В новите части на "зелена"-та зона - 25% свободни места

София очаква 4.6 млн. годишно от платеното паркиране в тях
12
В новите части на "зелена"-та зона - 25% свободни места
Снимка: архив, БулФото

Близо 25 % свободни места за паркиране в новите части на "зелена" зона очаква Центърът за градска мобилност.

Това ще даде възможност на всеки, който има работа в района, да намери място, за да паркира в разрешените общо 4 часа, съобщават от ЦГМ.

Още по темата
Предвижда се и изграждане и обновяване на площадки за паркиране в комплекса "Яворов" с обща площ от 4 620 кв.м. Това ще прекрати практиката шофьори да оставят колите си в зелените терени на комплекса., за каквито нарушения в ЦГМ вече са постъпили множество сигнали.

По прогнозна стойност разходите по цялостното техническо обособяване на двете части на зоната в районите "Средец" и "Лозенец" са 1 123 077 лева, като тук се включват поставянето на пътни знаци, антипаркинг стълбчета и пътна маркировка.

Стойността е прогнозна, тъй като работата по обособяването на терените за платено паркиране е общо до 6 месеца.

Очакваните прогнозни годишни приходи са общо 4 630 937 лева. 

Почти половината от тези средства отиват за покриване на задълженията към транспортните оператори, които ЦГМ има към тях за покриване на разходите по превоза на пътниците в обществения транспорт. С останалата част се осигурява издръжката на самите зони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: паркиранезелена зона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
плеханов преди 6 години
До Арсеналски Радвам се за Вас, но не се заблуждавайте, че колите на работещите в района и тези с регистрации с букви от цялата азбука са изчезнали... Просто се преместиха по-нагоре в Лозенец, където няма зона. Нещо страшно е.
10
0
 
3
 
! Отговори
историк преди 6 години
Поредната форма на фашизъм от общината-обирджийство тотално и във всякакви форми.
9
0
 
3
 
! Отговори
До г-жа Фандъкова 3 преди 6 години
Наредба за организация .... на СО:паркирането е забранено:чл. 46 /2/ на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и ГАРАЖИ, когато това затруднява достъпа до тях;Къде е контролът? Цял ден не можах да си изкарам колата от подземния гараж!Разрешения за поставяне на антипаркинг у-ва: Транспортна инфаструктура:"Протокол от ОС със всички живущи придружен с оригинални подписи, съгласно ЗУЕС"кой ще подпише с "да", нямащият гараж гараж, да не е луд!!
8
0
 
2
 
! Отговори
До г-жа Фандъкова 2 преди 6 години
От 20 г. собствениците на гаражи,които имат НА, плащат данъци на общините, търпят шофьори паркиращи пред входа на гаражите ни? Докога Общината ще си затваря очите за този проблем?! Не може да толерирате хора, които не плащат данъци, редовно упражняват психически и физически тормоз над нормалните данъкоплатци.Не може да ползваме гаражите си. Докога нарушителите на Закона ще бъдат толерирани от общинските власти?!Променете закона в частта за антипаркиг у-ва и криминализирайте рушенето им!
7
0
 
2
 
! Отговори
До г-жа Фандъкова преди 6 години
Имам подземен гараж с НА, редовно пред входа на гаража ми паркират автомобили. Какви са ми правата? Не мога да сложа антипаркинг устройство, защото трябва съгласието на съседите ми без гаражи, които си паркират безплатно пред гаража ми. Или променете Закона собствениците на гаражи да слагат след съгласуване с общината антипаркинг у-ва, или ще се се видим в Страсбург и Люксембург. Изрично в Закона е описано, че пред входове на гаражи не се паркира.!Общината усилено толерира Беззаконието!!!
6
7
 
5
 
! Отговори
край преди 6 години
Като правиш зелена зона само местиш проблема с паркирането до зелената зона. Паркирането трябва да стане ПЛАТЕНО в целия град. Безплатни обеди/закуски/услуги/ няма. Всъщност има ама те са най-скъпи.
5
8
 
8
 
! Отговори
Арсеналски преди 6 години
Лично за нас в Лозенец за повечето хора решават проблема.За първи път от години си намирам място за паркиране около нас.Защото няма зарязани за цял ден коли-Пк,Кн,Со,Вр и т.н.А и малките фирмаджии по гаражи и апартаменти си ,,редуцираха парка"Ти 4 къде в подзона 21 живееш?Места ВЕЧЕ ИМА ,не лъжете.Много сме доволните.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обирджии.......днес пред нас една фирма загради 4 служебни места.Това ли е грижата за живеещите в Лозенец?Мутрите законово превърнаха уличките ни в платени паркинги, заедно с мутрите от общината!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една подробност таблеките са им ментета! Не отговарят на наредбата и образеца качен в сайта им. Некое суджуче е взело парата за да ги направи, но не се е водил по образеца! Та в този ред се чудя дали трябва да плащаме след, като табелките им са различни от образеца и наредбата?
2
1
 
29
 
! Отговори
Подигравка преди 6 години
Тези зони не решават проблема.Трябват подземни паркинги на нормални цени.
1
0
 
20
 
! Отговори
синя зона Ямбол преди 6 години
приходи 203000 леваразходи 196000 левапечалба /за 9 месеца / - 7000лева