Политическите страсти са изострени, възможни са провокации

Изборите са неизбежни, смята социологът Васил Тончев
Обновена: 21 юни 2022 09:42 | 21 юни 2022 09:42, Александър Попов
109

Депутатите ще решават съдбата на кабинета "Петков" на фона на няколко протеста "за" и "против" управлението. Тон дадоха от ВМРО тази сутрин, които окупираха дома на премиера.

"Възможни са повече провокации, страстите са доста изострени. Оприличават ситуацията като началото на 90-те. Но все още има известен патос в хората по отношение на промяната. Това е основният мотив, който ще води оттук нататък електоралните нагласи", каза социологът Васил Тончев пред Bulgaria ON AIR.

Според него изборите са неизбежни.

"Гледам кадрите с това "множество", което е пред дома на Петков, и се замислям дали те са там наистина да спрат министър-председателя да отиде на работа, или да покажат, че съществуват, защото от ВМРО преди време излизаха доста по-масивно. Сега на всичките им протести се събира ръководството на партията и плюс още двама-трима. И правят нещо, с което да влязат в новините", коментира от своя страна Нидал Алгафари.

Той припомни, че на Кирил Петков се полага резиденция, в която може да живее.

"Но това показва, че той живее като всички нормални хора. Абсолютно бездействие на моя приятел Ангел. Това не е провокация, това е лека реклама на ВМРО. В дискусията днес ще има много "красиви" фрази един към друг, най-вероятно ще се върнат на онзи уличен речник. Нивото на една част от хората в НС е толкова ниско, че е логично да очакваме такова нещо", подчерта Алгафари.

По думите на Тончев нещата се решават задкулисно и на базата на лични уговорки.

"Не очаквам да се съберат 120 гласа, това не е мнозинство, с което може да управляваш. Нещата са стигнали ръба. Очевидно е, че в най-скоро време ще има съответната процедура на 3 нови мандата и нови избори", добави той.

Алгафари е категоричен, че ние не знаем кой с кого се е договорил.

Васил Тончев смята, че разделението е много дълбоко.

"Хората, които се отцепиха от "Има такъв народ", трябва да са наясно, че те влязоха в Народното събрание благодарение и единствено само заради името на Слави Трифонов. Може да имат всякакви качества, но ако не беше името Слави - никога нямаше да видят Народното събрание. Това, което направиха, е гадно и отвратително спрямо това, което Трифонов направи за тях", настоя Алгафари.

"Слави беше първа политическа сила преди повече от половин година, след това отиде на пето място. Най-вероятно няма да влезе в следващия парламент", прогнозира Тончев.

Според Алгафари пък по-некадърно правителство не ни е управлявало в последните 100 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страстите явно са изострени - на снимката се виждат хората със сексуална зависимост и определено бездарно присъствие.
72
2
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
Герб ще са пак на власт , пръснете се . Тея 1000-2000 човека дет са им платили ПП да протестират , не са едно депутатско място на избори. И Герб и ДПС ще са на власт , коалиция. ПП 3-4 . Тва е . Бива бива да нямаш оценка на нещата ама чак такива неща
71
2
 
2
 
! Отговори
до 91 преди 1 година
Брат , земи млъкни. Арестуваха го , и кво стана ? Нищо. Земи прочети една книга , образовай се , много ти е ниско нивото. Можеш ли да четеш и пишеш? Като гледам гледа , май не
70
4
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Дори да има нови избори резултата ще е същия. Изобщо мафията ГЕРБ и ДПС да не си мислят, че ще управляват. ИТН са аут изцяло. Пак ПП ще прави правителство, така че не се пънете и само да се чудите как да харчите пари.
69
1
 
5
 
! Отговори
АМИ..ТО преди 1 година
Толкова много хора с говорни дефекти ,което е признак на *** ,на смесена кръв,и те са нагли и пробивни именно поради своето убожество,обаче управляват,играят си с нормални хора...Нацията е болна.Затова няма мир.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се връзвайте на провокации особено по интернет.Пуснали са ботове,които насаждат омраза.Заради крадливи политици няма смисъл да се караме.Те всички спрягат глагола "крада" рано или късно.Като ги видеим как крадат идват следващите и така.В случая при тези стана двойна инфлацията и изчезнаха милиарди.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси, доживях да се съглася с Алгафари! ДО къде ни докараха "харварските" кре*те*ни!
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕ ДОЙДОХА И ИЗЧАГЪРТАХА МОДЕЛА БОРИСОВ, ЗАЩОТО ГЕРБ СА ОБРАЛИ НАРОДА- ИНФЛАЦИЯ АПРИЛ 2021Г- 0.2%, МАЙ 2022Г 15.6%ХРАНИ С 40% по скъпи, ТОК 4 ПЪТИ ПО СКЪП- ДИЗЕЛ ВЕЧЕ 3.71ЛВ
65
1
 
6
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 година
НА ЛЪЖЦИ НЕ ВЯРВАМ ДОРИ КОГАТО КАЗВАТ ИСТИНАТА- А ТЕ НЕ СПРЯХА ДА ЛЪЖАТ
64
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Гнусни о. Трепки
63
2
 
3
 
! Отговори
Жоро П. преди 1 година
Довечера може и да има изкъртени павета, а са скъпи.
62
6
 
16
 
! Отговори
шиишишиш преди 1 година
правителството трябва да си ходи оставка
61
3
 
17
 
! Отговори
Брадвата преди 1 година
Тези снимки от гей-парада ли са?! Участниците са същите???
60
4
 
16
 
! Отговори
ПРОСТ-о Киро преди 1 година
София прайд продължава
59
5
 
7
 
! Отговори
Просто Киро преди 1 година
Аз си подкрепям кабинета. Кокорчо approved this message
58
4
 
8
 
! Отговори
Саша преди 1 година
ПКИРО,КОКОРЧО,КРАТУНИ,ДРУГИ В ПОДКРЕПА НА СЕБЕ СИ!СТРАШНО МАЛОУМИЕ!!
57
11
 
10
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
ГЕРБ оставиха хазната пълна когато сдадоха властта. Дойдоха ококорените и озъбените *** и опраскаха всичко! ОСТАВКА ЗА ПП! НОВИ ИЗБОРИ! ОСТАВКАААА!
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** се оказаха хора с много и тежки проблеми. Освен,че са нгали и лъжливи като хората със силен слъчев тен,не могат да броят виждат се поне 10 млн, страхливи съсредоточили са полиция на макс,нещо,което дори ББ не правил ,а човека видя много протести.
55
8
 
11
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
ОСТАВКА НА ПП!
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора изборът в момента е следния 1. да се подчиниш на действащите политици 2. Неохотно да се подчиниш под натиск 3 да не се подчиняваш и да се бориш , вкл пряк сблъсък бой . Няма да дадат властта без бой , та те десетилетия се хранят от фондации на сорос и америка за българия , само при мисълта че ще загубят пари изкарват агресивните ЛГБТ