ГЕРБ за МС: Наблюдават се пориви за авантюризъм и бездействие

Правителството нямало решения за кризите в страната
Обновена: 5 яну 2022 11:16 | 5 яну 2022 10:08, Камелия Цветанова
136

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ обвини управляващата коалиция в липса на управленческа програма и мерки за преодоляване на кризите в страната.

"Наблюдават се пориви за авантюризъм и бездействие", скочи в декларация от името на ПГ Десислава Атанасова.

"Намираме се началото на първата пълна сесия на 47 НС, България е в ситуация на ценова криза, на прага на икономическа криза и нова вълна от здравна криза. Заявките за разходите на новото правителство са симптом на първи крачки към финансова криза. На фона на тези предизвикателства, първото усилие на НС е да създадем възможност за постигането на национално единство за основните цели на обществото, защото нито една партия няма мандат да налага еднолично решение", каза тя.

Според нея управляващата коалиция не е сплотена от обща политическа логика, а е създадена от нуждата за формирането на редовно правителство.

"ГЕРБ е опозиция на това разнородно мнозинство и ще положим усилия да сме коректив на управляващите и ще предложим опита и идеите си за възстановяване на страната от тежката ситуация“, посочи Атанасова. По думите й ГЕРБ е готова да води диалог с останалите партии в НС, но при условие, че партиите от мнозинството са осъзнали, че и техните избиратели са български граждани.

"За първи път влизаме в новата година без бюджет и това е най- важната задача пред парламента и правителството. Бюджетната рамка ще покаже дали управляването може да се справи с различни кризи, но за съжаление все още нямаме яснота по отношение на намеренията на правителството. Не е ясно колко ще е инфлацията, какъв ще е дефицитът, за първи път няма скок на минималната заплата, а заявката а 4 мост на Дунав и 3 тунела под Стара планина звучат нелепо. Темата за еврозоната и Плана за възстановяване отсъстват напълно от дневния ред на правителството", скочи Атанасова.

Тя отсече още, че кризите няма да се решат сами, а са нужни действия, които не винаги носят дивиденти и аплодисменти з а тези, които ги прилагат.

"Има два пътя пред България - на задълбочаване на кризата и вторият е изграждане на условия за общи национали усилия за тяхното преодоляване, ние сме готови да участваме само във втория път. Време е правителството да представи управленската си програма, да потърси обществено съгласие по нея и да се опита да я осъществи", каза тя.

Според Атанасова министрите не осъзнават ролята си на управляващи, а се държат така все едно сме в предизборна кампания. "Това говори за политическа дезориентация и невъзможност за взимането на адекватни политически решения", настоя тя.

Атанасова отсече още, че освен това България е поставена в сложна ситуация за започване на преговори с РСМ за членството в ЕС и трябва всички партии заедно да положат усилия за защита на националните интереси в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да кажем - герб добре си покрадоха прес годинитеСега с пари кеш шапка на тояга
115
2
 
5
 
! Отговори
Радев мрази БГ преди 2 години
Открадоха 9 ООО ООО ООО ЛВ... с които щеше да се завърши магистрала "ХЕМУС"...
114
1
 
5
 
! Отговори
Burgas- vaj vaj преди 2 години
Червенушките още злобно плюят по предишните, ама скоро като почнете да плащате тока и сметките ,няма да ви останат стинки ни за лебец , ни за нет ! Набърззо ще ви чипират погребат новите... ама вие си ги хвалите..
113
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
По данни на Кирчо и Кокорчо, за декември са похарчени 9 милиарда ! А според щатните плювачи, причината била в ...в "шкафчетата "? Продължавайте в същият дух да правите хората на дАбили, пък ще видим кой ще ви се върже накрая! Спрямо далаверите на Киро Кривата уста, Бойко ще започне да изглежда като светец...
112
10
 
3
 
! Отговори
Орлов преди 2 години
До това ли е промянатаПитай човека с най-дълбокото шкафче!
111
6
 
9
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Така и не се разбра, тези некадърници ,назначени от Радев/ с машинките на Мадуро/, защо спряха Хемус? Според Пияндето Рашков , ГЕРБ крали 40% от строителството на магистрали? Значи реалната цена е 60% от тази на ГЕРБ! Баба Мика казва, че имало 7 милиарда бюджетен излишък!!!Е толкова ли не могат да извадят средства за най-важният строеж в България ? Или по добре да баламосваме баламурниците, които се вързаха да гласуват за нас!
110
6
 
13
 
! Отговори
това ли е промяната преди 2 години
9 МИЛИАРДА похарчени за Декември 2021г.!!!!! ........КЪДЕ СА ПАРИТЕ?????
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КРЕМЪЛ РЕШАВА ПРОБЛЕМИ С УКРАЙНА И КИРО ЯЗОВИРО СЕ ЗАБАТАЧИ В БЛАТОТО, ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ В ЕВРОПА, ПЪРВИ ПО ИНФЛАЦИЯ, ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ- БГ Е ВЕЧЕ ПО СКОРО В ЕВРАЗИЯ ОТ КОЛКОТО В ЕВРОПА, А ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР НАПРАВО СИ КАЗА- БЕЗ НАТО- ТЕ ТИ БУЛКА ОРЕЛ, РАК И ЩУКА- ВЕНСЕРЕМУС- БЛАГОДАРСКО ЧЕ ПРЕВЪРНА РОДИНАТА МИ В БЛАТО.
108
14
 
9
 
! Отговори
порив преди 2 години
порив на страх долавям в боковата чета от банкя около липсващите 53 млн. кеш пари.толко се е крало, че самите те не знаят вече колко, кога и къде са го правили. Къде и да ръгнеш - все мошеничества излизат - казват хората. Един прокурор им остана, но не за дълго...
107
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 млрд лв е профукало правителството на Радев и Петков само за декември месец. Отделно заемите през ноември, които няха 3,8 млрд лв.
106
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окрадоха държавата и още искат. Какво ицчегъртване? Навсякъде е пълно с гербави! Навсякъде! Трябва да се сменят всички директори на училища, ректори на вузове, всички държавни служители от най-ниските етажи до най-високите, кметове и т.н. За 12 години гербаците се внедриха навсякъде. Държат всичко.... В интерес на истината са много хитри и изобритателни и добре се справят, но не за дълго. В,, сърцераздирателната,, им загриженост за хората се откриват много пропуски. С една дума- отвратителни!!!
105
13
 
11
 
! Отговори
Чичо Васко преди 2 години
Президент-фигурант, премиер-фигурант, министри-фигуранти... Само главния на прокурорите се опъва, ама и него ще сготвиме. Търпение и некой лев и ще стане работата.
104
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мутрата, която организира с помощта на чичо васко, наматнитиризирания да бъде съден и ...в затвора за следващите 20 години
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е част от пъкления план на тези дето си мислят, че управляват света и искат за сринат икономиката на Европа. Конспирация ама верна.
102
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не работят в парламента от много време.Само изслушване и маловажни за народа неща.Срам!
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Авантюризма обикновено го свързват с някакви действия, а не с бездействие.
100
8
 
10
 
! Отговори
Македония преди 2 години
Кирил Петков отива на крака в Македония да им клекне. Явно САЩ и Брюксел вече са го натиснали здраво.
99
5
 
4
 
! Отговори
ООООО преди 2 години
това не са олимпийските кръгове, а са олимпийските предложения на ФейкНюз...не само директори на училища, но и на детски градини, трябва да бъдат изчегъртани, но собено еважно да бъдат сменени и всички лелки, които чистят тоалетни, защото протестърите, това могат... да чегъртат вецета, искат работните им места
98
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Получихте ли си сметките за газ? Двойни на миналогодишните." - момчетата имат за задача да вкарат Македония в ЕС, да подпишат истанбулската конвенция и да спрът АЕЦ и ТЕЦовета заради Зелената сделка на ЕС. И после си заминават, като си получат наградата някоя високо платена лека служба в ООН или някоя фондация като Соломон Паси и Николай Младенов. Нямат никакво намерение да се занимават със сметки за ток и парно.
97
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни интересува герб. Не ни занимавайте с тях!