Легендарният Брайън Мей идва за първи път у нас

Китаристът на Queen с концерт на 16 март 2016 г.
8
Легендарният Брайън Мей идва за първи път у нас
Снимка: СМЕ

Феновете на легендарните Queen ги очаква една магична вечер с хитовете на групата. Те ще видят за първи път на родна сцена китаристът Брайън Мей, автор на класики като "We Will Rock You", "Under Pressure", "Who Wants To Live Forever" и "The Show Must Go On".  

Концертът е на 16 март, сряда, в зала 1 на НДК, а началото на спектакъла е от 20:00 часа, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

Заедно с Браън Мей на сцената ще бъде кери Елис, покорила Бродуей и Уест Енд. Двамата са музикален тандем, чийто съвместни проекти превземат сърцата на милиони фенове. Концертите им винаги се превръщат в събитие, а за голяма наша радост новото им съвместно турне "One Voice" ще премине и през България.

Мей е сред основателите на Queen, с която има успешни изяви повече от две десетилетия. Легендарната британска четворка има над 300 млн. продажби на албуми и сингли, част са от Залата на славата на рокендрола. Китаристът е автор на голяма част от хитовете им, за които е отличен с не една и две престижни награди. През 90-те години на миналия век издава два успешни соло албума.

Кери Елис е английска актриса и певица, известна с ролите си в музикалния театър. Родена и израснала в Съфолк, Елис започва изявите си на сцена още от дете, преди да се присъедини към Laine Theatre Arts на 16-годишна възраст. Певицата прави дебюта си на голяма сцена през 2001 г. с мюзикъла "Моята прекрасна лейди" в ролята на Илайза Дулитъл. Тя впечатлява музикалните специалисти с поредица от запомнящи се роли в популярни мюзикъли като "Клетниците", "Оливър!", "Мис Сайгон", "Шах", "Война на световете", "Котките" и RENT. 

Срещата на Брайън Мей и Кери Елис е по време на прослушванията за дебюта на мюзикъла We Will Rock You в Лондон. Впечатлен от таланта на Елис, Мей я избира за ролята на Мийт и впоследствие продуцира нейния дебютен албум “Anthems” през 2010 г. Албумът е последван от поредица интимни и акустични концерти на свещи по целия свят.

На 16 март 2016 г. ще имаме уникалния шанс да видим Мей и Елис у нас. Двамата ще ни зарадват с нови версии на популярни хитове на Queen, Beatles, Kansas, както и техни любими класики, включително и общата им песен "One Voice".

Концертът ще бъде част от програмата на юбилейния 20-ти "София Филм Фест".

Билетите ще бъдат на цени от 50 до 120 лева, а продажбата им тръгва от 8 октомври в партньорската мрежа на Тикетпро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ндкБрайън Мей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Freddie преди 8 години
До МишоТи жаба да беше, нямаше да си толкова ***! :)
5
0
 
1
 
! Отговори
Freddie преди 8 години
До TulskiБивш?!?!? Нама начин...А ти какво си видял от Куин, че си недоволен от шанса да видиш Браян?
4
5
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Жаба да бях видял нямаше да ми стане толкова гадно!
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като удъртеят всички идват насам. Западни пенсионери си купуват селски къщи, западни дръти звезди, вече забравени в родините им, се правят пак на звезди в бг. Старите западни коли идват в бг. Абе, с право сме си клекалото на Европа.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Brian May e unikat - i kato chovek(mejdu drugoto e profesor po astronomija) i kato muzikant.
1
2
 
9
 
! Отговори
111 преди 8 години
Страхотна новинааааааа, там смееее :)