Зеленски към Петков: Украйна е готова да снабдява България с електроенергия

Президентът заяви, че е благодарен за личната инициатива на Петков
28 апр 2022 17:10, Нели Христова
346
Зеленски към Петков: Украйна е готова да снабдява България с електроенергия
Снимка: БГНЕС

Радостен съм да ви приветствам в Киев – българската делегация начело с премиера Кирил Петков. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Вече 64-и ден виждаме колко струват заявленията на руските управници – 64-и ден поред Русия атакува нашите цивилни, военни, разрушава всичко, убива всички, унищожава сгради, инфраструктура. Ние устояваме 64-и ден поред, а Русия нищо не успя да постигне и съм сигурен, че нищо няма да успее да постигне. Целият свят е солидарен с Украйна, включително и България, много съм благодарен на теб и твоята държава. Обсъдихме всички ключови въпроси днес. Украйна има нужда от подкрепата на надеждните си приятели, добави Зеленски.

Днес говорехме за установяване на взаимодействие за ремонт на украинска техника в завод за български мощности. За нас са важни качеството и сроковете. Също взаимодействие в енергетичната сфера. Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, да съдейства за диверсификацията на газа. Договорихме се за транспортиране на селскостопанска продукция през пристанище Варна. Украйна ще предостави сътрудничество на българските плавателни съдове, които са блокирани в черноморските пристанища, добави Зеленски. Санкциите са необходими само заради това Русия да бъде принудена да търси мир. За членството на Украйна в ЕС благодаря на Петков за твърдата подкрепа. Благодаря за личната инициатива на Петков за събирането на средства в България за Украйна, каза още Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро не се прави на роки!!!там където нети влиза пръста неси вкарвай главата че заради тебе да него отнесе целия български народТи първо се погрижи за България.
222
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш. Ами да си прибира украинците и разхода за електроенергия ще ни намалее
221
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мазници! Единият вкара народа си във война и се укрива на сигурно място, а семейството му е охранявано от гардове, докато трепят народа му, а той актьорчето се появява в де що екранно време има. Другият взел тлъста комисионна и говори от името на бг народа, че нямало да плащаме в рубли. При все че една шепа хора гласуваха за него и дори малкото хора, заради които сега е в парламента, вече го видяха какъв е и не го харесват.
220
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нежно излъчване и интимно прегръщане! А погледите - безумни!
219
1
 
8
 
! Отговори
Ivek преди 2 години
Незнам ние ли сме във война или Украйна? Ще внесем електро енергия от държава която води война което пък ще рече че тяхната икономика все още е стабилна а ние потънъхме.
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простото Киро след като спря руския газ, явно смята и да спре АЕЦ Козлодуй, на който му предстои профилактика от руснаците тази година. Затова ще да ни е украинския ток.
217
3
 
11
 
! Отговори
Valio преди 2 години
Няма протести , тия заслужават трепане , 1 автомат или пушка и трябва на човек и да ги изчистим , нащо правителство , италия испания , никъде не споменват , въшките ,тръгнали да помагат трепане , им е малко
216
5
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
Укрите нямат за себе си нито ток,нито газ,нито нищо,а ще ни помагат.Това само НАРКОМАН може да го каже.И само просто Киро може да му повярва!
215
5
 
7
 
! Отговори
УКРОПИТЕЦИ преди 2 години
Гнусна снимка!Две неприятни лица!
214
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименте затова ви затварят училищата...само боко затвори над 1500...за да си неграмотен и да те манипулират лесно...заради това си руски...нямаш Бог...ценностна...само банкова и хранопровод...идиален екземпляр за Ада!!!
213
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна може да е десет пъти по голяма по население от България. Това е единственото нещо в повече. Всички други неща като предимства са на наша страна. Исторически сме им дали азбуката и православието. Днес ние сме членове на НАТО и ЕС. Имаме по добър климат и курорти. Народа на България е гостоприемен знае и 2 и 200. Като казах 200 имаме 200000 Българска общност в Украйна. Народа на България си обича Русия, но се стремим на добри отношения и с другия ни съсед Турция. Имаме търговия с Германия
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да влезе в съда но като съдия, което и прави. Завършил е право бе троль
211
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте, ***! Малко ви остана, Путин влиза в съда. А вие ще млъкнете като биени г.зове!
210
6
 
19
 
! Отговори
Коста Доров преди 2 години
"Украйна е готова да снабдява България с електроенергия" ;Дрогираният шут ,освен шут ,показа , че е и шегобиец
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и Мини-Кастро?
208
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не разбирам. В България потребяваме под половината произведена енергия и сме голям износител. За какво ни е тогава още ток? Да го изнасяме? Ще има ли кой да купи тези количества от нас? Токът няма складиране, т.е. при липса на купувач се губи. Тъй като стои срещу стоки(оръжия), то няма ли нуждата те да се платят да покачи всъщнот цената у нас?
207
4
 
15
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Зеленият много си вярва . Скоро държавата му няма да я има
206
21
 
4
 
! Отговори
Волен преди 2 години
Украйна е непобедима, защото целия свят я подкрепя. Скоро на Русия няма да и останат мужици.
205
9
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Който защитава убиец, само защото си мисли че е нормално силния да мачка слабия, да иде на психиатър.
204
2
 
15
 
! Отговори
До Кирил преди 2 години
И ти и Урайна на майна