Три протеста блокираха центъра на София в час пик

Еколози, националисти и искащи съдебна реформа се събраха в едно
Обновена: 15 дек 2015 21:06 | 15 дек 2015 19:20, Камелия Цветанова
108
Три протеста блокираха центъра на София в час пик
Снимка: Булфото

Движението в центъра на София беше парализирано тази вечер от три протеста, които тръгнаха от различни места, но в крайна сметка се събраха пред Народното събрание.

Единият беше за реформата в правосъдието и тръгна от Съдебната палата към парламента.

Еколози се събраха на паметника на "Патриарх Евтимий" и също поеха към жълтите павета.

Третият беше организаран от националистите, които са недоволни от посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу и се събраха още днес пред БНБ, защото им бе отказан протест пред турското посолство.

Преди утрешното трето четене на Конституционните промени граждани отново излязоха на шествие в защита на съдебната реформа, а към тях се присъединиха и природозащитници, заради "отсеченото правосъдие".

"Маршът на свободните" беше мотото на протеста, който започна от Съдебната палата. Той се проведе за пореден ден и започна, след като правосъдният министър Христо Иванов хвърли оставка миналата седмица.

Политици, общественици и магистрати настояха за радикална съдебна реформа. Сред тях бяха и депутатите от ДСБ Радан Кънев, Атанас Атанасов, Вили Лилков, бившият заместник-министър на правосъдието Петко Петков.

"Без правосъдие няма виновни, няма и природа” . Под това мото пък премина протестът на екозащитниците.

Според тях единственият начин да се спре незаконната сеч, корупцията и унищожаването на природата у нас е горска и съдебна реформа.

Природозащитниците скандираха, че искат природа и реформи, а не бетон.

Около 20 часа до парламента, където се събраха недоволните от трите лъча, се стигна до леко напрежение между протестиращи и полицаи.

Протестиращите искаха да пробият кордона на полицията, за да стигнат от парламента до Орлов мост, но полицията не им позволи.

По-късно обстановката се успокои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
6
 
! Отговори
ДО PETROV преди 8 години
ИСКАМ ДА ТИ КАЖА ЧЕ НА ГЛУПАВИЯ ЧОВЕК НЕ МУ ДРЕМЕ НА ШАПКАТА И ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВАШ 700-800 ЛВ МЕСЕЧНО А ДА ТИ ТРЯБВАТ 1500ЛВ-2000ЛВ ЗА ДА ЖИВЕЕШ НОРМАЛНО ВСИЧКО СЕ ДИГА А ЗАПЛАТИТЕ СА КИТАЙСКИ НЕ МОЖЕ ТАКА !!! 20 ГОДИНИ НИЕ ХОРАТА СИ ПЛАЩАМЕ ДАНАЦИТЕ И КЪДЕ СА НАШИТЕ ПАРИ КАТО НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ НИТО ПЪТИЩАТА НИТО ИМАМЕ ПРОИЗВОДСТВО НИЩО НЯМА И ПАРИТЕ ГИ НЯМА НЯКОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ НА ХОРАТА КЪДЕ СА ПАРИТЕ НИ !!!
67
1
 
5
 
! Отговори
Petrov преди 8 години
До DANYELEПърванов и куп друга плява бяха 1996 в управлението на страната. До колкото виждам все още са в политиката. Народа е глупав и не помни.
66
1
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
"Много са ми интересни хората от съда за какво протестират след като за 25 г. не можахме да осъдим дори и Ц.В." - колега, много си далече от истината, поинтересувай се малко, пък тогава се възмущавай. Освен ако не си платен или толкова тъ-п, че нямаш шанс да осмислиш ситуацията. Тогава не се кахъри, и други има като тебе :-))
65
1
 
13
 
! Отговори
до № 72 преди 8 години
Не се заблуждавай - НЕ ПОСТИГНАХТЕ УСПЕХ С ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ! Орешарски подаде оставка, защото ДПС така поискаха, А НЕ ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ ! В България управляващите са изключително НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ! Вече изобщо не им пука от протести - политиците си имат полиция и армия - плащаме милиарди, за да издържаме *** ченгета и шапкари, които да водят война срещу нас, гражданите, които всъщност осигуряваме парите за тях ! ГАДНА ДЪРЖАВА !!!!
64
11
 
6
 
! Отговори
Иво Стойков преди 8 години
Българино, Българио...следващият премиер е Волен!!! Най-накрая ще се оправим, само трябва да изтраем цирковете и театрите на всички други демократически партии всеки ден в продължение на няколко години до 2018
63
2
 
21
 
! Отговори
DANYELE преди 8 години
ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ СКОРО И ПОЛИЦИЯТА НЯМА ДА МОЖЕ ДА СПРЕ ХОРАТА ЗАЩОТО ГЛАДА Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА И ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ И РАЗМИРИЦИ ААА МОЖЕ И НЕЩО КАТО 1996Г ДА СЕ ПОВТОРИ НЕЩАТА СА СЕРИОЗНИ И АКО СИ МИСЛЯТ НАЩЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖАТ ЧЕ БАВЯТ РЕФОРМИТЕ НИЕ ЩЕ ИМ ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ !!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dokato zAzarov i dr sa na vlas reformi nama da ima. Kostov sofianski sa maroden sad kuneva spra reaktorite sad koito s dalaveri e milioner sad tn
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СкороТи май си забравил какво сътвориха Костов и Софиянски. Разграбиха държавата.
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рада Дълбоката стяга ли се за гей-парада напролет?
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам защо руските "националисти" са против влизането на Турция в ЕС. Според тях Европа е Гейропа но въпреки това не искат да пускат турците там вероятно за да се запазят морално, като самите руски "националисти". Изобщо държат на духовните скрепове както с Русия така и с Турция.
58
10
 
0
 
! Отговори
:))) преди 8 години
Ех, като човек, присъствал над 300 дни от общо 400 на протестите Анти-Орешарски сега оценявам колко е приятно да си седиш вкъщи и да гледаш протестиращите по телевизията или пък да четеш за тях в интернет. Ние с Орешарски се справихме. Може пък и сега "колегите" да успеят. Не знам. Може би. Ние издържахме и постигнахме успех.
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е че американците свалиха подкрепата от премиера слънце и е въпрос на време......Остава само да видим дали ще се деиства като в Румъния или ще ги пожалят
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по 50 лева за протестиращ
55
1
 
14
 
! Отговори
Каролев преди 8 години
До 52 и 59, ти си един, нали. По времето на Костов се извърши грозна приватизация за наши хора - лично, за съжаление, познавам такива "демократи". Защо не гласуваха за него пак през 2001, а? А Софиянски е една от най-корумпираните личности на прехода. Така че, по-кротко с тези "хубавци".
54
4
 
3
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До Протестната дантела. Ха-ха-ха, оставка - и КОЙ идва после. Скоро - скоро, скоро, колко скоро - след 10 години май.
53
6
 
30
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Между България и Русия винаги е имало и ще има близки приятелски контакти и това е много повече от еднин стадион хора, които живеят с омраза към Русия и всчико руско. Русофобите даже не осъзнават, че и след тях нещата ще си останат както са били столетия.
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво - най-после солидарност
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
viva Donald Trump oshe edin miting e nujen pred amerikanskoto posolstvo horata triabva da kreshat samo Trump dolu kilari samo Trump dolu z.....n
50
7
 
14
 
! Отговори
Iwan преди 8 години
Грозно е да наричате симпатизантите на "Атака" - националисти ! Или, ако от "Атака" са националисти, какви са онези от "Герб" или пък от "Движение 21" например? Защо те нямат подобно нарицателно, което да определя идеологията им? "Атака" съществува именно с тази цел, да отклонява гласовете на патриотите към партия, която не върши нищо, но се представя за националистическа.
49
9
 
6
 
! Отговори
АЛ-ДЖАЗИРА... преди 8 години
34-Държави , начело със Сауд.Арабия и Турция , правят военна коалиция за борба с Асад и ИДИЛ!ТОВА Е ---КРАЯ НА АСАД !ЦЕЛИЯ АРАБСКИ СВЯТ СЕ ВДИГА СРЕЩУ ДИКТАТОРА И ТЕРОРИСТИТЕ!!!!!!!