След 3 часа разговори: Шолц и Путин не пропуснаха нито една тема

Тонът на срещата бил делови
15 фев 2022 21:42, Нели Христова
35
След 3 часа разговори: Шолц и Путин не пропуснаха нито една тема
Снимка: БГНЕС

Разговорите с канцлера на Германия Олаф Шолц преминаха в делова атмосфера, заяви по време на съвместната пресконференция руският президент Владимир Путин.

Според него, Шолц е настроен да продължи да развива взаимноизгодното и прагматично сътрудничество между Германия и Русия. Руският президент подчерта, че страната му осигурява повече от две трети от потребностите на Германия от нефт и газ.

"Северен поток-2" не е политически проект, а има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа. Русия има готовност да продължи и след 2024 г. да доставя газ в Европа през Украйна, ако има търсене, каза той.

На свой ред германският канцлер Олаф Шолц оцени, че по време на разговорите между двамата лидери не е била пропусната нито една тема.

Той оцени съобщението за изтегляне на руските войски от границата с Украйна като "добър знак".

По-нататъшна ескалация ще доведе до сериозни политически и икономически последици и смятам, че всички са наясно с това, заяви канцлерът.

Олаф Шолц пристигна днес на посещение в Москва, за да проведе разговори във връзка с деескалацията на ситуацията около Украйна.

Разговорите между двамата политици продължиха повече от 3 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 2 години
Господи чета коментарите и звъня на шефа, слез си прибери вересиите.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 sdКакъв ум само ! Какви велики евроатлантически размишления на болен наркозависим мозак !Боже, слез и си прибери евроатлантическите вересии от нашата родина
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 - А теб този късичък коментар те изтрелва директно в елита на Т..па..те , и да се чуди човек да те съжалява ли или да ти се смее !
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на нито една лъжа , че Русия търси конфликт , както с Америка , НАТО или който и да било ! Просто всички ще се вразумят , ще се укротят и ще разберат , че Европа няма бъдеще без добри отношения с Русия , Америка също трябва да промени отношението си към останалия свят и да престане да ги третира като индианци , и всеки си играе впясъчника тихо и кротко , никой няма да плаче че са му взели играчката !
17
7
 
2
 
! Отговори
piontkovsky преди 2 години
Крадлив и посредствен, бездарен, нахален и страхлив, руският политически елит, не може да разбере, че никой не се нуждае той да му бъде учител и център на вселената. И не защото американците са гадове. А защото Путинският деспотизъм не може да бъде привлекателен за никого нито за милионите украинци, които жадуват да се отърват от собствените си бандити на власт, нито за диктаторите от Централна Азия, които нямат нужда от някакъв си кръстник над тях от Кремъл.
16
4
 
2
 
! Отговори
sd преди 2 години
никакво нападение няма да има. др. ПУ не получи интифата за нападение от др. СИ. Не се състоя тандема ПУ-СИ. Украина е много важна за Китай- снабдява Китай с жито и двигатели за китайски изтребители (които са копирани от руските). Китайското посолство в Киев не се евакуира, защото знае че всичко е блъф. Но този спектакъл разгневи колективния запад и на др. ПУ няма да му се размине току-така.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"тези 10% от Русия ще ги спрем,а внос ще има от САЩ,Катар и други." -- няма да ги спрем а ще ги увеличим. От сащ -- 0% защото това е терористична държава.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 Я,как знаеш как се заработва за ,,Алфа Ромео"
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олаф Шолц си е путинофил и направо изби рибата с военната помощ за Украина.1500 остарели каски от ВСВ вместо за скрап ще подсилят украинската армия!И това, ако не е гавра?
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 Анонимен Джудже си го мери със Запада? Смех! Физическо джудже президент и икономическо джудже Русия. Единствено разчитат на страха на цивилизования свят от война. Което ги квалифицира като терорист с бомба около кръста. Талибани, един вид. . . . . Да ама Русия от три години е най големия производител на зърно, което доскоро внасяха, а сега изнасят! Същото и с пилешко месо! Бил ли си в магазин в арабския свят за да видиш колко хранителни стоки има от Русия имайки в предвид, че български
11
6
 
15
 
! Отговори
Европа преди 2 години
Достойно поведение на Путин.Русия успя да устои на американските напъни за разделяне и парчетосване на Европа.
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джудже си го мери със Запада? Смех! Физическо джудже президент и икономическо джудже Русия. Единствено разчитат на страха на цивилизования свят от война. Което ги квалифицира като терорист с бомба около кръста. Талибани, един вид.
9
23
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Германия ще бъде по-твърда с руския агресор. А колкото за енергийни източници,ние от Европейския Съюз имаме 24% енергия от ВЕИ източници. От останалите източници,вносът от Русия е под 10%(нефт,газ,ядрено гориво). При по-силен внос на нефт и газ,съвсем скоро тези 10% от Русия ще ги спрем,а внос ще има от САЩ,Катар и други.
8
5
 
20
 
! Отговори
Един по един преди 2 години
ВСИЧКИ не англоговорящи ЕС ЕС ци ще минат да отдадат почит на новия повелител на света! Англоговорящите по каналния ред се излагат и служат за присмех!
7
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин си играе с тръбите и кранчетата, но един ден този газ ще го удари по ниския врат! Дребен му е кокалът, да се мери със Запада!
6
2
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Канцлера да внимава деменцията да не му дърпа ушите и да наложина Германия санкции ! Войната е жизнено важна за САЩ !
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туриха и квадратната глава на овалната маса? Мухахахахаха...
4
2
 
22
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Вчера една депутатка от бундестага с турски произход, направи на мад и маскара краваристанците... Каза им в очите, защо искат да спрат северен поток 2...вместо германия да купува газа по 200 долара, краварите искат да го спрат и да им продават пак руски газ ам за 1000 долара...)))
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак на голямата дистанционна маса.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театър.