Румен Радев сравни цената на тока в ЕС и САЩ

Според него трябва да се внимава със зеления преход
10 юни 2022 15:48, Росен Стойчев
34
Румен Радев сравни цената на тока в ЕС и САЩ
Снимка: БГНЕС

"За първото тримесечие на годината средната цена на електроенергията в ЕС е около 250 евро на мегаватчас.

Още по темата
В САЩ е 65 евро, а в Китай е по-малко от 10 евро. Първият въпрос, от който не можем да бягаме и трябва да намерим точните причини - защо в Европа цената на електрическата енергия е в пъти по-висока?!" Това обяви държавният глава Румен Радев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Държавният глава предупреди, че т.нар. "зелена сделка" няма алтернатива, но крие и много рискове. Прекомерната скорост на трансформация на икономиката може да означава загуба на конкурентоспособност, смята той.

" Ако ние не можем да намерим отговор на този въпрос и продължаваме да го заобикаляме, това означава, че ние в средносрочен план категорично ще загубим нашата конкурентоспособност", заяви Радев.

Държавният глава посочи още, че България няма нова национална енергийна стратегия, която да очертае как ще се извърши зеленият преход в икономиката, като се запази автономността на енергийната система на страната.

"Няма да е евтин този преход към една наистина работеща диверсификация. Той ще ни струва скъпо, но е необходим", изтъкна президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
ФАЩ 65 евро Урсула 250 евро - 4 пъти по скъпо имийчмънт и оставка :)))
32
8
 
12
 
! Отговори
Л 13 преди 1 година
Не съм го чул ,, отдавна" . На всяко гърне мерудия". Разбира от всичко.Забърква кашата и после мълчи три дни...Истински ,,гений".
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега видя ли в каква каша ни забърка и главния виновник си ти,не се прави на ощипан,няма го вече Борисов да се оправдаваш с него,а си подавай оставката взимай си Кирчо и Кокорчо и аут да ви нема.Оставка
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало др.Радеф ти кога ще поемеш отговорност и ще си подадеш оставката,нали благодарение на теб тези са на власт,ти докара Кирчо и Кокорчо и заради вас всичките стигнахме дъното безсрамник ,ти съвест нямаш ли?Жалко много жалко за такива като теб
29
4
 
6
 
! Отговори
асдаа преди 1 година
През 2012-та година (правителството Борисов 1) преизпълнихме спуснатия ни план а зелена енергия. Преизпълнихме го за 8 години напред и през 2012-та имахме зелените мощности които трябваше да имаме през 2020-та година. ГЕРП в престъпно съдружие с ДПС построиха огромни количества ВЕИ-та с които планирано ограбваха и ограбват държавата. Никога повече ГРОП !!!
28
3
 
13
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
Зелената Сделка = глад, студ и мизерия!
27
7
 
12
 
! Отговори
32 преди 1 година
Фигурант , ти забърка всичката каша, не се опитвай да я сервираш сега на народа. Махай се заедно с твоите 1 некадърници1 докато хляба и бензина не са станали 5 лв. Ако не искате сега и с добро, ще опитате дървото.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Енергетиката е кокошката, която законно носи златни яйца на олигархията. Не е като контрабандата или проституцията, които се преслезват от закона.
25
8
 
12
 
! Отговори
123 преди 1 година
Много ми е интересно с Янев ако дойдете военните какво ще направите дърдорко?То е само мрънка не против този против онзи и нищо съществено.Или радеФ се готви вече за избори с руското *** Янев.
24
9
 
17
 
! Отговори
кака Здравка преди 1 година
Кой е този неприятно изглеждащ човек и защо трябва да ни интересува какво е казал ?
23
8
 
14
 
! Отговори
Кратун Гадев преди 1 година
По-голем кратун от мене нема, *** как *** избрахте още ви се чуда на акъла и то на два пъти. Следващият път, глейте си изберете, още по-голем кратун от мен, за да е по-забавно, че аз съм си малко скучноват;)))
22
10
 
27
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Спасението е в атомните централи ,които неграмотния и корумпиран пожарникар провали !
21
4
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
нещо ми се струва фалшиво .
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете зелената зделка. Цялата икономика излезе извън релси. Не е нормално цените да се променят ежедневно. Няма никаква предвидимост за производството.Вън от България на Лакя на Москва и Вашингтон Радев, Кирил Петков, Асен, Борисов, Доган .............................
19
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев е един дърдорко. Много приказки, нула работа. Ми да направи тока по 1ст. Много ще сме му благодарни.
18
1
 
20
 
! Отговори
проблемът решен преди 1 година
ми да купуваме ток от китай щом е толкова евтино там... 10 евро
17
8
 
10
 
! Отговори
9 преди 1 година
Я кажи за самолета дето кацна 2 пъти в българия. Да не се окаже че някой със скутер е отишъл някъде си без печат. Той дефакто и входен печат няма. нали си в това експерт. Не се занимавай с токове. Къде бил по скъп в Чили месеци наред беше 0 например.
16
14
 
22
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
Браво един политик в Б-я да говори нормално смислено без да лъже!
15
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената на другаря Кадиев изкупува тока от АЕЦ и го продава навън, а за нас остава скъпия ток от ВЕИ, които са собственост на руснаци. На следващите избори пак за Мyньo и cгантa му да гласувате!
14
3
 
46
 
! Отговори
Ху кеърс преди 1 година
Имаме Нефт, имаме собствен АЕЦ имаме ВЕЦ имаме всичко което нямат 70% от държавите по светът плюс езера и природни водни ресурси и т.н плюс злато мед и още.Всичкото това се дава за смешни пари от продажни политици пазени от МВР. И ето ти го отговора на задачата.РЕАЛНО СМЕ СУПЕР ЗАМОЖНИ ,но 240 човека правят така да сме супер бедни.И е неуспотимо.Затова трябва да се унищожът моме тално тези без милост.