаджия преди 2 години
До До зад Ник ска пан, болницата е на ОБЩЕСТВОТО, а ръководството е назначено от главната Мутра. Загубите от това некадърно управление са десетки милиони, а свободни са половината легла. Болниците за простосмъртни са претъпкани, а в тази "пазят" място за мутрата от Банкя, че току виж пак вдигнал кръвно или контузил менискус.
76
0
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 2 години
До Анонимен"Този" наистина прави проблеми, и то само на гербаджиите, Защо ли?!
75
1
 
6
 
! Отговори
ПРИКАЗКА преди 2 години
Много се радвам на предсмъртните ридания на Гебаджиите и Седесарите - те са политически трупове заедно с КНСБ и Подкрепа .Да пази Господ България от тези *организации* .
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този започва да прави повече проблеми от колкото да върши работа.
73
7
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
КАЦАРОВ - ОСТАВКА!!!!
72
7
 
7
 
! Отговори
Посредстростите хора преди 2 години
са много отмъстителни.Това с болница лозенец е отмъщението на Радев, че ректорът на СУ Герджиков бе кандидат президент.Всеки народ си заслужава управниците -- ние си ги избрахме тези, горко ни.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти!
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Кацаров е мизантроп като повечето променени политици в момента и нямат нищо общо с демократичните принципи на обществен живот, еле военолюбеца во главе на Отечеството, на когото нацията му е като числен състав в казарма.
69
8
 
14
 
! Отговори
До зад Ник ска пан преди 2 години
Преди всичко това НЕ Е Правителствена болница, а болница Лозенец. Наемните ви работници лекари винаги могат да се преориентират към ЧАСТНИТЕ болници. Освен това болницата е на ОБЩЕСТВОТО и трябва да се допитате до обществото, до лекарския съюз, до работещите в болницата лекари и персонал. ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВАТЕ ХОРА, вие управлявате министерство, а в демокрация всеки гражданин, група граждани, съсловни организации ИМАТ ПРАВО ДА УЧАСТВАТ ВЪВ ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЯ, КОИТО КАСАЯТ ЖИВОТА ИМ!
68
5
 
10
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Кой пък има нужда от теб бе Кацароф палаш и подлизурко!
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ходил на прегледи в тази болница. Правена е да обслужва елита. Има добро оборудване. Смятам, че ще е добре да се даде на децата. Най-гадното в живота е да видиш страдащо от болест дете. Всичко най-добро трябва да се направи за децата.
66
4
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Румен Радев не е летял, виж добре къде е той на пилотското място или на това до него!
65
9
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Никой няма нужда от Кацаров, нито лекарите, нито пациентите, нито министерството, нито пациентските организации. Да върви на Луната!
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :А сега ни управлява червен *** заобиколен от генерали от Държавна Сигурнист.
63
0
 
10
 
! Отговори
Абсолютен смешник! преди 2 години
Болницата отдавна не е правителствена, а университетска!
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69: За какви привилегии говориш? Болницата приема всякакви пациенти с направление. Оперираха майка ми там без проблеми. Или просто си глупав хейтър?
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо продължават да наричат болница "Лозенец" правителствена? Тя вече няма нищо общо с правителството.
60
7
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Защо бе Кацаров, защо бе нещастнико, искаш да съсипеш и болницата, и факултета?!?! Сигурно, защото имаме излишък на млади лекари? Децата заслужават истинска голяма, профилирана болница, а не жалки опити за популизъм. ***.
59
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно решение ! Всички сме едакви и с равни права , не може привилегировани да се лекуват в тази болница , а всички останали където има място .Децата на държавата са най-ценното и това всеки ще го разбере ако разсъждава нормално . Някои не искат да си развалят комфорта и правят въртели , но няма кой да им вярва.Не трябва да се използват студентите за параван , никой не им пречи да учат и станат доктори .
58
9
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 години
Абе аз оставам с впечатление , че това е или частна болница или някаква детдска градина, каза ви се ставате детска болница бе , не разбрахте ли , че Тиквата заляза и требе се работи , далавеите свършиха.