ГЕРБ чака покана от БСП за среща, обмисля дали да отиде

СДС няма да подкрепи управление с мандата на левицата
58
ГЕРБ чака покана от БСП за среща, обмисля дали да отиде
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС ще обмислят възможността дали да участват в лидерска среща, ако БСП организира такава и ако отправи покана към лидерите на коалицията. Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като по-рано днес президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на "БСП за България".

Още по темата

"Имайте търпение да изчакаме Националния съвет на БСП да се събере и дали ще реши да покани на лидерска среща някой от лидерите на парламентарните групи, в това число и на ГЕРБ-СДС. Въпреки нашата идеологическа противопоставеност с БСП и с тяхната парламентарна група, ние трябва да уважим усилията на всяка парламентарна група, на която ѝ е връчен мандат и от която се очаква да го реализира", каза Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на БСП, Атанасова заяви, че позицията на ГЕРБ е уточнена многократно с проведен конгрес, но "това не означава, че ако Националният съвет на БСП даде мандат на госпожа Нинова да проведе лидерска среща и покани лидерите на партиите от нашата коалиция, ние няма да обмислим тази покана".

"Бих казала една арабска поговорка, с която и госпожа Корнелия Нинова си е позволила да даде анонс, че когато дойдат трудни времена, решението е в търпението", каза Атанасова.

Тя отбеляза, че от първия ден на сформиране на това Народно събрание от ГЕРБ-СДС обясняват за необходимост от
лидерска среща, както и да се изготви управленска програма или документ по национални приоритети, под който да стоят подписите на лидерите на парламентарните партии, които биха подкрепили правителство.

"Винаги има нужда от разговори, когато касаят бъдещето на държавата ни. Липсата на политически диалог не трябва да бъде толерирано", каза още Атанасова.

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че диалог в парламента трябва да има.

"Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие. Но не очаквайте от СДС да подкрепи БСП - това няма как да се случи. Скептичен съм към осъществяване на третия мандат", каза Христов.

Според Десислава Атанасова връчването на третия мандат на БСП е желание да не се състави правителство.

"На третия мандат трябва да му се даде шанс. Ако не се намери мнозинство, което да подкрепи правителството на госпожа Нинова, прогнозата ми е, че изборите ще бъдат в края на март или в началото на април тази година", заяви  Атанасова./Мартин Пенев, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС са в изолация и биха подкрепили всеки, само и само да се измъкнат от изолацията.
44
2
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ГЕРБ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ДЪБЪ И ПЪПЪ МНОГО МНОГО МАЛКО ПРОЦЕНТИ МАШИНИТЕ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПОМАГАТ БКП МАЛКО ПРОЦЕНТИ ДПС СИ ИМАТ СИГУРЕН ЕЛЕКТОРАТ ВЪЗРАЖДАНЕ СА НОВАТА АТАКА ВИКАТ КРЯКАТ А ДЕПУТАТИ ИМ БОГАТЕЯТ БЕЗ ДА РАБОТЯТ ИСТИНСКИ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сте загорели, можем да ви помогнем с мазило от свинска мас.
42
2
 
0
 
! Отговори
Я преди 1 година
Днес си в Русе,ща додиш ли довечера у Дулово ,че сме загорели,да на облекчиш.
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му дреме какво били решили Герб-Сдс-Дпс
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гроб , ДПС , БСП и *** са една и съща партия с различни имена - факт ! Мислете и гласувайте българи !
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
овчаров археолога той е по скоро туристически агент културен туризъм
38
0
 
5
 
! Отговори
оракул преди 1 година
Повече от ясно е, че на народонаселението на таза страна му трябват още 45 години- за да стгигне до извода- докато не се отстрани и последния мафиот/ разбирате за коя партия става дума/, страната ще тъпче на едно място, няма да има каквото и да е било единение, те ще продължават да крадат/ както го и правят вм момента/.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Археолози гледат преди колко хиляди години имало канализация
36
4
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Дуловската май е объркала срещата с БСП с призива на Ердоган всички герберокадъни да се наредят в харема му за да обслужат правоверните. Така е Дуловска, когато султана те призове няма дали искаш или не, все си поза партер, виж за БСП там вече може и да имаш право на глас стига баш баш кадъната на герберите да не и нареди нещо друго султан Ердоган. Даже баш баш кадъната ви няма право на лично мнение.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По кой въпрос некой екологичен за дръвчетата и цветята природата
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без ГЕРБ едва ли ще стане правителство.Те си имат добри специалисти.Нека дадат един ,за да не стане като с предното правителство да падне от некадърност.Старите и опитните трябва да учат другите иначе държавата си заминава.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Награда за тъпизъм
32
5
 
5
 
! Отговори
В централата на ГЕРБ преди 1 година
*звъни се* Севда(С): "Ебa ли му мaйката.. Къв е тоа ся?!" * след 2 часа, Севда отвара чакалнята * С: "Къв си ти бе?! Кво искаш?!" Посетител(П): "Аа.. аз.. такова.. Бойко.." С: "Ъ-Ъ! А! Аз... Кво заекваш бе?! Кво искаш, казвай?!" П: "Бойко ме праща. Ритах мач с него и ми каза да дойда, да ставам депутат" С: "Ааа.. ми що не казваш по-рано бе?! Айде идвай!" *влизат* *отваря тифтера* С:"Казвай ся, как се казваш" П:"Делян Добрев" С:"Взимай учебника на КГБ и отивай да го изядеш с кориците!Айде чупка!"
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами вие сте се от едно котило! Защо да не отидете?
30
4
 
4
 
! Отговори
за една част е така преди 1 година
До Анонименама 650 000 миряни за греб на миналите избори означава че бая са все още дето вярват на нещо си което се оказва не нищо а още по голям зян
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички БЕЗ ГЕРБ да сядат и да се разберат за кабинет до местните избори!!!
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб е банда, не партия
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силно се надявам да не Ви поканят! Няма какво да мислите, взеха Ви властта и няма да ви я върнат. Затвор за герберастите
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бонго Бонго, Че президента Радев е близък и до НДСВ