САЩ: Русия разположила още до 7000 военни на границата с Украйна

Лъжа било, че руснаците изтеглят войници от границата
17 фев 2022 08:35, Елка Василева
99
САЩ: Русия разположила още до 7000 военни на границата с Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 допълнителни военни, някои от които са пристигнали вчера, каза високопоставен представител на Белия дом, цитиран от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това изявление е дошло, след като Москва обяви, че е започнала частично изтегляне на своите сили от района.

Още по темата

В сряда "руснаците съобщиха, че изтеглят войници от границата с Украйна. . . Сега знаем, че това е лъжа. В действителност вече потвърдихме, че през последните дни Русия е увеличила своето присъствие по протежение на границата с Украйна с до 7000 военни, някои от които са пристигнали" в сряда, заяви източникът от американското президентство, пожелал анонимност.

"Русия казва, че иска да намери дипломатическо решение, но нейните действия сочат обратното. Надяваме се тя да смени посоката, преди да е започнала катастрофална и разрушителна война", изтъкна представителят на Белия дом.

Той предупреди, че Москва "във всеки един момент" може да извърши операция, която да й послужи като претекст за инвазия в Украйна.

Възможно е този претекст да бъде под различни форми като провокация в Донбас или фалшиво навлизане на украински сили на руска територия, предположи анонимният източник.

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността в края на тази седмица и ще има редица срещи в кулоарите на форума, съобщи представителят на Белия дом. В петък Харис ще проведе разговори с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с лидерите на балтийските страни, а на следващия ден - с украинския президент Володимир Зеленски и с германския канцлер Олаф Шолц.

"Това ще е реална възможност да подчертаем нашия ангажимент за суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза представителят на американското президентство.
/БТА/
    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
До Анонимен 64 - хахахахах, смeшко, Русия нямала икономика, това е вицът на годината !!! Същата Русия дето храни и/или топли половината свят, нали за нея говорим? Я ти ми кажи какво "произвежда" Калифорния? - Наркомани? Холивудски сапунки? ти изобщо нямаш никакво понятие как се изчислява БВП и оттам: какво означава !!! Наистина - няма по тпо същество от русофоба !!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как разбираме от кога са снинките и в каква посока се движи колоната? Като гледам сенките: или на север, или на изток. Дали е към Украйна??
61
1
 
1
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
Е единствената държава в света, чиито поданици плащат лихва на частен банков картел за да имат валута.
60
0
 
1
 
! Отговори
Нещо преди 2 години
За " Durham Report"?Ясно е, че ще има екшън "en culo" в Мюнхен.
59
1
 
2
 
! Отговори
Гроб за империализма преди 2 години
До Боби Бобка, а стойността на $ кой и какво го определя, наясно ли си?
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изказването е от анонимен източник(служител)на Бялата Къща.И пак,тъщата ,свата,шурея или балдъзата са виновни.САЩ чисти ,като непорочно зачатие.Бе що ли ни им изпратят един"хабер" от Москва по "въздушната поща" точно в Бялата Къща,че да разберат истината вместо да се чудят,какво им казват от Кремъл.
57
0
 
0
 
! Отговори
Лъжа ли било? преди 2 години
Защо да е било, като Е лъжа???!!!
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е в Азия. И като дисциплина и работоспособност и като производство и технологии. Много са напред японците, на светлинни години.
55
2
 
3
 
! Отговори
xaxaxa преди 2 години
явно Агент 007 е забравил че работи в тила на руснаците и връщащите се военни са му се сторили че вървят в посока границата , а не че идват от там.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли след втората световна колко човека са избити от САЩ по цял свят и колко са загинали поради техни действия по образуване на терористични организации и организиране на "нежни" революции ?
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиЗа да прехвърлиш БВП в $ от БГ Лев всяка транзакция(отивам да си купя баничка) в реално време по моментния курс на $ трябва да се пресметне и тогава може да ги сравняваш. По-толяма тлупост не бях чел. Ти си нямаш понятие от икономика. Не се излагай.
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиТи се появи. Има ли нещо да не знаеш, о всезнаещи руски ***. Извинявай, ти беше ИТ на държавна заплата. И с нашите данъци ти плащаме заплата за да лижеш задните части на руснаците. Май трябва да ви съкратят. Или в Москва няма съкращения.
51
2
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
САЩ държавен дълг: над 27 трилиона долара (одавна без покритие) или 102% от БВП.
50
1
 
14
 
! Отговори
На 16 преди 2 години
А лъжа ли беше, че вчера на 16 Русия ще нападне и че Садам има химическо оръжие?
49
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Сякаш щатите изпускат възможността те да вдигат фалшива пушилка.
48
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавно ми е как плюете САЩ. БВП само на Калифорния е по-голям от целия БВП на Русия. По БВП на глава от населението Русия е по-бедна и от нас. Никой няма да се сетия за Русия, че съществува, ако не са влогърите из лошия американски youtube и постоянните военни провокации. Икономика Русия отдавна няма. Единственият начин за съживяване е война и перчене с допотопно остаряло оръжие.
47
5
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
САЩ никога не са били толкова жалки. И фрапантното е, че дори не си дават сметка за това.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, има военни тактики и стратегии, важното е тук да се пишат статии. Вчера едно днес друго.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а бе как на едни снимки в едно съобщение се вижда как руснаците се изтеглят, а в друго съобщение че идват нови ???? май дж ур на лята нещо пак са гледали от "друга гледна точка"
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Русия, само б о й по ибанатовските канчета!