Естония: Русия може да възстанови армията си за 2 до 4 години

Хано Певкур прогнозира дълга война
19 окт 2022 08:00, Петя Славова
79
Естония: Русия може да възстанови армията си за 2 до 4 години
Снимка: БГНЕС

Русия вероятно ще се нуждае от две до четири години, за да възстанови армията си до силата отпреди войната в Украйна, заяви министърът на отбраната на Естония във вторник, призовавайки за продължаване на натиска за сдържане на Москва.

Още по темата

При посещението си във Вашингтон естонският министър на отбраната Хано Певкур прогнозира дълга война и призова Запада да подкрепи украинците, докато не постигнат победа за "свободния свят".

Докато Русия прибягва до подозрителни ирански дронове камикадзе, за да атакува Украйна, Певкур заяви, че има сведения, че арсеналът на Москва е толкова изчерпан, че тя използва своята система за противовъздушна отбрана С-300 като обикновени ракети и че руски снаряди се взривяват във въздуха, защото са твърде стари.

"Повече или по-малко консенсусът е, че на Русия й трябват от две до четири години, за да възстанови някои способности или дори същите, които е имала преди войната", каза той на кръгла маса с кореспонденти от Държавния департамент и Пентагона.

Певкур заяви, че западните санкции са навредили особено много на производството на самолети и поддръжката на хеликоптери, като са лишили Русия от ключови военни компоненти, предава БГНЕС.

Певкур, който се срещна с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, предупреди, че Русия все още има капацитет да извършва нападения, включително срещу членове на НАТО като Естония.

Той заяви, че е малка възможността за ядрен удар - опция, с която руският президент Владимир Путин заплаши, докато обявяваше анексирането на украинска територия.

Русия вече е "всяла страх в Украйна" с конвенционалните си атаки, каза Певкур.

В изявление след срещата Пентагонът заяви, че Остин "е похвалил Естония за нейната далновидна подкрепа за Украйна" и е "потвърдил ангажимента на САЩ за възпиране на руската агресия срещу съюзниците от НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: армияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Руснаците са едни от най- интелигентната нация в Света !По морето нали визяхте натаркаляните англичанки и англичани и германците са същите !
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В Русия...хората са добре образовани и дори Запада го признават. Да работиш като шофьор на такси е отговорна работа. Факт е обаче че в България вече има много неграмотни хора. Факт е също така че някой от тях пишат по сайтовете и форумите. Факт е също че се опитах да ти сложа минус но не успях. Когато фактите говорят и боговете мълчат.
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия е пълно с неуки и неграмотни хора. Факт. Дори стават президенти. Путин е бил шофьор на такси. Факт.
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕвропеецГОЛЯМАТА ТИ ГРЕШКА Е, ЧЕ уКРАЙНА АКО ПОБЕДИ ЩЕ Е СВОБОДНА, ТЯ ТЕПЪРВА ИМА ДА СИ ВРЪЩА ДЪЛГОВЕТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО И ДАВАТ ОРЪЖИЯТА... БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА. А И КАК ДА ПОБЕДИ... СЪРБИЯ ЩО НЕ ПОБЕДИ САЩ? САМО ЧЕ МИЛОШЕВИЧ СИ Е МИЛЕЕЩ ЗА СЪРБИЯ И КАПИТУЛИРА НЕ СЕ БИ ДО ПОСЛЕДНИЯ ВОЙНИК КАТО ИЗРАЕЛСКИЯ ЕТНИЧЕСКИ ЗЕЛЕНКО
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА Е ДРАГИ, НО... ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО Е ИМПЕРИЯ... ВТОРОТО РЕГИОНАЛНА БАЛКАНСКА СИЛА А ТРЕТОТО И ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СА ОСВОБОДЕНИ ДАРОМ ОТ РУСИЯ И УПРАВЛЯВАНЕ ОТ НАТРАПЕНА НЕМСКА ДИНАСТИЯ, ВОДЕЩА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПЗА НЕМСКИ ЦЕЛИ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО, КАКТО УКРАЙНА ЗА ЩАТСКИИ ЦЕЛИ, ПОСЛЕ САТЕЛИТ НА СССР А СЕГА НА САЩ... НЕ СМЕ И БАЛКАНСКА СИЛА В ПРЕХОДА - ДЖУДЖЕНЦЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КАРТА.
62
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е освободителна за Русия не само заради руското население но и по исторически причини. Ако ние българите с лекота се отказваме от нашите територии и население други народи не искат да живеят под чуждо иго и управление. Ще има мирни преговори. И взаимни отстъпки или военния конфликт ще се проточи.
61
12
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До АнонименА какво да направи народа, да се предаде ли.Коя държава би се предала, когато вижда, че ще победи.Украйна ще е победител в тази война, защото за нея тя е освободителна. Украинците са друг народ, който няма нищо общо с оная сбирщина на изток. Времето ще покаже.Аз се прекланям пред Украинците, защото показаха, че са нация, която ще има силата и волята за победа. Рано или късно Руската федерация ще се разпадне и от нея няма да остане нищо съществено, а и по добре за нормалните държави.
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия няма неграмотни хора защото ходенето на училище е задължително. Дори Запада признава че руския народ е добре образован. За съжаление у нас има необразовани и неграмотни хора и то може би около половин милион. Някои от тези хора пишат по форумите опорки лозунги от листчета жалко.
59
12
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
Не съм вярвал,че в Русия ще има толкова неграмотни ,че да се радват на смъртта на хилядите загинали войничета,които ,,червената църква '' ги обявява за герой оставили милиони братя и сестри без дом,без храна разделени семейства и разрушени градове!!!
58
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинския народ какви права има. Богатите избягаха бедните на фронта зад гърба им дулото на бандеровците. Никой не може да гъкне. Партиите медиите всичко е под контрол. Който може бяга. Който е на фронта не може нито да избяга нито да се предаде не Може и да не убива защото ще бъде убит. Това е ужасно...
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
53 анон. Ако беше война на Русия срещу свободния свят щеше на се води на негова територия а тя се факто се води на нейна.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някои не са видели че свободния свят по долу е в кивички к. е същественото
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинския народ решава както и българския. Това е. Войната нищо не може да реши може само да влоши. Вместо да иска преговори тяхното правителство иска оръжия. Този народ търпи. Но търпението е гранично.
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нужда хората да спорим със лъжливи но добре платени опорки на чужди абсолютно вредни нелегитимни организации. Културата която налагат е пагубна за България. Това за съжаление много добре се вижда в украйна. Сляпото следваме на чужди интереси е печално.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 - Абе ... има защ да има върла пропаганда и от двете страни. Ако голямата част от нацията, вклчително и хора на по-високи позиции кажат стига, палачинката се обръща бързо.
52
12
 
2
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Целта на наркоманите командващи Путин е максимални щети на Русия<Украйна и Беларусия.. И НА ЕвропейСКИЯ СЪЮЗ..Колкото по жестоки щети нанесат на Украйнската,РУската и Беларуската съветски армии толкова по голям кеф за наркоманите провеждщаи пси активно анти руско и анти европейско мероприятие обявено преди години.. Стресирани са тежко над 30 000 000 наши братя и сестри РУСКО ГОВОРЯЩИ .. ПРЕДСТОИ ЗИМА..
51
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си правете илюзии че украинският народ има някакво право на глас или избор.Колкото средностатистическия българин може да влияе на цените в магазина или на бензиностанцията толкова и украинците имат избор.
50
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 50 Не е война на свободния свят срещу Русия, а обратното Война на Русия срещу свободния свят. Ако беше първото, щеще да се води на територията на Русия.
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изхода от войната няма да се реши нито в Москва нито в Сащ . Решението е на украинския народ и то ще дойде скоро. Така мисля. Може да не се хареса на естония.
48
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 50 Целта е ясна. Пълен разгром на руските окупатори в Украйна и пълната демилитаризация и денацификация на Просия.