Тежка нощ за хората в Киев и Харков, но градовете са под украински контрол

Руската армия напредва с офанзивите си
6 мар 2022 09:25, Петя Славова
196
 Тежка нощ за хората в Киев и Харков, но градовете са под украински контрол
Снимка: БГНЕС

Руската инвазия в Украйна продължава 11-и ден. Столицата Киев остава под украински контрол, както и град Харков, въпреки тежките руски бомбардировки.

Руската армия напредва с офанзивите си срещу градовете Харков и Николаев. Според доклада на украинския генерален щаб въздушни превозни средства от летища на територията на Беларус са участвали в атаки срещу военната и цивилната инфраструктура в Киев и Житомир.

Руските части също така продължават да блокират град Мариупол. Планираната масова евакуация на цивилни от града беше прекратена.

Още по темата

Съобщено беше и за възобновени настъпателни операции към Волноваха, както и за боеве около и в град Суми, както и в околностите на Гостомел. Бомбардиран е бил и Ирпин, малък град в покрайнините на Киев, информира БНР.

Руските сили са постигнали напредък и по създаването на сухопътен коридор към Крим.

Според украинските военни те имат намерение да завладеят водноелектрическата централа в Канев на река Днепър. Украйна запазва контрола си и над северния град Чернигов, където през последните дни имаше цивилни жертви. Западната част на Украйна остава до голяма степен пощадена от сраженията.

Вчера стана ясно, че Украйна е готово на трети кръг от мирни преговори, който да се състои на 7 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Аз имах власт щях да събера всички червени комунисти по света и да ги натоваря на един голям кораб ,да ги закара във средата на океана там се взриви и помен да няма от тая гадна *** са останат само нормалните човеци на тая земя .
134
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен123 Страхотен коментар.Малко мече тръгнало за боровинки.Много точно.
133
1
 
2
 
! Отговори
сс преди 2 години
Путин ще го изяде цел целиничък
132
5
 
8
 
! Отговори
nina преди 2 години
#135Каква наслада от демокрация в Украйна последните подини?От Майдана насам десните бият депутати,бият и убиват полицаи,тероризират и обстрелват малцинства..Каква е демокрация има в това??Ами идете в ютюб,има достатъчно репортажи от западни журналисти и медии,че даже и на БТВ от 2015..
131
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато някой плаши с ядрени удари това не може да бъде оправдано по никой начин.Путин тероризира не само укринците, а и собственият си народ - вижте колко хора хвърли по затворите, заради протести, всеки ден с хиляди, има и деца.
130
12
 
5
 
! Отговори
черния преди 2 години
Путин много се колебае и церемони. Трябва да използва масови бомбардировки по всички възможни цели, без да ги дели на граждански, военни, цивилни хуманитарни. Тряба да покаже истинската си сила, хиперзвука и ЯО!
129
12
 
19
 
! Отговори
репост преди 2 години
Разбра се вече: Войната я предизвикаха американците за да запазят Германия и Франция под влиянието си. Напоследък те показваха тенденция за независимост на външната си политика. Цената е повредена Украйна с която Русия да се занимава дълго. Още ли не разбирате наглосаксите?
128
12
 
13
 
! Отговори
путин преди 2 години
Заленски е на терен и се помага на народа си докато путин си приказва със стюардесите от аерофлот които са вече безработни.
127
11
 
12
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Да сте чули колко украинци бягат към "освоботителката" Русия?
126
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката не е от Киев и Харков, а от територията, обстрелвана от украинската армия. Колкото до евакуацията, та изобщо не е започвала. Юнаците от Азов не пущат хората. Трябват им като жив щит.
125
5
 
5
 
! Отговори
Ходи се гръмни преди 2 години
До ДА ВЗРИВИМ.... Миналото е да се помни не да се унищожава! Ние за разлика от краварите имаме 1400 - годишна история вече! Нищо не искам да забравям!
124
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия е в плачевно състояние. Войниците от януари ги държат на границата в студ, сняг и кал. Хранят ги с консерви с изтекъл срок на годност. За да се сгреят момчетата са продавали гориво на местните селяни и фермери и са купували водка. Затова повечето танкове и машини минаха по 20 -30 км. и останаха без гориво. Укранците пък първо опукаха цистерните в конвоите. Руските офицери и войници изобщо не им се умира за илюзиите на Путин за нов СССР. Ядрената заплаха е отчаян блъф.
123
16
 
19
 
! Отговори
КОЙ КОЙ Е? преди 2 години
Тежка нощ за хората в Киев и Харков - нацистите от хунтата на Зеленски ги държат за заложници! Дано руските освободители по-скоро ги освободят!
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събарят каквото могат първо и после с танкове изравняват сичко.
121
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се мисли какво ще стане след "победата" От всяка сграда очакваш снайперисти. По пътя маскирани магнитни мини. Цветята и розите ги получаваш в комплект с ковчега. Добре че Батюшката поне обеща денги, ама то пък рубли
120
13
 
11
 
! Отговори
ДА ВЗРИВИМ.... преди 2 години
ПАМЕТНИЦИТЕ НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ И УБИЙЦИТЕ НА НЕЗАВИСИМА УКРАЙНА!!!!
119
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има няколко клипчета в мрежата, за руски военнопленници с вдигнати ръце през шпалир и украински войници ги пазят от украинки готови да ги разкъсат. Та се отърваха само с плюене, макар че всички знаят че вината не е в тях
118
9
 
15
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Някой знае ли какво стана с катуна нашественици дълъг 65 километра? Затънаха в тинята на агресивното джудже от Кремъл .Слава на Украйна и нейните герой.
117
10
 
18
 
! Отговори
ЕВ преди 2 години
Голям кеф, путинските орди щели за 3 дни да превземат Украйна и съседните и държави а се оказа че нито имат гориво, нито GPS нито очила за нощновиждане и няколко Турски дрона ги избиват като мишки. Но ной лощото е че малкото оцелели руснаци трепят жени и деца да им вземат храната...
116
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако четеш руските медии нищо няма да прочетеш освен възхвала на вожда. Цяла Европа осигурява хуманитарни помощи, приютява бежанците за да избегнат хората втори гладомор. Също няма да разбереш и как руснаците се редат през финландската граница да напускат държавата към Европа.