Украйна определи със закон Русия като "терористична държава"

Кремъл следва принципите на Хитлер, Мусолини и други, пише в него
15 апр 2022 08:37, Анисия Иванова
53
Украйна определи със закон Русия като "терористична държава"
Снимка: БГНЕС

Украинският парламент прие закон, който определя Русия като "терористична държава" и забранява символите, свързани с нейното нахлуване в Украйна, предаде ДПА.

За законопроекта гласуваха 354 парламентаристи, съобщи в социалната мрежа "Телеграм" депутатът Ярослав Железняк. За приемането му са са били необходими 226 гласа.

"Руската федерация е терористична държава, една от целите на политическия ѝ режим е държавен геноцид срещу украинския народ, физическо изтребление, масови убийства на граждани на Украйна", постановява законът. Символите на руските въоръжени сили, както и на други руски държавни органи, са забранени, а руското правителство е определено като "неонацистки тоталитарен режим".

Режимът в Кремъл следва "принципите, въведени от фашистките и нацистките милитаристични режими на Хитлер, Мусолини и други", се отбелязва в текста на закона. Засега не са определени наказанията за нарушителите, като едно от предложенията е за затвор до 10 години, отбелязва ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Това преди 2 години
Това в Украйна не е геноцид а изчистване на фашисти
25
0
 
1
 
! Отговори
Наглост преди 2 години
Игати наглите укрйинци те самите са терористи осем години Донецк и Луганск пяха под терора на Украйна пу даеи се невиди фашисти гадни дано Путин да ва довърши
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джихадистка Русия вече признава, че се бори срещу Запада и западните ценности. Спря една от лъжите си, че гони нацисти. Признават, че се борят със САЩ и Западна Европа.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХич не грешат. Ще излязат още по-прави когато Путин хвърли Киевската Рада във въздуха. А това време е близо!
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не грешат. Особено като се вземе предвид факта, че за Русия се бият Талибани, Алкайда, ИДИЛ и Чеченци в тъй наречените "доброволчески" отряди. Ако хора, които искат смърта на всички християни се бият на твоя страна мисля, че е време да се замислиш дали пък не си от страната на лошите. Естествено за русофилите това не важи понеже при тях изречението става неразбираемо при думата "замислиш"
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашъните ви разрушиха градовете на половината страна, вие сега я обявявате за терористична държава. Остава да ви ви хвърлят няколко Бащи на бомбите с тротилов еквивалентент като малка атомна бомба и сетне да показвате на западните офицери къде ви е била столицата.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кат Русия няма фтора на света!
19
6
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Наблюдател: Ам бъркаш :) Русия нападна чужда държава под измислен предлог. Простичко е :) Също както през втората световна война нападна първо Финландия. Претекста беше,че финландксата граница е твърде близо до Ленинград :)После и Полша ... окупира 15 държави включително и България. Това е истината. Паметник на альоша и на загиналия руски войник ?!?! В България няма загинал нито един руски войник през ВСВ :)
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ! крадеца вика дръжте крадеца ! Фашистка Украина скоро няма вече да съществува.
17
7
 
19
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
"Режимът в Кремъл следва "принципите, въведени от фашистките и нацистките милитаристични режими на Хитлер, Мусолини и други".А с какво се занимават Азовците,може би най-модерната демокрация?!?Гледайте клипа във фейса на Иван Андонов от 28.02.,надявам се "добрите" да не са го изтрили,защото всичко което е ЗА украйна е разрешено,а всичко което е в ущърб-просто изчезва от пространството.Затова и забраниха руските сайтове,трябва да има само една гледна точка,това е новият вид демокрация
16
6
 
27
 
! Отговори
Магданоза преди 2 години
Тия фашливи заповеди и закони са навалидни. Скоро област оркайна ще се върне в пределите на Русия.
15
2
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Това което сте направили е правилно. Продължете напред и обявете подпалвачите на тази война САЩ и Великия запад за терористи. Не забравяте войните в Ирак, Югославия, Либия, Сирия и другите такива по земното кълбо-какви ги вършеха тези ам
14
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро утро, ***! Пойдите на х..!
13
1
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Естествено, че не очаквам да кажеш "благодаря". Трябва да им кажеш "спасибо" за да те разберат, а на мене можеш да благодариш за леката корекция
12
18
 
6
 
! Отговори
lol преди 2 години
Абсолютно вярно. Джуджето в Кремъл пренаписа основите на нацизма. В Русия опозицията е гонена, вкарвана в затвори, а някои и направо убивани. Всички 'различни' и 'неудобни' са преследвани, дискриминирани и отричани - хора с различн сексуална ориентация и наркозависими. Нападат се чужди територии и се анексират такива под предлог, че руското население там е тормозено. Общо взето джуджака е преписал всичко от Третия Райх.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Награя ще стане каквото каже победителят.
10
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им трябва закон, след като цял свят вижда тероризма
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това укронацистите ли са го писали?
8
5
 
12
 
! Отговори
А пък преди 2 години
Русия да ги обяви по-скоро за "окраина"!!!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да им спират газта!