Джо Сатриани – безкомпромисен, дори когато свири със зъби

Концертът в София е като завръщане у дома, казва китаристът
0
Джо Сатриани – безкомпромисен, дори когато свири със зъби
Снимка: Reuters, архив

Делят ни дни от концерта на рок легендата Джо Сатриани в София, с който Z-Rock ще отпразнува 9-ия си рожден ден. "Професор Сач" в момента има дати в Италия, а в София ще пристигне след шоуто си в Будапеща. Изявата у нас на 11 октомври, организирана от Loud Concerts, е част от The Shockwave Tour.

Сатриани сподели за своето алтер его на сцената, което го провокира да използва екстремни сценични ефекти като свиренето със зъби, за да забавлява публиката. Това е провокирало и създаването на хумористичния образ Shockwave Supernova, около който е изграден новия му албум, сподели той пред радио Z-Rock.

Той очаква с нетърпение концерта в София, защото това ще бъде като завръщане у дома, заради сърдечната българска публика.

Преди него на сцената в София ще забие многообещаващият китарист Дан Патлански, чиито последен албум от края на миналата година “Dear Silence Thieves” бе обявен за номер 1 Блус Рок албум в света от престижното издание Blues Rock Review, САЩ. През февруари 2014 година Дан откри шоуто на Брус Спрингстийн в Йоханесбург пред 64 000 публика.

Билетите за концерта на Джо Сатриани са в продажба в мрежата на Еventim на цени от 55 лева до 115 лева, в зависимост от местоположението в залата.

В зала 1 на НДК няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети. Забранено е също така внасянето на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видео камери и други професионални записващи устройства.

Всички фенове под 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация, съобщиха организаторите от Loud Concerts. Деца до 7-годишна възраст ще влизат на концерта безплатно - с придружител, попълнена декларация и без право на седящо място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Джо Сатриани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари