Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака

Тя била насочена към администрации и инфраструктури
Обновена: 17 апр 2018 08:27 | 17 апр 2018 08:11, Александър Попов
142
Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака
Снимка: Reuters, архив

САЩ и Великобритания издадоха съвместна тревога за "злонамерена кибератака" от страна на руската държава, насочена срещу администрации и инфраструктури, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Мишените на тази злонамерена кибератака са основно правителства и организации от частния сектор, инфраструктурни доставчици от ключово важно значение и доставчици на интернет", се казва в съвместно съобщение на британския Национален център за киберсигурност и на ФБР и министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

В съобщението се отправя предупреждение както до доставчиците на интернет, така и до потребителите. В него се цитират организации, извършващи изследвания в областта на киберсигурността, както и други правителства, в подкрепа на информациите за кибератаката. Но в съобщението не се предоставят детайли за датата и мащабите на тези злонамерени действия.

Според Лондон и Вашингтон подкрепяни от руското правителство хакери са заразили рутери по света в хода на кампанията, насочена срещу правителствени агенции, компании и важни инфраструктурни оператори.

Британски правителствен говорител каза, че това е още един пример, че Русия не спазва международните стандарти и глобалния ред - този път посредством кампания за кибершпионаж и агресия, която се опитва да наруши работата на правителства и да дестабилизира компании.

"Приписването на тази злонамерена активност праща ясен сигнал на Русия - знаем какво правите и няма да успеете", заяви британският правителствен говорител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: САЩРусиякибератака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
УЖАС преди 5 години
ПУСНАЛИ СА ПО ИНТЕРНЕТО ГАЗ ДУРАЧОК,ТЕЗИ ЛОШИ РУСНАЦИ...НЕЗАБАВНИ САНКЦИИ ОТ ООНЕНО И ЕСЕТО.....
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До азЕ, ще има още един ***, надхвърлил го стократно - този който предлага такъв "тест". Абе с конктурс за тАпотия ли ви набират поръчителите?
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80Глупеандъре, кой изключва сам себе си?!
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"... правителства и организации от частния сектор..." Я, величаещата се Британия, имала "правителства" и за частния сектор?! Ясно, затова правителството на лудата бабичка лъже толкова много. А какво отношение имат САЩ към кибератаките във величаещата се Британия. Нещо много силно крадецът вика крадеца. Патологични лъжци. Досега не се бяха излагали толкова силно и показно.
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АНГЛОСАКСИТЕ СЪВСЕМ ИЗПЕРКАХА. ИЗГЛЕЖДАТ ВСЕ ПО-СМЕШНИ.
105
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Дрън дрън .Кой ми *** в гащите.Лажи лажи и пак лажи.Новичок не мина и сега това измислиха.Царе са на конспирациите.Ама кой ще им по вярва.
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори така да е .....................САЩ и Англия си го просят сами!!!!
103
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко 106САЩ ползват финансовите инструменти за да "ПРЕПЯТСТВАТ създаваНЕТО технологии, за да подобрят производителността, стандарта и качеството на живот НА РАЗВИВАЩИТЕ СЕ СТРАНИ""използват постиженията на НАУКАТА за деструктивни цели, за да създават хаос, безредие и да рушат това което другите са създали, като зловредни вируси, които унищожават клетките на гостоприемника за да могат да подчинят засегнатия организъм"
102
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия извънземни правят кибер атаки и след това набеждават Русия. Това на нищо не прилича. Накрая Путин ще се ядоса ще им изпрати Кинжалите и крилатите ракети с ядрени двигатели и ще им изпепели планетата .
101
1
 
10
 
! Отговори
До 108 преди 6 години
Диагнозата е "хем голям, хем на**сран"!
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова мощни демократични държави, а не могат да се опазят! Пак ли Путин им напълни памперса? Май всеки ден взе да се повтаря изпускането!
99
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам, но като чета коментарите по интернет, не само тук, ми се струва че международният авторитет на британци и американци се срутва всеки изминат ден. Колкото повече лаятсрещу Русия, толкова повече нормалните хора почват да ги ненавиждат.
98
13
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Нормалните държави в цивилизованите общества създават технологии, за да подобрят производителността, стандарта и качеството си на живот, а тези от Мордор, използват постиженията на другите за деструктивни цели, за да създават хаос, безредие и да рушат това което другите са създали, като зловредни вируси, които унищожават клетките на гостоприемника за да могат да подчинят засегнатия организъм и да сринат защитните му сили ... !!!
97
4
 
26
 
! Отговори
Боби преди 6 години
"Приписването на тази злонамерена активност праща ясен сигнал на Русия - знаем какво правите и няма да успеете", заяви британският правителствен говорител.Ами както се казва няма какво повече да говорим - САЩ и ВБ ПРИПИСАХА ПОРЕДНИЯ ГРЯХ НА ГРЕШНИЯ ЗЛОНАМЕРЕН ДЯВОЛУФФ ДА БЯХА ИЗМИСЛИЛИ НЕЩО ПО-ОРИГИНАЛНО...
96
6
 
6
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Американският" УОКИ-ТОКИ-ЛИЙКС " и британският "ТОКИ-УОКИ - ЛЕЙКС" ЗАЯВЯВАТ , ЧЕ РУСИЯ НЕ СПАЗВА УСТАНОВЕНИЯ ОТ ТЯХ " СВЕТОВЕН КИБЕР РЕД -С ПАРОЛА "РИБА МЕЧ" !!! САМО ЕВРЕИТЕ ИМАТ ПРАВА НАД "СВЕТОВНИЯ ИНТЕРТЕРМИНАТОР" ! "ФЕЙСБУК -ФЕЙСБУК ...В РУСКАТАА.. БАНЯЯ"!!!
95
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо престанах да им вЕрвам на тия ...
94
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тея кравави не спреха да лъжат ..добронамерана е била атаката и то от Китай
93
1
 
30
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 6 години
Доналд Тупето и Тереза *** вече не знаят какво правят в жалките си опити да замажат собствената си некомпетентност... от време на време Макарон и Анхелита Ханъм им се връзват... за щастие IQ на повечето от световните лидери надхвърля това на тези недоразумения...дори и севернокрейската прическа е по- адекватен... човек вече не знае дали се смее или да плаче
92
2
 
32
 
! Отговори
Много лъжа преди 6 години
Защо четейки коментарите никой не вярва, че то ва се е случило и че Русия има нещо общо.На някой му плащат солидно всеки ден да съчинява лъжи, ама все по скоро ще спрат да му вярват и даже истина да каже, ще звучи пак като лъжа!!!
91
0
 
22
 
! Отговори
аха преди 6 години
И на Путин обувките му скърцат...злонамерено