Костадинов: "Възраждане" няма да допусне въвеждането на еврото в България

Според него страната ни ще бъде унищожена като финанси и икономика
6 ное 2022 18:37, Нели Христова
354
Костадинов: "Възраждане" няма да допусне въвеждането на еврото в България
Снимка: БГНЕС

Политическа партия "Възраждане" няма да допусне въвеждането на еврото в България. Подобна категорична заявка направи председателят на организацията Костадин Костадинов вчера в кулоарите на парламента.

За целта партията ще опита всеки един от трите конституционни подходи за свикване на референдум за въвеждането на еврото. По думите му, първият опит вече се е провалил, след като от "Възраждане" поканили всички парламентарно представени партии на разговори по темата. Единствените явили се обаче ГЕРБ и "Български възход" заявили, че няма да подкрепят подобна инициатива. Припомняме, че тази опция за свикване на референдум изисква минимум 48 депутатски подписа.

Вторият опит на партията ще ангажира президента Румен Радев, като Костадинов ще поиска от него да насрочи общонационално допитване. "Аз лично като отида на консултациите и ще се обърна към него с призив той да се възползва от конституционното си право", заяви той и добави, че ако и от него получат отказ, имат готовност за свикване на инициативен комитет. "Ще започнем събирането на подписи и сме си поставили за цел събирането на 500 000 подписа в рамките на 3 месеца", каза Костадинов.

По време на пресконференцията той припомни и за доклада на БНБ, който партията оповести наскоро и който все още не е публикуван от държавната институция. "Аз оставах изключително изненадан, че БНБ отричат, че са ни предоставили това, което са ни предоставили с това писмо. И затова сега искам да кажа, че ръководството на БНБ лъже, уплашено от собствените си 37 експерти, които са предоставили този вариант на доклада", заяви Костадинов, докато показва писмото от институцията. По думите му това бил нецензурираната версия на документа, която предстояло да бъде редактирана в друга посока.

"Истината е, че се прави всичко необходимо, за да се скрие факта, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако заличи своята собствена валута. Смърт за икономиката, смърт публичните финанси, смърт за частните финанси, смърт за спестяванията и доходите на хората. Целта е унищожаването на българските финанси и после на българската държавата.", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички глу Пен държи които не искат еврото да купуват рубли и бегом марш към Русия!
274
0
 
1
 
! Отговори
Саня преди 1 година
Със сигурност повечето ни пишман политици са интересуват само от банковите си сметки. Затова са продали доста отдавна душите си на дявола- от превръщането на държавата ни в територия до ликвидирането на лева. Търговците са в храма, еничарите в Парламента/с изключение на "Възраждане" /
273
1
 
3
 
! Отговори
Хегемон преди 1 година
Еврото**
272
2
 
8
 
! Отговори
Хегемон преди 1 година
В едно съм сигурен,че на нас въобще не ни трябват ,въвеждането на ? и Шенген,над 30 години собствените си проблеми в държавата не можем ,да решим ,а сега само това ни липсва!Бог да пази ,България!!!
271
2
 
2
 
! Отговори
В преди 1 година
Устата
270
11
 
11
 
! Отговори
Д-р ОхБооли преди 1 година
На тия възрожденци (Копейката, Цонев и другите) спестяванията са им в евро. Много добре знаят, че е неизбежно приемането на еврото и Шенген, ама тази им политика против еврото носи дивиденти. Ако си спомняте те бяха и против ваксините, но повече от половината бяха ваксинирани. Протестират и срещу гей парадите :), не ми се мисли, че половината са обратни. Хахахаха. Има къща за изплащане.
269
14
 
15
 
! Отговори
Смешник преди 1 година
Да на Еврото!Не на Рублата..
268
13
 
14
 
! Отговори
КОПЕЙКИН преди 1 година
Целта е унищожаването на българските финанси и после на българската държава....БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА СЕ РУШИ ОТ ДРОГАРЕТЕ КАТО КОПЕЙКИН
267
5
 
14
 
! Отговори
КОПЕЙКИН преди 1 година
НИКОЙ НЕ ГО ПИТА. РУСУФИЛИТЕ СЪЩО
266
9
 
19
 
! Отговори
Чудеса преди 1 година
Пълна гуша с копейки гъргори за независим лев.
265
7
 
10
 
! Отговори
КАКВО ИЗСКИМТЯ преди 1 година
КОСТАДИН ЗА ЗАТВОРЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА В ОКУПИРАНИТЕ ОТ РУСКИТЕ ФАШИСТИ ТЕРИТОРИИ
264
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Оооо копейкин заминаваш ли за раша най накрая....щот тук ще се наложи да оперираш с евро....както и правиш до момента
263
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даа..един ден тази територия ще е независима държава, но в нея няма да живеят българи.
262
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ако всички партии кажат "Не на еврото, излизаме от Нато и ЕС", Копейката на мига ще обърне плочата и ще се обяви за ЕС и НАТО и за въвеждане на еврото в България. Та цялата риторика на копейката е "въпреки". Той си е хванал нишата от избиратели. Знае че никога няма да влезе в властта, пък и няма такава цел. Ще си гледа паричките и ще си изкара така до старини. Електорат вярващ на конспирации бол.
261
8
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, Копейката бил прав?!? Той и Болен беше уж прав, ама сега къде е? Нема пари за ток :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
260
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само искам да спомена на всички групи българи, че България загива и то даже е очевидно! Еврото, освен да помогне на една шепа родоотстъпници да присвоят част от едни пари, няма да ви измъкне от бедността! Просто приключвате с всякакъв останал суверенитет и се сгромолясвате в следващата национална катастрофа! Поздрави от Острова
259
9
 
11
 
! Отговори
Справедлив преди 1 година
С левовете сме роби, а с чужда валута - безнадеждни роби. Спасението е в ликвидирането на МАФИОТСКО-ОЛИГАРХИЧНА система наречена " демокрация".
258
8
 
15
 
! Отговори
БС преди 1 година
Аз, и всички които познавам сме за евро. Колкото се може по-скоро. А и то по-трудно се краде от българските хайдуци.
257
12
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Само така нещем евро в България,и с нашите пари сме си добре.Откакто България съществува сме си с наши пари.Еврото да си го наврът.........Ние сме българи и ще живеем така.Браво господин Костадинов,евала.
256
8
 
23
 
! Отговори
ЗАВИРАЧА преди 1 година
Жалка копейката с поредна изцепка