Проф. Тодоров: Атентатът срещу Дугина може да е показно убийство

Според него това може да е опит да се радикализират руснаците спрямо Украйна
Обновена: 22 авг 2022 10:58 | 22 авг 2022 10:57, Йоана Цонева
53
Проф. Тодоров: Атентатът срещу Дугина може да е показно убийство
Снимка: БГНЕС

Атентатът срещу Дария Дугина може да е опит да се радикализират руснаците спрямо Украйна. Това заяви журналистът проф. Валерий Тодоров, който е дългогодишен кореспондент на БНТ и БНР в Русия.

Той коментира причините довели до нейното убийството и обществената позиция, която заема нейният баща.

"Не бих казал, че Александър Дугин е личният философ на Путин. Не е толкова близък до него", заяви той.

"Дугин е идеологът на т. нар. руски свят и новата идеология намира много добра почва и в руския елит, и умело се използва от руския президент Владимир Путин, добави Тодоров.

Още по темата
Според наблюдателите убийството на Дугина е поръчка отвън, насочена към бащата.

"Ако някой е искал да убие Дугин отвътре, отдавна да го е сторил. Може да приемем, че това е атентат срещу бащата и е грешка, че е загинала дъщеря му, а не самият той. На фестивала, на който са били - той е изнесъл лекция пак в този дух на идеологията си. Автомобилите са били паркирани свободно, така че съвсем незабелязано е могло да се монтира бомба под колата. Не става ясно дали в автомобила на дъщеря му или неговия автомобил - това няма значение, тъй като те е трябвало да пътуват заедно. Той в последния момент се е отказал. Бомбата е поставена под седалката на водача, тоест Дугина не е имала на практика никакъв шанс да оцелее“, каза още журналистът по bTV.

По думите му това може да е показно убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
личи си преди 1 година
когато човек е гениален, прозрителен и интелектуал. Веднага познава коя вода е мокра
40
7
 
3
 
! Отговори
72949 преди 1 година
да не се окаже после, че дъщерята не е на мнениео на татко и ФСБ са и помогнали да мине на другата страна. Но тъй-като с НОВИЧОК ще се разкрият, много явно, са решили да ползват друг метод в най-удобният момент. УЖ бомбата била за татенцето, а той в последният момент не се качва в колата, защото някой го задърал за разговор.Гражданската война в РФ е въпрос на седмици, може би няколко месеца и няма измъкване
39
9
 
2
 
! Отговори
по добре, че пукна преди 1 година
изчадието на дугин, така няма да се плодят нови руски-фашистчета-нацики-*** от Масква/мордор, фашиста Дугин искаше убийства, той зовеще - убивайте, е хората започнаха да убиват, трябва да е доволен вече...
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя измислен професор както и много други гледа много умно. Аха аха да каже нещо смислено и оп наакване.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алеко Константинов - убит уж по погрешка от създателя си Бай *** Балкански. Впрочем, Щастливецът вече е бил спечелил конкурс за преподавател във Висшето училище в София. Неубитият по погрешка Александър Дугин няколко години е завеждал катедрата по социология във Философския факултет на Московския държавен университет "М.В. Ломоносов". Такъв човек не може да бъде "личен философ".
36
5
 
6
 
! Отговори
L. преди 1 година
Предполагам всички военни стратези - бивши вирусолози - бивши политолози - вече имат сигурно обяснение на ставащото. Да, ама не! Тръгнете след парите и ще видите чиста вътрешно руска операция на втория олигархичен ешелон, който тепърва краде и изнася пари зад граница. Техните интереси най са засегнати. Тъй мисля.
35
0
 
8
 
! Отговори
Фрида преди 1 година
Доста невинни умряха във взривени от мутрите коли в България в т.нар. преход. Но никой вече не ги споменава и не пише за тях.
34
7
 
3
 
! Отговори
НЕДОСТОЙНО преди 1 година
НЕДОСТОЙНО Е ВРАГОВЕ НА ПУТИН И ПРИЯТЕЛИТЕ МУ ДА СЕ ТРЕПЯТ. ТОВА СТАВА КАТО ПРИ СТАЛИН- ДАЛИ СТАЛИН ГИ ТРЕПЕ, НЕГОВИ ПРИЯТЕЛИ ИЛИ ВРАГОВЕ ДА СТАЛИН ГИ ТРЕПЯТ - НЕ СЕ ЗНАЕ. РУСИТЕ ОБАЧЕ КАПЯТ КАТО МУХИ В ОЦЕТ.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проф. Тодоров от Магаданския университет...има професура като виден приятел на Русия...
32
0
 
8
 
! Отговори
ааааа преди 1 година
а КГБ убива всички а ЦРУ не ....абе *** !
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като очистиха дочката, ФСБ то ще " излекуват" и милионера в $ Дугин, понеже времето на хартиения " руски мир" отрекоха в канала и иде перестройка с пандизчията навалка, айде наздраве че вече е ракиено време!
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работа е на КГБ. Както правилно е отбелязал Тодоров, Дугин на Путин не му е никакъв - само заблуден дрънкач пионка, която Путин умело използва за своите си цели. Путин не вярва в никакъв "руски свят", а в свят на КГБ. Руснаците на него са му само материал за постигане на целите. Вижда се и във войната с Украйна, че не му пука колко от войниците на Русия ще дадат фира. Кори за яйца вместо активна броня казват всичко.
29
8
 
3
 
! Отговори
do 31 ДО 30 преди 1 година
Това си е точно атентат на ФСБ и то точно повторение на схемата от 1934 с убийството на Киров. Абсолютно върешна руска работа. Също така и защо Дугин се качва в последния момент в друга кола? Неговата смърт не е нужна на Кремъл, но затова пък е нужен силен мотиватор. От цялата тази *** работа печели кремъл, никой друг. Допустими загуби - нали така Путин нарича убитите от руска страна. Е и кифлата са я писали в графата "допустими загуби"
28
8
 
11
 
! Отговори
ДоТроловетеЗа1Цент преди 1 година
Русия като мощна и независима сила ще провежда на световната сцена само политики, които отговарят на нейните основни интереси, защото желанието да се живее по собствена воля без външен диктат е част от генетичния код на руснаците, заяви президентът Владимир Путин в обръщение по случай Деня на националния флаг. Кратко, точно и ясно!
27
2
 
3
 
! Отговори
черния преди 1 година
Да направят Дугин президент на Русия, той ще намери извършителите!
26
6
 
11
 
! Отговори
ДО 30 преди 1 година
До АнонименКАКВО ОБЩО имат мутрите с Дугина бе кол***хозоних ?!!? мутрите се гърмяха по - между си а това е атентат на нечии служби ...вероятно американски
25
4
 
8
 
! Отговори
аааа преди 1 година
а руснаците ще убиват Дугин ...какви ******иоти имало у БГ ...СТРАШНО Е
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето и в БГ така се гърмяха мутрите създадени от ДС виждам руска връзка в тези показни атентати :)
23
2
 
8
 
! Отговори
дъждовна вода преди 1 година
Професоре, атентатът срещу Дария Дугина, а по-точно срещу нея и баща й, може да е опит да се радикализират и руснаците и Президентът Путин. Този атентат много прилича на убийството на Киров в Ленинград през 1934 г, което довежда до радикализация на позицията на Сталин срещу троцкистите и последвалите репресии.
22
8
 
3
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 1 година
До безисходицаг-н *** , много добре знае какво прави, само обърканите руснаци , слушащи една телевизия и едно радио , един двама говорители , достатъчно объркани за да намразят кръвините си братя !Това е днешната Русия! Която ще изпадне в изолация близо две поколения , тогава ще разберат къде грешат и ще имат възход пред всички останали!!!