Рок фест срещу чалга/агро рап стагнацията

Urban Waves ще се проведе на 25 октомври
5
Рок фест срещу чалга/агро рап стагнацията
Снимка: PR

На 25 октомври столичния клуб Mixtape 5 ще бъде домакин на фестивала Urban Waves, организиран от музиканти и насочен към любителите на модерния рок.

"Когато Флорен Макай от Wank for Peace се свърза с мен относно предстоящата им визита в София, ми хрумна, че това е хубава възможност да направим фест, който да обхване многото нюанси на рока, и да представим авторска музика с послание и заряд, контрапункт на чалга/агро рап стагнацията, която все още комфортно си съществува. Надявам се да стане яко парти и хората, които дойдат, да си тръгнат с усмивка", заяви Николай Аламанов, главен организатор на фестивала и фронтмен на Lucky Number Nick.

Публиката ще види на клубната сцена родните банди Brond и Lucky Number Nick, както и французите от Totorro, и разбира се - Wank for Peace.

Brond пуснаха дебютния си албум този месец. Ню Йоркският лейбъл Magnetic Eye Records привлече групата още преди тавата да е готова, а четирите парчета бяха мастерирани в лосанджелиското студио Maor Appelbaum Mastering, работило по последния албум на Faith No More.

На 25 октомври сърф-рок бунтарите от Lucky Number Nick пък ще представят предпремиерно втория си авторски албум. Бандата ще изсвири и някои стари парчета.

София е една от цели 40 спирки от турнето на амбиент рок инструменталистите от Totorro и мелодичните хардкор пънкари от Wank for Peace. Двете френски банди са събрали много последователи в социалните мрежи, благодарение на непрестанните си турнета в Европа, Азия и Северна Америка. Пред родна публика ще свирят за първи път, а за Wank for Peace ще е и последен, тъй като това е прощалното турне на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
4
 
! Отговори
hhh преди 8 години
То понеже рока не е е по-малко упадъчна музика от чалгата и рапа. Всички знаем какво става на рок концертите, както у нас, така и на всякъде по света. Не случайно е "секс, НАРКОТИЦИ и рок енд рол". А след това пълна ***. Не защитавам рапа, ненавиждам чалгата и чалгарството, но да се опитваш да изпъкнеш на гърба на най-вървежните музикални стилове в момента е недостойно и дори жалко.
1
2
 
13
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
От вонящото блато на музикалното статукво у нас, денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некадърно обработен фолклор с малки изключения. Интонационната среда в България, в момента не е Българската. Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, проф. Кауфман. Този могъщ извор за БЪЛГАРСКА МУЗИКА, българският фолклор, целенасочено се отравя и затлачва . Красиви и богати сме, невероятно богати сме с Българския фолклор и няма защо да се правим на скромни от деликатност да не се засегнат другите нации.