Високите нива на тестостерона са свързани със способността на мъжете да ухажват жените

Хормонът влияе върху доминантното поведение на мъжете в съревнование
14 мар 2011 21:48,
10
Високите нива на тестостерона са свързани със способността на мъжете да ухажват жените
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Данните от ново изследване подкрепят старата теория, че мъжете с повече тестостерон са по-дръзки и самоуверени, когато ухажват жени, съобщи "Сайънс дейли".

Проучването на специалисти от университета "Уейн" разкрива каква е връзката между тестостерона, превъзходството и успеха в съревнование, в което мъжете си съперничат за вниманието на привлекателни представителки на нежния пол.

За целите на изследването двойки мъже са се съревновавали за вниманието на привлекателни студентки. Нивата на тестостерона, отчетени преди "състезанието", са оказали значително влияние върху доминантното поведение на мъжете, върху степента на контрол, която те упражняват в разговора и най-интересното - върху реакциите на жените към всеки от представителите на силния пол.

Резултатите от изследването са показали, че мъжете, които са били с високи нива на тестостерон и са заявили необходимостта си да доминират социално отношение, са успели по някакъв начин да потиснат способността на съперниците си да привлекат вниманието на жените.

"Установихме, че тестостеронът влияе върху доминантното поведение на мъжете в съревнование и върху начина, по който те успяват да "смажат" съперниците си. Книгите, филмите и телевизията често показват представители на силния пол, които са дръзки и самоуверени с жените под въздействието на повече тестостерон.

Данните от настоящето проучване потвърждават този стереотип. Нивата на естествения тестостерон наистина са
свързани с поведението на мъжете, когато те се опитват да ухажват жените", казва Ричард Слачър от  изследователския екип.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
STEFAN D-R D TCHOLAK преди 13 години
ГОЛ-ЕМИТЕ ЦИЦИ РАЗСЕЙВАТ ДОБРИЯ *** !-НАРОДНА МЪДРОСТ ... ИМА И ОТГОВОР, КОЙТО ГО ЗНАЕ ! - ЗАЩО МЕ ТРИЕТЕ ДЕМОКРАТИ !-novinar.net/?act=galleries&do=detail&rec=9885&pic=9899-СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯstefan-tcholakov/forum/index.php?topic=1184.0-
8
0
 
4
 
! Отговори
5552 преди 13 години
Във второто изречение имах предвид - ако стане нещо и имаш нужда от помощ и от рамото на някой друг, не разчитай, ще бъдеш предаден!
7
0
 
5
 
! Отговори
5552 преди 13 години
До 1Само че, това да си фрашкан с пари не е доживотна гаранция.Ако се окаже, че имаш в определен момент - ще бъдеш предаден по най-грозния начин.Защото тези, на които ценностната им система е само материалното състояние без никакви скрупули те зарязват и забравят, че те има.А от многото тестостерон се оплешивява, води до агресивност и приличаш на горила!
6
5
 
1
 
! Отговори
Mariq преди 13 години
Turcite sa ludi po jeni, zna4i testestorona im e maximum. Ne naprazno im se nosi slavata v cql svqt
5
0
 
7
 
! Отговори
привърженик преди 13 години
а така де, знаех си, ама чак сега го потвърдиха- мамичката им. ах тия докторчета, от кога им говоря че е така., а те все ми говорят да си разхождам домашния любимец из градинките.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ушажване дето описват господата си е чисто "ДЕБНА ДА ЕБ*А"
3
3
 
6
 
! Отговори
стъжунко преди 13 години
Сега остава, да започнат да си праскат и инжекции с тестостерон, за да замязат на оня хубавелко Леонардо Ди Каприо.
2
1
 
11
 
! Отговори
2 преди 13 години
За книгите не знам, там и фантазията на читетеля има значение, но филмите и телевизията въобще не показват такива образи напоследък :)))
1
4
 
39
 
! Отговори
NE4O преди 13 години
ima i po uspe6en na4in da te haresvat jenite.....da si fra6kan s pari