Диня, фигури - "зебрите" на "Раковски" по-цветни

Шарената маркировка привлича вниманието на шофьорите
15 авг 2017 22:08,
8

Снимка: Булфото

Три поредни пешеходни пътеки на ул. "Г. С. Раковски" от днес са по-шарени и привличат вниманието на пешеходци и шофьори, пише "Булфото".

На пресечката с ул. "Иван Вазов" зебрата стана диня, а на ул. "Славянска" и ул. "Аксаков" пътеките са преобразени с цветни геометрични форми.

Новата маркировка има за цел да привлече по-голямо внимание у шофьорите, когато преминават през пешеходните пътеки.

Мненията на гражданите обаче са противоречиви - някои оценяват креативността в новия облик, но други са на мнение, че който е съсипал зебрите, трябва да бъде санкциониран.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Това са шарки не отговарящи на изискванията за пешеходна пътека и като такива правят това място забранено за пресичане от пешеходци Всеки шофьор, който блъсне пешехпдец на такава "пешеходна пътека", в съда лесно ще докаже, че това не е пешеходна пътека, а и така се възприема от шофьорите - някаква шарения, неясно защо изрисувана на асфалта.
7
2
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
малко са прекалили с шарките...не си личи че е пешеходна пътека...
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е ли против всички правила - да задява и привлича вниманието на шофьора? Ако ме питате мен, направо му ОТВЛИЧА вниманието.
5
3
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Айде насело ,там нема такива шарении
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е в противоречие с наредбите и изискванията за пешенодни пътеки.В ЗДвП си го пише точно и ясно-бели и черни ивици(съобразено е и с далтонистите).А който нарушава закон или наредба подлежи на наказание.Щото мен ме глобиха,че съм си нарисувал оградата с графити без разрешение от безгрешната община...
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не става ясно, с чии пари се финансира тъпотията . Но преди седмица, докато си търсех боя във бриколаж, нахлу тумба запартъчета, които искаха всякакви бои,като условието бе да изкарат десет дена. Явно се усвояват едни пари,типично по комунизо герберастки.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луд на шарено се радва. Дойдоха селянжърите станаха Софиянци и ***.ха всичко. Кой е този селянжър дето изтипоса тази грозотия насред София. Трето поколение съм Софиянец но по грозно нещо не съм и сънувал. Докога бе другаре селяне ше се.рете насред София? За какви се имате за богове и за недостъпни? Нито сте богове нито сте недостъпни ше го отнесете дебелио в най скоро време!
1
1
 
5
 
! Отговори
Stoqn преди 6 години
Не се научи нито столицата, нито банско да вземат пример как е най- сполучливо да се правят пешеходните пътеки.Бургас..вижте там...тясна и висока ивица на 5 метра преди самата зебра ...автомобила да намали много преди да стигне до нея