Руските медии за Тръмп, за връзките Москва–Вашингтон

Коментират и обвиненията за руска намеса в предизборната кампания
Обновена: 9 яну 2017 15:17 | 9 яну 2017 15:07,
34
Руските медии за Тръмп, за връзките Москва–Вашингтон
Снимка: БТА

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп не си губеше времето през новогодишните празници. Използвайки възможностите на социалните мрежи, републиканецът общуваше с привърженици, даваше отпор на критиците, изобличаваше двойните стандарти на американските медии и естествено не се откъсваше от пулса на международните събития, отбелязва "Росийская газета".

Най-често обаче Тръмп коментираше по празниците хакерските атаки в САЩ и дейността на американските тайни служби по случая, посочва "Росийская газета" във връзка с публикувания доклад на американските разузнавателни служби за руска намеса в щатската предизборна кампания. Бъдещият президент на САЩ още веднъж маркира визията си как трябва да се градят отношенията между Вашингтон и Москва, добавя руският официоз и цитира Тръмп: "Добрите отношения с Русия са добро дело, а не лошо".

"Едностранчивото, неподкрепено с факти отразяване на историята с хакерските атаки породи у Тръмп много въпроси, които той огласи открито на своята страница в мрежата", допълва руското издание.

Три разузнавания в САЩ - ЦРУ, ФБР и Агенцията за национална сигурност (АНС), се опитаха да убедят двамата президенти на Америка - сегашния и избрания, че Русия, онази същата "страна-бензиностанция", за каквато я смята Обама, е успяла да повлияе на изборите в САЩ, пише "Московский комсомолец".

ЦРУ и ФБР са "твърдо убедени", че Путин лично е наредил кампанията за намеса в президентските избори, за да подрони "общественото доверие към демократичния процес в САЩ". Третото разузнаване - АНС, говори за "умерена убеденост" в това. Но ЦРУ и ФБР използват "агентурни данни", които едва ли може да станат доказателства. Уикилийкс вече нарече доклада базиран върху "гледане на телевизия и четене на Туитър", се казва в статията.

Фактически доказателства би могла да представи само АНС, която се занимава с техническия анализ на данните. Но точно тя не е "твърдо", а само "умерено" убедена във вината на Кремъл. Не, в АНС не са се промъкнали руски агенти, просто доказателствата й са лесно проверими за разлика от дрънканиците на другите тайни служби, обяснява "Московский комсомолец".

"Ведомости" цитира руския политолог Алексей Малашенко, който смята за прекомерни надеждите на Москва за затопляне на двустранните отношения след идването на нов президент в САЩ. Предизборната риторика и кадровата политика са твърде различни неща, изтъква експертът.

"Във Вашингтон има сили, които биха желали да ограничат приятелската нагласа на Тръмп към Русия. Но политическите последици от доклада (на разузнаванията за руски кибератаки по изборите в САЩ) не бива да се надценяват - атмосферата в отношенията ще се промени, но те нито ще се затоплят, нито ще захладнеят", пише всекидневникът.

А според електронния в. Republic (бившия "Слон"), цитиран от Би Би Си, от намеса на Русия в изборните процеси се страхуват вече Германия и Франция, където тази година предстоят важни народни волеизявления.

Подготовката за смяна на властта в Белия дом, която ще приключи на 20 януари с встъпването в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп, окончателно разцепи политиците в САЩ по въпроса за отношенията с Русия, пише "Комерсант".

В лагера на настояващите за по-строг курс, които наред със сегашната администрация на Барак Обама обвиняват Русия, че се меси във вътрешните работи на САЩ, влязоха мнозина конгресмени - и демократи, и републиканци, както и ръководствата на тайните служби.

В другия лагер, който демонстрира решимост да нормализира отношенията с Русия, се озоваха самият Тръмп, неговият екип и група конгресмени републиканци, отказали се да критикуват Кремъл.

За пръв път в историята на САЩ отношението към "руския въпрос" става критерий за американски патриотизъм, подчертава изданието.

"Изострящата се борба за новия руски дневен ред на Белия дом може да накара Доналд Тръмп най-малкото да коригира леко днешните си обещания да нормализира отношенията с Русия", прогнозира "Комерсант".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Лек коментар преди 7 години
Аз от всичките изказвания на Обама разбрах, че въпреки милиардите долари изсипани в национална сигурност два пъпчиви руснака успяха да ги направят за смяхл Разбрах че войните дето ги правят така са ги отслабили, че всеки тийн хакер може да им бъгне изборната система, разбрах и че се търси оправдание за недоволството сред американците и най-вече да не се връщат едни пари взети на заем за предизборни кампании. Ако Русия е хакнала САЩ, то това е тотално падение за САЩ. Наистина ли го признавате?!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност Обама забрави да спомене, че руските хакери са хакнали и Вселената. За доказателство е фактът, че слънцето изгрява от изток, а не от запад, по точно от белия дом. За това безобразно хакерство предлагам да се наложат санкции на санкциите и дано руските хакери да си вземат поука, че слънцето пак да изгрява директно от Белия дом.
17
12
 
5
 
! Отговори
гъливер преди 7 години
чичко Доналд обичал да си играе с джуджета
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както Рейгън разклати СССР,така Путин ,ще изклати САЩ
15
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Намеса на Путин е удобно,но и същевременно позорно оправдание за некадърния екип на демократите!Защо тия лансираха изперкалата бабичка,след като всички проучвания сочеха,че Б.Сандърс би отвял категорично Тръмп!?Май лобито на скъпоплатените речи се е намесило...Иначе се оказва,че Тръмп си е опекъл работата още юни месец,когато се е срещнал с еврейското лоби* и те са го одобрили!Още тогава Хилъри К. е била обречена....*Куриозното е,че С.о.р.о.с е играл самосиндикално срещу Тръмп!
14
15
 
5
 
! Отговори
РазПутин преди 7 години
Нещо губите нерви и контрол. Осъзнайте се! Западът е милостив и демократичен за разлика от империята на злото. Той ще ви прости малоУмието.
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пфу, а така се надявах Доналд да си признае, че джуджето му е помогнало, но високомерието и страха за репутацията не го позволяват. Разбира се, че няма да си признае, нито да оповестят доказателствата.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забъркаха кашата по целия свят сега кандисаха тоя и той ще тръгне да оправя света . Както винаги ще се месят навсякъде с типичната си роля на ''доброто ченге'' докато Путин не ги шамароса зад врата да си седнат на задниците. Тоя филм вече сме го гледали.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рускиняВ Русия, дори и по времето на най-противните си диктатори е имало умни хора, така че за мен въобще не е загадка как са успели хакерите. Въпросът е ти "рускиня" от кои си? Зощото както има умни, така има и обратното на умни и такива които пият шампоани и такива, които се продават за жълти копейки.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно но тази кибер дрънканица я има само в Руските Медий в САЩ по4ти не се говори за нея
9
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ и Русия ръка за ръка как си го представяте ? Може би САЩ са решили да купуват руска газ след ато СА вече не им играе по свирката, но за да си подобрят пазара изтипосаха тоя плазмоид и той естествено ще премахнне санкциите добре са го намислили. А ЕС ще остане с пръст в ...
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега и меркелица се застрахова, че руските хакери, ще и прецакат победата на изборите. Не си спомням, плевнелиев обвини ли руснаците за загубата на Цачева? Голям пропуск, сега е модно да се сипят такива клевети.
7
8
 
20
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До РазПутин . "Пияните ни глави държат 50% ядрен потенциял". Ами като сме ***, пияници, как , обясните ме съумахме да пробием киберсигурност на великия САЩ - къде са били ЦРУ, ФБР, Капитан Америка, Човека Паяк, Рамбо и Шварцнегер? Ви май още не са върнали душевното си равновесие?
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че има намеса от руска страна, въпреки че Путин твърдо помагаше на Обама да остане на власт за да довърши краваристан. Hекадърника Обама и с подкрепата от руска страна се провали. Некачествен кенийски матрял.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РазПутинНяма съмнение? Това във Фейса ли го пише? Къде са доказателствата? Няма. Както няма никакви доказателства и за други обвинения по адрес на Русия. Стига истерична пропаганда. Поспрете се. А за Крим никой не се оправдава, хората си строят моста, доставят газ и ток...просто работят.
4
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откога чакам Тръмп да встъпи в длъжност...Тогава всички ще разберат, че мачкането на руската кочиина ще продължи с пълна сила. Който и да е бил президент на най-великата страна в света САЩ, гавраата с азиатските пияндурниици винаги е била налице.
3
26
 
10
 
! Отговори
РазПутин преди 7 години
Една без мислена статия. Няма съмнение в намесата на Русия. Кой коментира? Виновния. Оправдават се, както се оправдават и в анексирането на Крим. И това е без мислено. Искат да ни убедят, че са миротворците на света. Глупости. Желаят да мислим за тяхната справедливост. Невъзможно. Пияните им глави държат 50% от световния ядрен потенциал. Ужас!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цирлус медийникус и децата от децката знаят че със гласуване нищо не се избира
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аха